Krystian Wieczorek

7,0
3 211 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Krystian Wieczorek

Jeżeli miałby powstac kolejny film POLSKI o agencie 007 główną rolę przypisałabym właśnie Krystianowi Wieczorkowi. Blond włosy, jasne oczy wysportowany, dobrze zbudowany można powiedziec jak Daniel Craig.
Może Żmuda - Trzebiatowska, Magdalena Łaska lub Karolina Gorczyca byłaby filmową partnerką Bonda??

NataliaOreiro

Są inni bardziej przystojni Powiem więcej Wieczorek jest mało charyzmatyczny jest powolny. Mój typ zupełnie inny:).

kgrazyna

Co to znaczy powolny?? Mam pytanie czy oglądasz "M jak miłośc" i właśnie z tego serialu to wywnioskowałaś??
Aktor ma za zadanie zagrac rolę odważną, dynamiczną bądź wstydliwą i nieśmiałą, to zależy kogo ma grac.
A według Ciebie który POLSKI aktor nadawałby sie na Bonda??

NataliaOreiro

Piotr Cyrwus.
A jego partnerką powinna być Magda Schejbal albo Natalka z M jak miłość (Marcjanna Lelek)

Vanessa100

Według mnie Piotr nie przypomina Bonda i jest za stary.

NataliaOreiro

Problem w tym, że Wieczorek nie tylko w M jak miłość jest taki powolny i sztywny, ale w każdym innym serialu.
W Czasie honoru, Domu na rozlewiskiem, Plebanii, Na dobre i na złe, Apetycie na życie. Wszędzie jest taki sam

Vanessa100

Wydaje mi się, że gdyby dostał bardziej dynamiczną postac do zagrania, dał by radę.
No bo jakie ekstremalne sceny może grac prawnik, mieszkaniec warszawy czy nawet ksiądz* (jeśli się nie mylę w Plebani)??

użytkownik usunięty
Vanessa100

Mnie się wydaje, że pan Krystian jest jednym z nielicznych dobrych polskich aktorów. A to czy jest powolny i sztywny, to już chyba każdy uznaje subiektywnie. Fakt, jego gra w M jak miłość jest powolna, ale to chyba dlatego, że ma taką rolę :)

Ale on w każdym serialu jest taki sam. Nie tylko w M jak miłość. Też w Czasie honoru, Domu na rozlewiskiem, Plebanii, Na dobre i na złe, Apetycie na życie. W każdej roli wypada identycznie.
Prawnik, niemiecki major, stolarz, ksiądz, gwałciciel, pracownik agencji reklamowej - wszędzie jest taki sam. Różnica polega tylko na tym, że inaczej się nazywa.
Może w teatrze gra lepiej, bo w serialach drętwo.

Vanessa100

Bzdury mówicie, właśnie w " Czas honoru" pokazał klasę. I poszło.

Ananais

Ładnie wyglądał w tym niemieckim mundurze. I tyle dobrego co mogę powiedzieć o jego roli w Czasie Honoru

NataliaOreiro

Wieczorek bardzo podobny do Piotra Sztaby jak Bliźniak .