3 Grudnia Keanu zagości w Bydgoszczy na Festiwal PLUS CAMERIMAGE!!!! :)
Informacja potwierdzona w 90 %.
Zazdroszczę tym, którzy będą mieli okazje go zobaczyć na żywo :D
ja też! Byłabym w stanie tam jechac! Ale coś mi nie pasuje, bo na onecie pisze, że ma być jutro o 22.30 w operze novej prezentować film Henry's Crime, a w spisie wydarz\eń na festiwalu pisze że w tym vczasie jest film flamenco...
taak? A to jak dzwoniłeś to byś może podał więcej info?;] Bilety już pewnie wsprzedane? A może nie? Bo tam pisze na stronie Cammerimage, że przed seansem...
zaraz zaraz... 3 grudnia? NA onecie pisze dzisiaj, że potwierdzone jest, że będzie tam jutro
Ehh nie udało się :( Keanu dziś przyjeżdza o 21:30 i zostaje do PT, ale impreza jest zamknięta całkowicie dla producentów, nie można wejść na seans :(:( Nikt żadnych informacji nie podawali bo podobno nie wiedzieli.
Bardzo żałuje :( Z pracy się na dziś zwolniłem a szkołe mam jutro i 200KM jakoś do bydgoszczy.
no cóż:( Szkoda, naprawdę zawalili! Bo fdybym wiedziała wcześniej co też coś bym zorganizowała, a tak na ostatnią chwilę...;/ Ciekawe co on będzie w ogóle robił tutaj
no taak, ale w jakiej formie i gdzie;] Bo wątpię, że będzie gdzieś tam stał, żeby fani mogli podejść:d
Reeves przed seansem ma wyjść na scene i zapowiedzieć film.
Przyjechał nie dlatego że gra w filmie ale że jest producentem.
no taak, ale to kicha jak tylko tyle:D Znaczy na facebooku pisze,że po filmie ma być Q&A ale wątpię, że nagle tą zamkniętą salę otworzą dla wszystkich;/ Jak już Polska sprowadza takie gwiazdy to powinna zorganizować też jakieś otwarte spotkako.
Gdyby to był Brad Pitt albo Johnny Depp to by mnie nie obeszło, ale KEanu..
I impreza JEST zamknięta. Nie można na nią kupić biletów.
A określenia zamknięta użyła osobiście pani, która sprzedaje bilety.
Impreza nie jest zamknięta, tylko ma dokładnie taki sam charakter jak każdy inny pokaz, mogli na nią wejść ludzie z różnymi akredytacjami, tylko rzecz w tym, że frekwencja faktycznie była ogromna, a że taki gość i taka okazja, to też pilnuje się porządniej.
trinityR, nie "PISZE", a jest napisane. "Pisze" to liczba mnoga od miejscowości Pisz w tym przypadku.
Aktualizuje informacje Keanu nie przyjedzie 3 grudnia on już JEST! i ma być do 3 grudnia czyli do jutra :) Ach te gorące szybkie newsy :d
Tu trochę zapisków z imprezy i zdjęcia http://www.plejada.pl/2,40992,news,1,1,keanu-reeves-zaczarowal-camerimage,artyku l.html
enjoy!
Właśnie wróciłem... Na pokaz się tym razem nie dostałem, ale i tak na parę minut dano mi pozwolenia na wejście na salę przed seansem (staff zobowiązuje) i widziałem go na żywo. Potem grzecznie mnie wykopano. Frekwencja w sumie była wcale nie większa niż wczoraj o 19.45 na "127 Hours", chyba nawet było ciut ludzi mniej, ale i tak ostrzej pilnowali....
Miło dowiedzieć się teraz z gazety.pl, że po seansie miało być spotkanie z nim... Ugh. Ale zostaje do piątku, więc luz.
Wg gazety wyborczej po seansie miało jakieś być, ale to pewnie konferencja, tzn Q&A. Ktoś mi dzisiaj mówił, że ponoć ma kręcić film dokumentalny... Nie wiem ile w tym prawdy.
Mnie też nie dażyli miłym gestem jak się pytałem o niego. Niemili byli nikt nic nie wiedział podobno ale wiecznie podkreślali, że to impreza zamknięta a wstęp mają tylko producenci filmów.
Najwyżej jutro też przyjadę jak będzie szansa się z nim spotkać. Powinni coś takiego zorganizować i powiedzieć a nie mają w dupie wszystkich.
Ja tam nie mówię, że ktoś mnie darzył niemiłym gestem...
Poza tym to NIE była impreza zamknięta, naprawdę.
Weszli studenci, goście, ludzie ze zwyczajnymi karnetami, odpadł tylko staff i niektórzy z biletami, ot nie chce mi się teraz tłumaczyć. Jakieś 20 ludzi mniej i zmieściliby się chyba niemal wszyscy. Wpuszczano posiadających różnorakie akredytacje, doprawdy pojęcia nie mam skąd się wzięła ta wersja. To było traktowane jak każdy pokaz.
rozwalili mnie właśnie, powinni wpiuścić i sprzedać bilety bo sala była do połowy pusta!
http://www.plejada.pl/19082,5,2,keanu-reeves-na-festiwalu-plus-camerimage-2010,f otogaleria_duze.html#foto
Spotkałem go dzisiaj już z 3-4 razy w ciągu kilku h, ale nie jest dostępny, tj ochrona uprzejmie nie zezwala na podejście, bo podobno nie jest w nastroju.
nie jest w nastroju? dobre:D Ale nie dziwię się, bo mimo sukcesów to jego prywatne życie nie w smak
,,Spotkałem go dzisiaj już z 3-4 razy w ciągu kilku h..." mów mi tak dalej !!:D cholernie Ci zazdroszczę:p
Ale to bardzo korzystnie dla Polski,że odwiedzają nas gwiazdy światowego formatu, widać,że kultura rusza powoli do przodu i we właściwym kierunku, chociażby poprzez Camerimage(kultura intelektualna a nie zrobione z przepychem następne komercyjne show).
A co do przyjazdu Keanu dowiedziałam się,że to on pierwszy zadzwonił do dyrektora festiwalu i zaproponował swój udział w nim,jestem pod wrażeniem, że w ogóle pozyskał takie informacje,ze w Polsce takie coś się odbywa :)
no właśnie mnie to też zdziwiło, wie ktoś coś więcej na ten temat? Po co on w ogóle chciał do nas przyjechać?:D
przyjechał pewnie dlatego żeby zareklamować swój nowy film a ze CamerImage jest popularnym plebiscytem to mogła być druga sprawa ale wydaje mi sie ze po prostu przyjechał ponieważ został o to poproszony. A Nikol Kidman tez miała przyjechać i jakiś operator filmowy od Tima Burtona no ale nie było ich.
Ogólnie mysle ze to fajna sprawa z tym ze było to w Bydgoszczy, to ze jestem ze szkoły plastycznej jeszcze bardziej mnie cieszy bo nie mieliśmy lekcji i chodziliśmy prawie codziennie na seans a trzeba przyznać ze były bardzo ciekawe
Tak....żałuj, że Cie dziś nie było na naszym ostatnim wyjściu. Byliśmy na polskiej premierze Converto a następnie na spotkaniu z reżyserem (Jarredem Altermanem) i odtwórcą głównej roli w filmie, naprawdę żałuj:> Niestety to już koniec festiwalu i choć nie widziałam wszystkich filmów mam całkiem dobre odczucie po tej imprezie:)
A co do Keanu to bardzo dobrze, że przyjechał do Bydgoszczy, a ogólnie Camerimage lepiej wpłynął na wizerunek miasta.
Szkoda, że nie widziałam kolesia no ale cóż za rok też będzie Camerimage i może wtedy też przyjedzie ktoś równie interesujący....
Po pierwsze, Keanu przyjechał, by w Bydgoszczy nakręcić dokument (o czym, można dowiedzieć się z wywiadu dla Dzień Dobry TVN) i przy okazji zaprezentować swój nowy film, którego jest producentem. Ogólnie całkiem sympatyczny facet, tylko ciągle go poganiali, więc ciężko go było złapać.
" i jakiś operator filmowy od Tima Burtona no ale nie było ich."
Nieprawda. Przyjechać miał jego montażysta Chris Lebenzon, by odebrać nagrodę specjalną i był na festiwalu od kilku dni, jeśli nie od początku.