Doskonale operuje głosem zarówno w szybkich piosenkach, jak i tych spokojniejszych
(których Scorpions ma przecież niemało). Stawiam go obok takich gigantów jak Mercury ,
Dickinson, Rose czy Dio.
To prawda. Ma tak świetnie dobrany wokal, że nieważne czy jest to "Rock You Like a Hurricane" czy "Send Me an Angel"... wszystko wchodzi gładko i pozostaje w pamięci na długo lub w szczególnych przypadkach na zawsze. Do Twojej listy bym dodał pierwszego wokalistę Iron Maiden, Paula DiAnno, on też potrafił się znaleźć w ostrzejszym oraz spokojniejszym repertuarze.
http://www.youtube.com/watch?v=_m2Gtr4Gprk
Jako, że Iron Maiden to mój ulubiony zespół, doceniam każdego wokalistę, który tam śpiewał (w tym Di'Anno). Wiadomo, że nie dorównywał Dickinsonowi, ale na dwóch pierwszych płytach był naprawdę świetny. Szkoda, że potem nie zrobił większej kariery w świecie muzycznym.
Ano szkoda, bo zarówno " Iron Maiden" oraz " Killer" to kawał świetnej muzyki, zawsze marzyłem o tym, aby Dickinson i Di'Anno nagrali coś razem...
A propo Maidenów (choć wiem, że to forum o Klausie) dziwię się, że mają tak dużo niedocenianych płyt. Dla mnie "The X Factor" czy "No Prayer for the Dying" to świetne płyty, a rzadko wymieniane wśród najlepszych.