Keira Knightley jest niewątpliwie ładną dziewczyną, lecz najpiękniejszą nie tylko wg mnie ale wielu ludzi na całym świecie uznaje się Audrey Hepburn. Polecam poczytać ciekawostki dotyczące tej aktorki. Kto nie zna (szczególnie młode pokolenie) ma szanse przekonać się o jej urodzie, wszechstronnym talencie aktorkim już 30 czerwca 2008 r. na TVP1 po godzinie 20:00, gdzie zostanie wyemitowana komedia romantyczna wszechczasów pt: RZYMSKIE WAKACJE. Była to jej pierwsza główna rola w filmie, za którą dostała Oscara. Jest to pozycja obowiązkowa każdego kinomana. Równie czarująco wygląda w innej komedii romantycznej pt: SABRINA (tak samo śliczna jak w Rzymskich Wakacjach), a także w SZARADZIE, czy JAK UKRAŚĆ MILION DOLARÓW i jeszcze w wielu innych.
Anegliazer...po co założyłeś ten temat?
Przecież jest ich już tak dużo, że to zaczyna się robić nudne.;/
Dlaczego na forum prawdziwych tandetnych i sztucznych gwiazdeczek nie ma tak wielu tematów obrażających gwiazdy? Np. Paris Hilton, Victoria Beckham albo ten obrzydliwy Zac Efron??
U nich można byłoby założyć kopalnię takich nieciekawych wpisów.:/
Ja już się przyzwyczaiłam, że wiele ludzi cierpi na jakiś kompleks Keiry i stara się jej dogryźć jak popadnie najczęściej krytykując jej wygląd.:/
Kochani...na świecie nie ma ideałów.;/
Ok - nie bede komentował kogoś kto dał Pameli Anderson i o ZGROZO Uwe Bollowi oceny - 10 ^^ - normalnie N/C.
Dzisiaj mam dobry humor, więc odpiszę na tą totalnie głupia prowokację (chociaż obiecałam sobie nie marnować czasu i takich rzeczy nie robić). Droga autorko tego tematu! Może nie wiesz, ale Keira Knightley została uznana za ikonę piękna. To, co ją wyróżnia, to naturalność - zero plastiku, czego nie mogę powiedzieć o tej cudownej "drugiej merlin monroe,
prawdziwym talencie". Obecnie ideał piękna to kobieta wysoka, chuda i płaska - warto choćby spojrzeć na kryteria wyboru modelek za granicą. jeśli uważasz, że Keira to najbrzydsza aktorka jaką znasz... może po prostu znasz ich za mało (tak mało...?). I pomyśl trochę czy to sprawiedliwe, aby oceniać aktorki pod względem wielkości biustu. To już bardziej niż żenujące, to po prostu żałosne.
Sory, była impreza u mnie, kolega się dosyć schlał i mi pododawał dziwne oceny i komenty :D Dlatego przepraszam tutaj wszystkich, osobiście Keira mi się nieziemsko podoba, a brak biustu uważam za małą wadę ;)
"Może nie wiesz, ale Keira Knightley została uznana za ikonę piękna."
Większej pierdoły dawno nie przeczytałam ;) Gusta są różne i nie można oburzać się z powodu, że "ikona piękna" się komuś nie podoba. Tym bardziej, że owa ikona to nieco zasuszony wieszak z ładną, acz irytującą buźką. I bootoksem w usyach (100% naturalności.. xD).
"Obecnie ideał piękna to kobieta wysoka, chuda i płaska - warto choćby spojrzeć na kryteria wyboru modelek za granicą."
Jednak ten argument jest jeszcze bardziej pierdołowaty.. Czy subiektywny gust musi brać pod uwagę kryteria wyboru zagranicznych modelek? Perdono, ale nie.
163 centymetry z afroamerykańskim tyłkiem pozdrawiają wysoką i chudą autorkę powyższej wypowiedzi... ;)
Pozwól, że teraz ja powiem nieco o pierdołach, które ty napisałaś.
Po pierwsze: wierz sobie albo nie, ale Keira została uznana za ikonę piękna. Wcale się nie oburzam, że się komuś nie podoba. I to, co ma w ustach, to żaden argument przeciwko jej naturalnemu wyglądowi - bo nadal wygląda naturalnie. A co masz na myśli mówiąc "zasuszony wieszak"?
Po drugie: niestety, ale "subiektywny gust musi brać pod uwagę kryteria wyboru zagranicznych modelek". Oczywiście, tak samo ważny jest wygląd twarzy, ale nie o tym mówiłam.
Po trzecie: nie powiedziałam, że jestem wysoka i chuda.
Po czwarte: lecz swoje kompleksy. Bo twoje wymiary mnie nie obchodzą.
Po piąte: jakbyś nie zauważyła, autorka tematu wytłumaczyła już co się stało.
Przestali już testować czytanie ze zrozumieniem..?
"Po drugie: niestety, ale "subiektywny gust musi brać pod uwagę kryteria wyboru zagranicznych modelek". Oczywiście, tak samo ważny jest wygląd twarzy, ale nie o tym mówiłam."
Co znaczy to zdanie? Ostra mamałyga. Czy wiesz, co oznacza subiektywizm? Czy stwierdzając, że coś Ci się podoba, albo nie zastanawiasz się najpierw, co na ten temat sądzi Marc Jacobs..?
Widocznie u Ciebie przestali testować... A co, nie zrozumiałaś?
Według mnie gust jest zawsze subiektywny. Ale to akurat był cytat. Twój.
Subiektywnie ocenia się np. rysy twarzy. Bo nikt (z tych, którzy wybierają modelki) subiektywnie nie ocenia, czy ktoś jest wysoki i chudy.
Nie powiedziałam, że zgadzam się z powszechnymi kryteriami doboru modelek. I nie mam pojęcia, co o Keirze sądzi Marc Jacobs.
Nie. Mój cytat zaczynał się od "czy", a kończył znakiem zapytania. A potem była odpowiedź: nie.
Bawi mnie Twój święty gniew, zaprzeczanie samej sobie i odpowiedzi na niedokładnie przeczytanie posty.
Rozmowa wygląda tak:
Ty (w odpowiedzi na zarzut, że K. to brzydula): Przecież została uznana za ikonę piękna!
Ja: To nie znaczy, że każdemu musi się podobać.
Ty: Ale została przecież uznana za ikonę piękna.
I tak w kółko. Ciau!
Tu mnie naprawdę rozbawiłaś! No naprawdę, w życiu chyba nikt mi takich głupot nie wciskał!
Nie chce mi się już z Tobą gadać, ale żeby było jasne:
- wcale się nie gniewam, mam raczej niezłą radochę...
- nie zaprzeczam samej sobie (w którym miejscu...?)
- dokładnie czytam posty i ZE ZROZUMIENIEM, w przeciwieństwie do niektórych...
- jakbyś nie wiedziała, cytowałam Twoje słowa, aby stwierdzić, że się myliłaś; w tym celu zadane pytanie przerobiłam na zdanie twierdzące i podałam własną odpowiedź. Rozumiesz? Czy jeszcze za bardzo skomplikowane?
- nie uważam, że skoro Keira została uznana ikoną piękna, każdemu musi się podobać. Ten argument z mojej strony padł, aby uzasadnić, że "brak biustu" nie jest wadą. I kto tu niedokładnie czyta?
Ulituj się już nade mną i nie pisz więcej... Choćby dlatego, żeby się nie ośmieszać. i nie wywlekać tematu na wierzch...
Ulituj się już nade mną i nie pisz więcej... Choćby dlatego, żeby się nie ośmieszać. i nie wywlekać tematu na wierzch..."
Jeteś słodka, tej! ^^
Wedle życzenia - nie piszę więcej. Bo ta dyskusja jest bezcelowa.
http://en.wikipedia.org/wiki/Keira_Knightely
jeśli ktoś umie angielski to na wiki jest napisane ze Keira została rzeczywiście okrzyknięta ikoną mody
pozdr.
Jeżeli to co mówisz jest prawdą to okej.:)
W takim stanie każdemu może się coś wymsknąć.;*
Haha ho ho ale super zdjęcie...
Głupota niektórych mnie przerasta <help>
Ktoś mądry inaczej przerobił to zdjęcie...
nie moge uwierzyc ze komus sie chciało tak przerabiac to zdjecie. bawi mnie to. generalnie jest to chybiona propozycja juz nie tylko dlatego ze te kształty sa nierealne, ale tez dlatego ze kazdy kto kocha Keire doskonale zna wiekszosc jej fotek, a to swego czasu było dosyc popularne.
Dokładnie. Jak sobie ją wyobrażacie: szczuplutka dziewczyna z gigantycznym biustem. To jakby podłożyć jej górę Pameli Anderson...obrzydliwe.
Mnie Keira się podoba i uważam, że nie musi niczego zmieniać. Aby tylko była taką wspaniałą aktorką jaką jest.;*
dlaczego nikt nie załozy takiego tematu o tych wszystkich ćpunkach i pijaczkach Britney Spears, Lindsay Lohan, Paris Hilton itp. itd. ????
ona jest poprostu szczupła i tyle..:P a poza tym nielczy sie tylko wyglad ale tez talent, sposób bycia...:P
przez pomylke -> jakos mi sie nie chce wierzyc... kazdy wie ze keira jest szczupla i przez to ma maly biust, mysle ze nie do konca ta osoba wiedziala co wypisuje.. albo po prostu nie widziala najbrzydszej aktorki
własnie:P
gdyby była tak ostro wstawiona, ze nie wiedziała co pisze, to by pewnie nawet w zaden klawisz klawiatury nie trafiła:P a jak widac, nawet na odpowiednie forum weszła...
aa sory, ze to jej kolega pisał?? to, to samo co napisałam wczesniej, jak był pjany ze takie głupoty pisał, to jak on wogóle mógł w którykolwiek klawisz trafic i jeszcze znaki inerpunkcyjne robic?!
nie rozumiem tego...:P
Hah,fajna ta wasza dyskusja:) Bardzo...twórcza;P
Wybacz Lucia, ale po przeczytaniu waszych postów musze stwierdzic, że szuwarcia ma racje, troche ci sie argumenty poplątały i w kolko powtarzałas to samo starając sie za wszelką cenę udowodnić swoją rację:)a już stwierdzenie "wcale sie nie wsciekam, mam radoche z tego co piszesz" czy jakos tak (na prawie każdym forum to mozna spotkac:)) niesamowicie mnie bawi, szczególnie w połączeniu z zaciętym wyrzucaniem z siebie agrumentów, czesto bzdurnych;)
No ale nic...
Osobiście lubię keire, uważam ją za obiecującą (choć czasem sztuczna i drażniącą) aktorkę. Myśle, że ma niesamowite szczescie do filmów, w których grała i gł. to zadecydowało o jej karierze. No ale talentu jako takiego odmawiać jej nie można. Za to urody- i owszem. Twarz ma piekną, ładne rysy, duze oczy, etc. Ale figurę koszmarną. Bijąca z ekranu chudość (szczególnie w "pokucie") troche psuła mi obrazek:)No cóz, ale nie każdy moze przytyc;)Pozdrawiam serdecznie.
Nom, dobra, pomęczę to po raz ostatni (obiecuję!). Oczywiście, że chciałam udowodnić swoją rację hehe, przecież po to się włączyłam do dyskusji, nie? A, i jeszcze, nie poplątały mi się argumenty (niby czemu...?).
I tyle, naprawdę. Kończę, nie chcę już się z nikim kłócić na temat tak, wręcz absurdalnie, głupi. I dodatkowo, jak już któryś raz wspominam, dawno przez założycielkę zamknięty. No to papa!
Pozdrawiam wszystkich
Temat może i zamknięty, ale dyskutowac mozna:)
Wiesz, to,że ty uważasz, że nie pogubiłaś się w swoich argumentach nie znaczy, że rzeczywiscie musiało tak być:)Pzdr.
żal.pl nie bede nawet tego komentowac. najpierw na siebie spojrz a potem oceniaj. zazdrosc po prostu
A co ma uroda do grania? Popatrzmy na taką Amy Winehouse.. jest paskudna, ale to jeden z najlepszych głosów naszych czasów..
Zgadzam się z przedmówcą, choć w aktorstwie jednak uroda ma znaczenie, choc nie jest to pierwsze kryterium do sławy.
Ale Keira chyba nie ma problemów prawda? Nie ma ludzi doskonałych, wszyscy mają jakieś wady i równie dobrze może być to mały biust, wielki tyłek lub szeroki nos, ale nie bądźmy przesadni.
Gdyby Keira była rzeczywiście taką szkaradą, to zagrałaby w tak wielu filmach? Zastanówcie się. Do filmów nie biorą byle kogo.:/
Moim zdaniem Keira była kiedyś bardzo ładna, była jedną z moich ulubionych aktorek, ale teraz, kiedy ma anoreksje i zrobiła sobie coś z ustami, jest okropna. Poza tym w filmach takie miny robi, że można się uśmiać:*
Anoreksja i operacja ust wpływa na jej warsztat aktorski i na to czy lubisz aktorkę ? Gratuluje :]
Po za tym moim zdaniem od 2005 roku aktorsko prezentuje się juz całkiem przyzwoicie i wole ją teraz niż w 2003 po premierze pierwszej częsci Piratów kiedy to szalały za nią 'krwawe' 12'latki. Teraz usłyszały od rodziców że operacje plastyczne są złe i piszą że Keira to beznadziejna aktorka.. tragedia..
Przepraszam bardzo...od kiedy to Keira ma anoreksję??
Jakoś nie przypominam sobie, żebym czytała taką BZDURĘ...
Powiem tylko tyle...media oskarżały o tę chorobę już chyba wszystkie aktorki: Angelinę Jolie,Paris Hilton, Kate Moss,Kate Bosworth, a teraz czepiają się nawet Kukulskiej!!
To jest po prostu chęć wzbudzenia sensacji i tyle.
Z tego co wiem...anorektyczki nie chcą pokazywać swojego ciała i noszą czerwone bransoletki, oznaczające ruch Pro-Ana.
Keira nie spełnia żadnego kryterium. Fakt, sama się wypowiedziała, że w jej rodzinie były zetknięcia z anoreksją, ale to nie znaczy, że ona też musi ją mieć. Jest chuda z natury. To wszystko.:/
Ten temat robi się już nudny...nie wiem ile było już takich wątków.
Jeżeli macie takie życzenie załóżcie stronę internetową, albo blog i tam piszcie o tym, że KEIRA KNIGHTLEY MA ANOREKSJĘ...
Dokładnie. Jesli wypisujecie takie głupoty o jej zekomej anoreksji itp. to chyba nie wiecie jak wyglądaja anorektyczki.
http://pu.i.wp.pl/?k=NDA0ODY3ODIsNTExMDIy&f=Anorektyczka.jpg
^^to anorektyczka
a dla porównania Keira:
http://republika.pl/blog_hi_683363/2712018/tr/keira-knightley-beach-19.jpg
i co gdzie ta anoreksja???
Zamknijcie się wszyscy -_- ZAWSZE TAK BEDZIE, ZE JEDNI WOLA LODY CZEKOLADOWE, A DRUDZY WANILIOWE! I nikt nie ma prawa ci wmówić, żebyś jadł te drugie. Nie lubisz Keiry okej! Mam to gdzieś! Ale nie pisz o niej złych rzeczy, niesmacznych i obraźliwych OK?! Bo wtedy druga osoba, która ją lubi będzie darła na ciebie morde. I nie ma co się burzyć, bo jak kuba bogu tak bóg kubie. Z Bogiem ludzie, z bogiem ;/