Którą z piosenek zespołu Jareda lubicie najbardziej? Moimi ulubionymi kawałkami są: ,,The kill'', ,,Attack'' i ,,From Yesterday''. Czekam na wasze wypowiedzi, może polecicie mi jakąś piosenkę tego zespołu xD
P.S. Dodam jeszcze, że Jared Leto jest bardzo dobrym aktorem :)
No cóż, 30stm posiada też wiele innych utorów które dorównują tym trzem piosenkom. Zachęcam Cię do przesłuchania pierwszej płyty, jest rewelacyjna oraz do także głębszego wsłuchania się w drugą. Pozdrawiam.
Droga autorko - mi się podoba piosenka "A modern myth". Słyszałaś? Jeśli nie, to polecam, może przypadnie Ci do gustu :)
To smutne, że chyba słyszałaś ich tylko 3 piosenki (bo z tego, co się orientuje właśnie te 3 utwory, które wymieniłaś były w tv), a reszty chyba po prostu nie znasz... :/
Ostatnio bardzo polubiłam "Oblivion". "Beautiful Lie" też nie jest najgorsze ;)
Beautiful też było w tv :p
Ale tak to juz zwykle jest, że jako single wybierane są najlepsze songi. Ja tam od siebie dla odmiany polecam ATTACK, ale wersje ACOUSTIC :) naprawdę piękna :p
a Leto zagral swietnie w AZYL . Świetna rola. Miłe zaskoczenie.
A ma ktos linka do ich płytek? xP
Premiera miała być 8 grudnia tego roku,ale niestety została przesunięta.
Sama już sie nie mogę doczekać by obejrzeć ten klip.:)
Właśnie. Ciągle przesuwają. Jeszcze niedawno miała być w listopadzie...
A co do moich ulubionych piosenek Marsów... Trochę tego jest :)
"The Fantasy" (najukochańsza z najukochańszych)
"Stronger" (moja nowa kokaina, przepiękna)
"Attack" (choć teledysku nie trawię)
"Phase 1 - Fortification" (nigdy nie odejdą w zapomnienie - Echelon się o to postara)
"Savior"
"Battle Of One"
"Oblivion"
"The Kill"
"A Beautiful Lie"
"Echelon"
"Welcome To The Universe"
"The Story"
"Year Zero"
"Hero"
To by było chyba na tyle...
Moje ulubione... hmm..
The Mission
The Story
From Yesterday
Was it a dream
Buddha for Mary
Copricorn
A Modern Myth
.. zresztą co ja będe wymieniać.. kocham każdą ich piosenkę.. ;*
A ja mam 2 pytania dotyczące 30STM.
1)Ile oni mają w końcu płyt?? Znaczy...Bo znam te piosenki, które są na "30 Seconds To Mars" i "A Beautiful Lie". Ale wiem też, że tych piosenek mają więcej... Skąd? Jeżeli ktoś ma jakąś ich listę albo info o nich zebranych w jednym miejscu to będę wdzięczna.
2) O kim właściwie śpiewa Jared w "The Kill"? Nie chodzi mi tu o domysły, ale może jakieś info od samego autora ;)
Z góry dzięki!!
po pierwsze google i jakiekolwiek inne wyszukiwarki są najlepszym przyjacielem internauty, korzystanie z nich nie boli, a wpisanie 30 Seconds to Mars powoduje wyskoczenie całego ogromu stron z tego typu informacjami. (i zajmuje mniej czasu niż pisanie tu na forum;) )
odnośnie pytań 1. mają dwie płyty, i kilka różnych wydań, a na nich czasami dodatkowe piosenki (więcej informacji na stronach poświęconych zespołowi, ale "Zespołowi" a nie różowych blogaskach o słit Dżaredziku)
2. Jared nie śpiewa o nikim konkretnym,to nie jest rockowa ballada miłosna śpiewana z myślą o konkretnej osobie, więcej informacji chociażby na filmie "Making of The Kill"
1) Aha ^^. Poszukam, dzięki!
2) :) Bo ja nawet nie wiedziałam, w jakiej osobie to tłumaczyć, tłumaczyłam jako "do dziewczyny"...A w Bravo było tłumaczenie "do chłopaka" z wyjaśnieniem Jareda: "Ta piosenka opowiada o zmierzeniu się ze swoimi lękami i odkrywaniu kim się naprawdę jest". Ale po pierwsze on śpiewa to wręcz DO kogoś, nie do siebie ( no chyba, że do drugiego ja ;)), a to wytłumaczenie pasuje mi tylko do trzeciej zwrotki...
nigdy nie sądziłam, że to kiedyś napiszę ale w tym przypadku bravo napisało prawdę, właśnie m.in. to powiedział Jared. A co do śpiewania "do kogoś" no cóż nie chcę teraz porównywać piosenek zespołu do literatury, ale ogólnie zabieg gdy zwrot do drugiej osoby jest tak na prawdę zwrotem d samego siebie nie jest niczym nadzwyczajnym.
Szukałam no...I niby coś znalazłam, ale to chyba jeszcze nie wszystko :( Proszę...Naprawdę nikt mi nie pomoże? :(
pierwsza płyta:
1. Capricorn (A Brand New Name)
2. Edge Of The Earth
3. Fallen
4. Oblivion
5. Buddha For Mary
6. Echelon
7. Welcome To The Universe
8. The Mission
9. End Of The Beginning
10. 93 Million Miles
11. Year Zero
druga płyta:
1. Attack
2. A Beautiful Lie
3. The Kill
4. Was It A Dream?
5. The Fantasy
6. Savior
7. From Yesterday
8. The Story
9. R-Evolve
10. A Modern Myth
11. The Battle Of One
12. Hunter
niezrealizowane:
1. Praying for a riot
2. Anarchy in Tokyo
3. Pharse 1: Fortification
4. Occams razor
5. Message in a bottle
6. Revolution
7. Stronger
8. Santa through the back door
9. The believer
10. Under Pressure
11. Valhalla
heh, nie ma za co :):):)
Jeszcze jest "Time to wake up" ale to jest sama muzyka, bez wokalu. Heh, może kiedyś dopiszą słowa :D
Niezrealizowane raczej powinny sie niewydane nazywać i:
Praying for a riot - to akurat na ABL jest
Stronger - wydane na singlu FY i składance BBC
Santa through the back door - wydane na składance KROQ
"Niezrealizowane raczej powinny sie niewydane nazywać" no racja... ale i tak wszyscy wiedzą, o co chodzi. ;]
Ja jestem stanowczą zwolenniczką tych płytowych utworów: "The Kill", "Buddha for Mary", "Attack" i cała reszta :D Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, ale niektóre z tych niepłytowych brzmią, jakby zaczęli się wydurniać w studiu, ktoś to nagrał i puścił do neta. Nie wszystkie oczywiście! Ale przy "Message In A Bottle" to się załamałam.
bo MIAB nie była nagrywana w studiu, tylko faktycznie była grana na żywo, no i "ktoś to nagrał i puścił do neta". :D Ale może kiedyś ;)
Żartujesz?? To zupełnie nie styl Marsów. To mniej więcej tak jakby Jared chciał zarapować "Stronger". Na szczęście zballadował tą piosenkę, ale otwierałam ją z dużym strachem ;)
hmmm... rapowane Stronger??? Mogłoby być ciekawie :D Ale fakt, niech TSTM lepiej przy rocku zostaną :D
A MIAB to oni wykonali w podzięce dla zespołu The Police, którego zresztą jest ta piosenka ;) Ale wątpię, żeby się kiedyś na jakimś krążku pojawiła ;)
No tak ale chodziło mi o to, że byłoby ciekawe, gdyby TSTM to chcieli zarapować xD Fakt, troche niejasno się wyraziłam ;)
hehe ja bym chciała usłyszeć jak Marsi rapują :D choć jedna piosenkę :D:D
raz już słyszałam jak Jared "rapował" ale to tylko kilka słówek :D tak dla żartów :D i śmiesznie mu to wyszło :D
Ja kocham wszystkie ich piosenki xP Ale tak najbardziej to "From Yesterday", "Battle Of One" , "Buddha For Mary" i "Oblivion" :]
Ostatnio znalazłam bardzo ciekawą rzecz (być może nic nowego ;)): piosenkę "Red", śpiewaną przez Jareda w czasach "My so-called life"(1994-1995), pewnie nawet w samym serialu ;)
The Kill
A modern myth
Attack
Capricorn
From Yesterday
Hunter
Beautiful lie
The Story
Was it a dream
... a właściwie wszystkie są the best!
"a modern myth" i "the kill" są naj.
a teledyski wyglądają jak filmy pełnometrazowe. tez są naj.
fajny zespół.
jeszcze nigdy w zyciu nie spotkalam sie z takim zjawiskiem.. z taka muzyka, gdzie na plycie wszystkie piosenki ze niesamowicie dobre i szybko sie nie nudza.. pamietam jak sluchalam "the kill".. codziennie, tylko ta piosenke od rana do wieczora, dzien w dzien przez 2 tygodnie.. to bylo niesamowite,.. jestem pewna ze chlopaki stworza nastepny taki utowr gdzie bede sluchac przez miesiac jednej piosenki.. Boze, poblogoslaw tych ludzi, ktorzy tworza swietosc :)
Wszystkie piosenki od nich są fajne, a widze, że znasz tylko te, które mają teledysk(chociaż teledysk ma jeszcze "A Beautiful Lie" i "Capricorn"), ale fajne są też te, które nie mają teledysku.
Uwilebiam wszystkie oprócz ,,echeleon,, ;/ a z tych naj naj to the fantasy, the misission, Oblivion, Caprocorn i Fallen...;]