Ina Benita

Inna Florow-Bułhak

8,2
698 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Ina Benita
Jamajka_73

Na fb pewien człowiek, z którym rozmawiałem, twierdzi, ze ma dokumenty potwierdzające, ze Benita przezyla i jej dziecko tez.

Qjaf

Tak, Ina miała wraz z synkiem przeżyć wojnę. Tutaj ciekawy wywiad z autorem pierwszej biografii Iny Benity:
http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,24146210,ubrana-wlasciwie-tylko-w-pier scionek-ma-przy-ustach-zarzacego.html

NocnaSowa

Wlasnie czytałem, a ksiazke mam :)

Qjaf

Kolejne wieści na temat Iny i jej syna są coraz bardziej zaskakujące: https://histmag.org/Tajemnica-z-Rhumspringe.-Nieznane-powojenne-losy-Iny-Benity- 17781/4

Qjaf

I jak ją oceniasz? Właśnie zastanawiam się czy ją kupić

NocnaSowa

Ledwo sciagnalem:) Zaczne czytac może w piątek. Natomiast sama koncowka odnośnie do wydarzen powojennych jest rzeczywiście szczatkowa.

Jamajka_73

Pod jednym z artykułów o aktorce (jednocześnie umieszczonym na stronie o zabarwieniu mocno prawicowym) niedawno odezwał się facet, który podał się za syna Tadeusza Michała i wnuka Iny, twierdził, że po wojnie Ina wyjechała do Maroka, a potem do USA, zmarła gdy miał 12 lat (czyli gdzieś w latach 80), biegle znała sześć języków. Nie wiedział, że byłą aktorką, informacje z artykułu go zaskoczyły. Chciał się skontaktować z autorem artykułu, wysłał powojenne zdjęcie Iny, jednak autor okazał się być paranoikiem, stwierdził, że może paść ofiarą prowokacji obcych służb (!!!), nie chciał z nim komunikować się przez Skype, w dodatku doszedł do wniosku, że zdjęcie jest fałszywe.

Jamajka_73

Dziękuję bardzo wszystkim za odpowiedzi - sporo się dzięki temu dowiedziałam. Pozdrowienia!

Jamajka_73

Na tej samej stronie odezwał się Ingo Pasch, przyrodni brat syna Iny, z którym chce się skontaktować, admin strony przesłał jemu mail tego gościa. Liczę, że niedługo dowiemy się czegoś nowego.

Ferdas_2

Ina Benita po śmierci Hansa Georga Pascha wyszła za mąż po raz czwarty za pana S., z którym miała jeszcze jednego syna. Thaddeus Michael S. (po ślubie matki przyjął nazwisko ojczyma) nawiązał już kontakt z Panem Ingo Paschem, ale na razie syn i wnuk Iny nie bardzo chcą ujawniać informacje o powojennych losach Iny Benity.

Marek_2

Hej, skąd wiesz, że ich nazwisko zaczynało się na S? Czy wiesz coś więcej poza komentarzami na tej stronie internetowej?

Ferdas_2

Jestem autorem artykułu o powojennych losach Iny ;) Zresztą Ilustrowany Tygodnik Polski podał następującą informację na swojej stronie: "Dzisiaj po południu otrzymaliśmy wiadomość od p. Ingo Pasch dla p. DeS, w której p. Pasch informuje, że jest już w kontakcie z p. Gregiem S., dotąd znanym nam jako p. „publicradio”.". Skoro wnuk Iny i syn Thaddeusa nosi nazwisko S., a wnuk pisał o swoim wuju (a więc drugim synie Iny), to wiemy, że czwartym mężem aktorki był pan S.