pisać o filmach z Joanną które w najbliższym czasie będą emitowane w telewizji. Może się to nam przydać. Chodzi mi o datę i godzinę.
http://www.youtube.com/watch?v=pe-8LaBZpwg
Cały, pierwszy zagraniczny film Pacuły, w którym wyglądała olśniewająco:))
Prywatnie nie pali, prowadzi zdrowy tryb życia, je dużo ryb i warzyw.
Ale też zauważyłam te fajki:))
W Prywatnych wyglądała przecudnie, choć filmik debilnie głupi.
Najfajniej jarała w "Tombstone" i jeszcze skręcała peta:)
Teraz podoba mi się dużo mniej, niż kiedyś, straciła blask:((
Ale to tylko moje zdanie, pozdrawiam, j.
Witam moich ulubionych rozmówców.
Mnie zasadniczo dziwi jedna rzecz: dlaczego Joanny praktycznie "nie ma". Chodzi mi zwłaszcza o Polskę. Wywiadu udziela średnio raz na 15 lat. W USA też nic o niej nie piszą. Nic nie wiadomo na temat jej życia prywatnego. Naprawdę szkoda że nie znamy jej planów filmowych, życia prywatnego, itp. enigma?
Widzieliście jakikolwiek wywiad z Joanną poza Polską w ostatnich 10 latach? Ja żadnego
Ja też nie widziałem. Wydaje mi się że Joanna nie jest lubiana w środowisku polskich aktorów. Chodzi głównie .. zazdrość ludzką, że jednym się udało, ale też o bardzo nagłośnioną historię znajomości z Czyżewską. Czyżewska oczerniała Pacułę i nie pozostwiła na niej suchej nitki w różnych rozmowach z dziennikarzami. Sama Pacuła jest dość skromną, niewybuchową i nielubującą w aferach tego typu.
To są chyba wszystkie polskie artykuły i wywiady z Joanną :
http://filmpolski.pl/fp/index.php/rec/1021
Witaj,
ja od lat mam wrażenie, że polskie wywiady są wymyślane, że nie są autoryzowane. W wywiadzie ze Stalińską (Twój STYL 2/92), Pacuła mówi, że była związana przez siedem lat z człowiekiem spoza branży filmowej, potem się okazało, że niby z tym Kotchem, czy jak mu tam...
Moja koleżanka, która od dwudziestu lat mieszka w USA w ogóle o niej nie słyszała, że mieszka i gra w Stanach. A te jej ostatnie filmy, zakrawają już nawet nie na klasę D, ale na całkowitą amatorszczyznę. Ostatni film, w którym zagrała u boku znanych, to Virus.
No i teraz już nie ma szans na lepsze role, bo wygląda, jak wygląda. Nie ma już tej przecudnej błekitnookiej dziewczyny z egzaltowanymi minkami, jest średniej urody pani w średnim wieku (włosy ma okropne!).
Mówię to z dużą przykrością. Naprawdę. Byłam dzieckiem, berbeciem, gdy Stanisław Jędryka, z którym przyjaźnił się mój wujek, opowiadał nam, iż kręci serial z najpiękniejszą dziewczyną w warszawskiej PWST, zapewne najpiękniejszą polską aktorką... Teraz nie przyznają się do niej ani Polacy, ani Amerykanie. Outsaiderka... I teraz za późno płakać nad rozlanym mlekiem, ale filmy z nią są dla mnie osobiście po prostu niestrawne.
Serdeczności, j.
Czy również odnieśliście takie wrażenie, że w w tym Stolen child, fragmencie na youtube Joanna wygląda.. jest jakaś tęga.
Vena:
Jezeli czytałaś książkę o Czyżewskiej to pewnie wiesz, że ta cała historia stawia w złym świetle zwłaszcza Elżbietę. Ludzie w tym kontekście wypowiadali się o niej jako złamanej życiem pijaczce ze skłonnościami do agresji.
Zagrała z 6 lat temu z Welch i Reynoldsem w Forget about It ale film okazał się tragiczny
Ferdek:
To samo chciałem napisać. Wyglądała na mocno zaokrągloną. Był jeszcze drugi w miare aktualny filmik:
trailer "Madoffa". To dopiero była porażka. Film jakaś amatorszczyzna którą kręcili chyba za 500 dolarów Pacuła w peruce z mega antypatycznym wyrazem twarzy i jedną miną w każdej scenie.
Na IMDB pojawiła się informacja o nowym filmie Joanny, kontynuacji podajże Shannon's rainbow. Gra tam u boku Michaela Madsena.
Z tymi jej filmami w ostatnich latach jest tak:
Wyprodukowanie takich gniotów jest względnie tanie. Dużo droższa jest dystrybucja, jakaś promocja, wprowadzenie do wypożyczalni.
Jeżeli film okazuje się szmirą to datę "premiery" przeciąga się w nies kończonośc lub materiał ląduje w koszu
A o czym innym pisać. O życiu prywatnym nic nie wiadomo a ostatnie filmy są niedostępne w nacie/Polsce a nawet na DVD
Szkoda że nie zaistniała- Sharon Stone robi teraz filmy z Woody'm Allenem, a Kim Basinger znowu coś szykuje z Mickey'm Rourke'm.
W wywiadzie z Pani, cytuję mniej więcej powiedziała tak : ,, W trakcie zdjęć do Parku Gorkiego poznałam mężczyznę który produkował ten film[...] byliśmy ze sobą 7 lat, rozstaliśmy się bo dużo podróżowałam, a takiej sytuacji trudno utrzymać związek"
Joanna raczej na 100 procent była z Kochem. Pamiętam kiedyś oglądałem początek gali rozdania Oscarów z 1984 roku. Przez chwilę gdy Joanna stała w blasku fleszy za nią był właśnie ten Koch.
No właśnie, w tym nowym filmie wydaje się tęga, zajechana, zaniedbana, taka NIJAKA!
A w wywiadach sama sobie przeczyła, może celowo, a może nie. Mam "Panią" i "Twój Styl" przed nosem. Pomijając jej wywiad dla telewizji, to był dopiero odlot (chodzi mi o ten, gdzie mówiła łamaną polszczyzną-aktorstwo na miarę Oscara!)
Co do książki pt. ELKA (bo pewnie o tą Ci chodzi), czytałam. I nie dziwię się, że oprócz Pacuły, wielu naprawdę bliskich znajomych, łącznie z byłym mężem Elki, nie miało ochoty wypowiadać się w temacie, choć moim zdaniem, polonusy bardzo Joannie namieszali i zaszkodzili w karierze.
Natomiast co do małżeństwa. Raz czytałam, że ten pajac Koch zostawił dla niej żonę i trójkę dzieci, raz, że to ona rozbiła to małżeństwo, a raz, że to był romans dla kariery, a nie żadne małżeństwo. Zresztą o tym małżeństwie nie piszą w innych Wikipediach, tylko w naszej, polskiej wersji. (?)
Dla mnie jej orientacja seksualna i tak nie jest do końca jasna. Tu niby Fronczewski, Janczar, który wyjechał za nią do USA, niby gorący romans z Polańskim (a on gustuje w blondynkach),za Oceanem też niby paru ( z tym tragicznym Damiankiem Chapa włącznie), a tak naprawdę, tak do końca, to czeski film, jak opowieść "Anna", niby o niej i Czyżewskiej.
Fakty są bolesne i okrutne i chyba zaczynam wierzyć, że przeszła przez parę wyrek, aby dostać niektóre role.
A z drugiej strony, zostałaby tu i co? Gwiazda w "Klanie" czy innej tego typu bzdetnej pierdółce?
Sama nie wiem. Pozdrówki deszczowo-senne-Joanna.
Nawet jak przeszła przez ileś łóżek to nie ma w tym nic wyjątkowego. Rosati też przeszła przez tyle łóżek ale gra przez 2 minuty w jakiś podrzędnych produkcjach. Po prostu nie ma za grosz talentu. Joanna kiedyś była naprawdę dobrą aktorką. Aktorką z Europy ( nie mówię o Wielkiej Brytanii i Irlandii) w ogóle jest trudno się tam wybić. Ważne że miała ona tam swój epizod. Nie wiadomo jak to jest z tą jej orientacją. Przynajmniej się z tym nie obnosi jak niejedne gwiazdeczki które chcą żeby o nich było głośno.
P.S. O czym ciekawym mówiła Joanna w wywiadzie do Twojego stylu?
Btw. Ma ktoś może ten wywiad w którym Dżoana tak (podobno) kaleczyła Polski.
No tak. Współpraca Joanny z Damianem Chapą to krok miliowy kona amerykańskiego. Dobrze że kręcą drugą część tego wielkiego hitu Shannon Rainbow. Podobno Chapa kręcił/kręci El Padrino 2
Dziwne że Dzoana tam nie wystąpiła
Ja oglądałam. Miałam wrażenie, że irytowała ją dziennikarka, z którą rozmawiała...
Dorota Stalińska i Michał Bajor twierdzą, że zrobiła TO celowo, bo jej polski jest nienanganny w rozmowach z przyjaciółmi. To samo napisała dziennikarka "Twojego STYLU" z października 1997 ( z okazji przyjazdu Pacuły do Polski i zagrania w szajsie pt. White Raven ) - że po polsku mówi świetnie...
Myślę, że Joanna nie chce, abyśmy o niej zbyt dużo wiedzieli. A w szerszym kontekście to nie pomaga jej w karierze.
A tu macie wypowiedź Urbaniaka dla Playboya o jego małżeństwie z Lilianą Głąbczyńską-Komorowską:((
Potem był ślub?
Tak, na dachu Empire State Building. Świadkami byli Janusz Głowacki i Lenny White. To była wielka, prawdziwa, namiętna miłość. Przeszkadzali nam tylko: ojciec Liliany, który mnie nie cierpiał oraz Joanna Pacuła (aktorka – przyp. red.), która Lilianie robiła szurum-burum w mózgu. Teściu mieszkał w Berlinie i dziwnie mówił po polsku: „Lyla, ty jesteś prrryncesa. Powinnaś mieć męża-mylionerra”. Byłem za biedny, więc nigdy mnie nie zaakceptował. Za co zresztą dostał od niej w dziób. Przy mnie. Co do Pacuły, to po każdym spotkaniu z nią dało się wyczuć niepokój w naszym domu. Joanna zresztą była od tego specjalistką: parę małżeństw dzięki niej nie przetrwało. My jakoś dawaliśmy radę, ale po siedmiu latach Liliana oświadczyła mi, że ma spotkanie z wielkim hollywoodzkim producentem i „niczego nie gwarantuje”.
http://wywiadowcy.pl/michal-urbaniak/
Natomiast Liliana mówi o niej ciepło:
Jak wiele znanych młodych gwiazd, m.in. Sophie Marceau Pani również miała (na początku pobytu w USA) swojego starszego mentora i życiowego partnera? Czy ta znajomość pomogła też Pani w karierze?
Sam wyjazd i pierwszą rolę w filmie, choć w rezultacie bardzo okrojoną, zawdzięczam człowiekowi, z którym spędziłam tylko pierwsze dwa lata za oceanem. Szybko zdałam sobie sprawę, że nie jestem kopciuszkiem z bajki i muszę żyć własnym życiem, słuchając swojego wewnętrznego głosu. Musiałam sobie sama forsować drogę do kariery. Joasia Pacuła dała mi kontakt na agentkę, która we mnie uwierzyła. To była Devian Littlefield (wtedy agentka modelki Andy MacDowell) i dzięki niej dostałam pierwszą główną rolę w operze mydlanej w Nowym Jorku w „Another World” w NBC. Dzięki niej stanęłam na nogi. Wreszcie należałam do „fabryki marzeń” wielu aktorów amerykańskich! To był okres wielkiej popularności oper mydlanych i moja twarz pojawiała się na okładkach gazet, byłam rozpoznawana na ulicy. Już wtedy, w 1984 roku byłam reprezentowana przez agenta, prawnika i osobę od PR - jak każda gwiazda. W Polsce nikt o tym jeszcze nie słyszał.
http://film.wp.pl/id,123886,title,Liliana-Glabczynska-Komorowska-Jedyna-taka-Pol ka-w-Hollywood,wiadomosc.html
Acha, chłopaki, ma któryś z Was te "Rozkoszne interesy", o których tyle tu mówicie?
Nigdy tego nie widziałam i nigdzie nie mogę tego znaleźć:(
Z tego, co pamiętam, była odziana w dżinsową katanę i dżinsy i co chwilę mówiła: eeee, aaaaaaaa.emmm, jakby niby brakowało jej słowa;-)
Mam pytanie. Kto obok Joanny jest na tym zdjęciu? Czy to nie czasem ten Chapa?
http://www.google.pl/imgres?q=%D0%B4%D0%B6%D0%BE%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B0+%D0%BF% D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0&hl=pl&safe=off&sa=X&biw=1271&bih=789&tbm=isch&prmd =imvns&tbnid=mpQBEsePaXA0eM:&imgrefurl=http://newsru.co.il/pict/big/396110.html& docid=lLFXMI7Dq-nnqM&imgurl=http://newsru.co.il/pict/id/large/396110_20101025134 705.jpg&w=640&h=480&ei=ruHRT_bpNM3Y4QT9n4zWAw&zoom=1&iact=hc&vpx=296&vpy=293&dur =188&hovh=194&hovw=259&tx=175&ty=106&sig=116383910163562766399&page=1&tbnh=139&t bnw=191&start=0&ndsp=31&ved=1t:429,r:8,s:0,i:95
Masakra, 1/10.
Ale Joanna jeszcze pięknie tam wyglądała. Dziś znalazłam kilka jej świetnych fotek Denisa Piela!
http://forums.thefashionspot.com/f71/denis-piel-photographer-director-172595-2.h tml
Ja mam wrażenie że Joanna zestarzała się w ciągu jakiś 3 lat. W tym odcinku Monka wyglądała jeszcze całkiem ładnie.
Wiesz, to też chyba taki wiek, ludzie po pięćdziesiątce już się po prostu, niestety, starzeją, zmieniają się rysy twarzy:(( C'est la vie.
Każda kobieta znosi to inaczej. Popatrz na Kim Basinger ma takie geny że nawet po 50 wyglądała na 30