Prawicowiec - przeciętny wyborca PiSu, SP, ONR-u, PO.
Prawicowe Gówno - szerokie pojęcie wszelkiej maści "filmów" reżyserowanych przez takie osoby jak G. Braun, E. Stankiewicz. Są one naznaczone olbrzymią dawką kłamstwa, doprawione nienawiścią, okraszone zaś bardzo słabym warsztatem filmowym. Chyba tylko osoby o zdeformowanym poczuciu dobra i zła, bądź który zatraciły zdolność selekcjonowania faktów, są w stanie stwierdzić że "Grzegorz Braun jest wybitnym reżyserem wybitnych i bardzo ważnych filmów dokumentalnych, z których większość oglądałem i posiadam w kolekcji."
Braun nie tworzy oczywiście na zamówienie i to jest najgorsze - on naprawdę uważa, że tworzy "dzieła" odkłamujące niby totalitarną rzeczywistość. Bardzo smutnym jest, że nawet ludzie będący znani a często bardzo inteligentni i cenieni ulegają prawicowemu praniu mózgów. Dochodzi do takich sytuacji, że ww. reżyser z chęcią mordowałby dziennikarzy co potwierdził również w Polsacie.
1. PiS, SP, PO nie mają nic wspólnego z prawicą.
2. Konkrety - gdzie te kłamstwa???!
3. Zdeformowane poczucie dobra i zła? Co to znaczy?
4. Słaby warsztat filmowy? To chyba żart...
5. Nie spotkałem się z prawicowym praniem mózgów, z lewackim owszem. Poproszę o konkrety.
6. BRAUN NIC NIE POWIEDZIAŁ O MORDOWANIU DZIENNIKARZY!!! JA TO OGLĄDAŁEM KILKA RAZY. Po prostu taka licencia poetica. Powiedział za to wyraźnie, że chodzi o karanie śmiercią za zdradę. Tylko tyle.
Dla ciebie wszelkie kłamstwa jakie on mówi to najświętsza prawda. Zdeformowane poczucie dobra i zła? No nieźle, trafił mi się dziesięciolatek, który nie rozumie pojęć. Już powiedziałem konkrety i nie zamierzam nic więcej dodawać. Braun powiedział, to co powiedział i nic tego nie zmieni.
Aha jest prawackie pranie mózgów i jesteś tego dość dobrym przykładem niestety.
O jakich kłamstwach mówimy? Konkrety! Co jest nieprawdą z tego co mówi lub pokazuje??!
Na czym polega prawackie pranie mózgów?
1. Prawdą jest powiedzieć o tym, co jest, że jest, a o tym, czego nie ma, że go nie ma.
2. Wszystko co wskazuje na prawdę, ukazuje ją, prowadzi do niej.
3. Zmartwychwstałe ciało Jezusa stało się Nową Świątynią (Por. J 2,18; 4,23-26), posłany został Duch Święty, który przyjmujących Zmartwychwstałego jako Mesjasza doprowadza do całej prawdy (Por. J 16,13).
4. Jest tylko jedna prawda, która nas wyzwoli...
5. Nie odwracaj kota ogonem...
1. A co jest, a czego nie ma? Konkrety
2. A co wskazuje na prawdę i do niej prowadzi?
3. A czemu to ma być prawdą? Konkrety również
4. Czyli jaka?
5. Jakiego kota i skąd dokąd odwracać? ;-P
1. Człowieku, przecież Ty zarzucasz kłamstwo Braunowi! Dlatego prosiłem Cię o wskazanie konkretnych kłamstw!
2. W przypadku P. Brauna treści przez niego przekazywane, stosy U D O K U M E N T O W A N Y C H zdrarzeń!
3. Tu mi ręce opadły. Nie umiesz czytać? Zmartwychwstanie jest prawdą objawioną!
4. Patrz pkt. 3.
5. Twoja odpowiedź. Brak jakichkolwiek merytorycznych argumentów, wynikających jak sądzę z głębokiej niewiedzy historycznej. Dlatego prosiłem o konkrety. Jak widzę nie ma ich po prostu z Twojej strony.
Pozdrawiam
1,2,5. To w jaki sposób przedstawia on fakty to manipulacja zwłaszcza przy kłamliwym gniocie "Towarzysz Generał". Stek bzdur jaki tam się znalazł, świadczy o nim niesamowicie źle. Przykład - za zarzut stawia jaruzelskiemu zrobienie z najgorszej jednostki w Polsce, najlepszą. No ręce opadają. Za to Ty stawiasz tezy, jaki to on wybitny więc sam to ukaż.
3,4. "Zmartwychwstanie jest prawdą objawioną!" Myślałem że padnę ze śmiechu - prawda objawiona. Nie no, przecież to jest zajebiście udokumentowane, że Jezus nagle po 3 dniach tak sobie wstał i poszedł do nieba xDMoże pogrąż się bardziej i jeszcze napisz, że to Bóg sam kierował ludźmi żeby napisali Pismo Święte. Haha, co za koleś mi się trafił do gadki.
To jest właśnie prawackie pranie mózgu. :)
PS Wierzysz w gadającego węża i mówiące krzaki?
Jednak masz instynkt samozachowawczy i uciekasz zamiast się wkopać głębiej. Bardzo mądra decyzja, pozdrawiam również.
"PS Wierzysz w gadającego węża i mówiące krzaki?"
A ty czerwony czopku wierzysz,że twój idol towarzysz generał był patriotą i wybitnym Polakiem ?
Typowy baran,wychowany w rodzinie komuchów,której to członkowie powinni dostać bilet w jedna stronę do państwa,którego to patriotami zawsze byli - ZSRR a teraz Rosji.
To dobrze, że nie rozmawiasz sam ze sobą. Naprawdę mnie to cieszy. Sądzę jednak, że psychiatra miałby do Ciebie parę pytań z innych powodów.
Co za katolicki (a może jehowski?) bełkot. Sam jestem prawicowcem, popieram PJN (bo bardzo cenię Pawła Kowala) i KNP Janusza Korwin Mikke, a także pojedynczych ludzi z PO (Gowin, Godson, Kwiatkowski). Jestem agnostykiem, nie wierzę w żydowskie bóstwo z Mezopotamii - to co, już nie jestem prawicowcem mimo że mam bardziej prawicowe poglądy na wszystkie kwestie z wyjątkiem religijnych niż Kaczor? Wojnie polsko-polskiej winny jest JarKacz, który dzieli Polaków na tych, którzy stali tam gdzie wtedy i tych, którzy stali tam gdzie stało zomo.
Chwila moment. Coś się Tobie, pomyliło. Jaki katolicki bełkot? Agnostyk? Żydowskie bóstwo z Mezopotamii? Pogięło Cię? Zapamiętaj sobie jedną rzecz:
Czy się to komuś podoba, czy nie, Kościół Katolicki podarował ludowi zamieszkującemu te ziemie państwo dzięki chrystianizacji zapoczątkowanej przez przyjęcie na łono Kościoła Świętego dzikusa - Mieszka I. I tylko Kościołowi Katolickiemu zawdzięczamy to, że nie "chodzimy po drzewach" i "nie prostujemy bananów". To ludzie Kościoła nauczyli tubylców pisać, czytać, budować, ziemię uprawiać i rządzić. To dzięki Kościołowi Katolickiemu Polska była państwem z największymi swobodami obywatelskimi w udokumentowanej historii świata. To Cuda osiągnięte dzięki krucjatom różańcowym zatrzymały 2 zarazy: muzułmańską i bolszewicką. Więc chociaż odrobinę szacunku wobec Kościoła Świętego proszę! I błagam, nie powtarzaj jak baran takich bredni: "wojna polsko-polska", "dzielenie Polaków" itp. To jest retoryka na poziomie klopa niesioła tudzież palikmiota i oficer stokrotky. Wymyśl sam coś sensownego człowieku. Na marginesie ja również cenię Pawła Kowala, byłem jakieś 20 lat temu w UPR i mimo doktrynerstwa cenię bardzo Korwina. Na pewno w PO też są przyzwoici ludzie. Tylko co twoje zdanie wnosi do tej dyskusji? Pozdrawiam
"I tylko Kościołowi Katolickiemu zawdzięczamy to, że nie "chodzimy po drzewach" i "nie prostujemy bananów""
"To dzięki Kościołowi Katolickiemu Polska była państwem z największymi swobodami obywatelskimi w udokumentowanej historii świata."
"To Cuda osiągnięte dzięki krucjatom różańcowym zatrzymały 2 zarazy: muzułmańską i bolszewicką"
"! I błagam, nie powtarzaj jak baran takich bredni: "wojna polsko-polska", "dzielenie Polaków" itp. To jest retoryka na poziomie klopa niesioła tudzież palikmiota i oficer stokrotky."
Boże, skąd wy się wszyscy bierzecie.
"To Cuda osiągnięte dzięki krucjatom różańcowym zatrzymały 2 zarazy: muzułmańską i bolszewicką."
Większych bzdur w życiu nie czytałem . Kto cię uczył historii człowieku ???
Skoro jesteś takim żarliwym katolikiem dlaczego nie przeszkadza ci to ,że Braun otwarcie mówi o zabijaniu innych ludzi czyli twoich bliźnich de facto ???
Melduję posłusznie, że Pan Braun mówi o karze głównej za zdradę. Posłuchaj całej wypowiedzi, najlepiej relacji z całego spotkania w Klubie Ronina, a nie zmanipulowanych skrawków z wsi24, polwsadu, GóWno prawdy. Wtedy będziemy mogli dyskutować. To po pierwsze. Po drugie odsiecz wiedeńska i bitwa warszawska były poprzedzone Krucjatami Różańcowymi. Na marginesie, zwycięztwo Pana Orbana na Węgrzech też. Obecnie w Polsce również odbywa się Krucjata Różańcowa za Ojczyznę. Gorąco polecam przyłączenie się do niej. Oto link: http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl/. Serdecznie pozdrawiam.
"Po drugie odsiecz wiedeńska i bitwa warszawska były poprzedzone Krucjatami Różańcowymi."
Ręce opadają ... To są jakieś legendy a nie fakty historyczne. Człowieku ile ty masz lat ?? Braun zaś nie może się mianować sędzią i katem gdyż nie ma ku temu podstaw. Ty jako chrześcijanin powinieneś potępiać każde przejawy nienawiści. Widać ,że nie jesteś w stanie pojąć sensu nauk głoszonych przez Chrystusa. Cytować fragmenty pisma świętego potrafi wielu ale z wprowadzeniem ich w swoje życie jest już gorzej , zaliczasz się do większości hipokrytów także mnie nie zaskoczyłeś.
1. Legendy? Hm, no to nie ma o czym gadać. (Polecam publikacje i wystąpienia Księdza Małkowskiego).
2. Oj jestem już bardzo stary. Mógłbym być Twoim ojcem.
3. W wypowiedziach Pana Brauna nia znajduję żadnych znamion nienawiści wobec bliźnich. Zaznaczam, że w odróżnieniu od większości (może wszystkich tu piszących) znam je bardzo dokładnie. Nie uzurpuję sobie prawa do bycia jego adwokatem, ale znam Pana Brauna osobiście i wiem, że nie potępia on ludzi, tylko zdradę i grzech. To jest fundamentalna różnica.
4. Nie znamy się, więc nie wiesz co jestem w stanie pojąć a czego nie. Nie pisz, proszę takich rzeczy.
5. Z tą hipokryzją przeginasz pałę. Podkreślam - nie znasz mnie.
Pozdrawiam serdecznie!
Gratuluję rozumu skoro swoją wiedzę historyczną opierasz jedynie na publikacjach i wystąpieniach księdza Małkowskiego. Radzę od czasu do czasu pomyśleć samodzielnie i poszukać w innych źródłach. Jeśli natomiast nie znajdujesz w wypowiedziach Brauna "żadnych znamion nienawiści wobec bliźnich" to ja w tym momencie napiszę ,że mamy w twoim przypadku do czynienia nie z hipokryzją ale upośledzeniem umysłowym objawiającym się całkowicie błędnym interpretowaniem prostych komunikatów.
"Przesądem polskiej inteligencji jest pacyfizm, wiara w to, że można cokolwiek załatwić, jak nie zostaną wyprawieni na tamten świat w sposób nagły, drastyczny i nieprzyjemny. Wziąłbym, powiedzmy, tuzin redaktorów "Gazety Wyborczej", dwa tuziny pracowników drugiej gwiazdy śmierci TVN-u, nie wspominam o etatowych zdrajcach i sprzedawczykach. Jeżeli się tego nie rozstrzela, co dziesiątego, to znaczy, że hulaj dusza, piekła nie ma."
Napisz mi człowieku tak samo chory na głowę jak autor tych słów do czego mają prowadzić tego typu wypowiedzi ???
Przykro mi, że tego nie rozumiesz. Ja wiem o co mu chodzi.
Niedawno były dwa wielkie marsze:
1. Obudź się Polsko,
2. Marsz Niepodległości
Obudź się POLSKO zanim będzie za późno...
1. Grzegorz Braun jest wybitnym reżyserem wybitnych i bardzo ważnych filmów dokumentalnych, z których większość oglądałem i posiadam w kolekcji.
2. Co to znaczy prawicowe gówno?
3. Na czyje zamówienie tworzy? O ile mnie pamięć nie myli, kilka filmów, które reżyserował zamówiła TVP, po czym powędrowały na półkę, zostały "aresztowane"...
wybacz, ale koleś nawołujący do zabijania jest zerem. Bardzo delikatnie ujął to Frasyniuk, stwierdzając, że przyzwoity człowiek po jego (Brauna) wypowiedziach ręki już mu nie powinien podawać.
filmy słabo realizowane, pisane pod tezę, zacietrzewienie polityczne. szkoda jego pracy, bo przyczynia się do zła.
filmik o Wałęsie - dobór aktorów tylko z jednego obozu, nienawidzących go. przemilczenie heroicznego okresu 1978-1989.
1. No tak. Towarzysz bezpieczniak Frasyniuk to jest przyzwoity człowiek. Nie mam więcej pytań.
2. Heroiczny okres.... BU HA HA HA HA. Krzysztof Wyszkowski, Państwo Gwiazdowie bardzo dobrze znają ten heroiczny okres. Po prostu ręce opadają.
Zgadzam się, że Jego wypowiedź w „Roninie” Go dyskredytuje, czy kompromituje (wybrać – co kto woli) i nie bardzo wierzę w tezy obronne o licentia poetica.
Ale nie rzucajmy uogólnień w stylu „filmy słabo zrealizowane, pisane pod tezę”. Część tak – ale ma w swoim dorobku także np. „Marsz wyzwolicieli” – w moim odczuciu jeden z najciekawszych i najtrafniejszych dokumentów historycznych jakie nakręcono w kraju w ciągu ostatnich 20 lat.