Grzegorz Braun

Grzegorz Michał Braun

6,3
1 286 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Grzegorz Braun
skalp_el

No pisałem już wcześniej, jesteś debilem, z takim się nie dyskutuje, także żegnam. :D

skalp_el

@skap_el
to co napisałem o Braunie to moje zdanie. Uważam Grzegorza Brauna za antysemitę

Co innego "moje zdanie" a co innego prawda - może lepiej dociekaj prawdy. Ale prawda chyba Cie nie interesuje ;P

@skalp_el
skoro sam tej demokracji nie szanuje...

To demokracja w Polsce nie szanuje swoich obywateli. Zobacz ile było fałszerstw. Twoja ulubiona w domyśle partia czyli PO nie wygrywałaby wyborów, gdyby nie fałszowała wyborów. I ty uważasz, że w Polsce jest jakaś demokracja ? Poza tym Ty sam nie szanujesz wypowiedzi Brauna - a więc Ty sam nie szanujesz demokracji. ;)

AndyGarcia

Nie musisz cytować moich wypowiedzi. Wiem co napisałem 5 minut temu i zawsze mogę sobie przewinąć stronę.
Wyrażam swoje zdanie na temat Brauna bazując na jego licznych wypowiedziach, które wg mnie mają charakter antysemicki. To jest właśnie dociekanie.
Platforma Obywatelska nawet w domyśle nie jest partią, którą wspieram, choć wielu oponentów o zero-jedynkowym myśleniu lubi twierdzić inaczej. Ich problem. Jeśli masz jakieś dowody na sfałszowanie wyborów w Polsce to leć z nimi do sądu. Poza tym, nie komentuję wyborów samorządowych a wypowiedzi Brauna, które wskazują, że ten człowiek nie szanuje demokracji. "Oczywistą oczywistością" jest, że nie szanuję wypowiedzi kogoś, kto namawia w nich do mordowania ludzi rzekomo mu nieprzychylnych. Jednak wg ciebie taka wypowiedź to przejaw poszanowania demokracji, a moje protesty już tym nie są. Ciekawe :)

skalp_el

Braun namawia do mordowania ludzi ? Chyba Cię pogięło. Albo źle odebrałeś jego wypowiedź albo posiłkowałeś się jakimś tekstem z GW.

AndyGarcia

Następny wyskakuje mi z "Wyborczą". Nie, posługiwałem się tekstem z brukowca Sakiewicza, tam był cytat wypowiedzi Brauna, w której namawia on do mordowania dziennikarzy:

"No powiedzmy, wziąłbym tak z tuzin redaktorów "Gazety Wyborczej", ze dwa tuziny pracowników drugiej gwiazdy śmierci, centralnej dzisiaj, TVN-u, nie wspominam oczywiście o etatowych zdrajcach i sprzedawczykach, którzy zawsze nimi byli (...)., no jeżeli się tego nie rozstrzela, co dziesiątego, to znaczy, że hulaj dusza piekła nie ma. "

Co więcej, Braun nie wycofał się ze swojej wypowiedzi, a na antenie Polsat News dodał:

"Myślę sobie, że mówiąc "co dziesiątego" chyba nie doszacowałem, sądząc po rozmiarach tego, co się teraz rozpętało. Ja jestem państwowcem, fanem państwa polskiego - chciałbym, żeby istniało. Śmiertelnie zagraża państwu bezkarne obnoszenie się z zaprzaństwem i zdradą. Jest to praktyką w obu tych gwiazdach śmierci (...) i w gwieździe śmierci na Czerskiej i w tej drugiej, o której mówiłem"

skalp_el

Pewnie, tym dziennikarzynom wszystko wolno - piekła nie ma, hulaj dusza - mozna opluwać, oczerniać, szkalować, pisać bezczelne kłamstwa. I brać za to sute pieniądze. Oni nawet nie powinni nazywać siebie dziennikarzami, tylko oszustami, zaprzańcami, warchołami. Braun nie namawia do ich zabijania, tylko mówi że to by było sprawiedliwe - za to co robią na łamach gazet, na antenie TV. Jak ich czytam lub słucham, to mi się rzygać chce. A Ty pewnie słucham pełen zachwytu. Tylko taki Braun to dla Ciebie antysemita itd. ktoś łamiący zasady demokracji. A ta cała zgraja pseudo-dziennikarzyn to dla Ciebie spoko ludziska. Dla mnie to zwykłe palanty. I to własnie chciał podkreślić Braun. Ale tacy jak Ty wszystko dosłownie biorą. Do GP Sakiewicza też mam obiekcje. Nie są dla mnie wiarygodni od pewnego czasu. Zresztą oni pierwsi zaatakowali abp Wielgusa, więc już wtedy należało wziąć ich pod lupę.

AndyGarcia

Mógł to zrobić w inny sposób. Może to ty źle interpretujesz jego wypowiedź, zastanawiałeś się nad tym? Choć w sumie nie ma tu czego interpretować po słowach, które Braun dopowiedział na antenie stacji Polsat News. Nie obchodzą mnie też różni dziennikarze, nie piszę tu o dziennikarzach, którzy rzekomo są zdrajcami, tylko o wypowiedziach Brauna, które namawiają do zbrodni. Od karania jest sąd, a nie jakiś łepek.

skalp_el

Taa, a mamy w Polsce całkiem obiektywne sądy ;P
Dla mnie to popłuczyny post-PRL-owskie.
Ciekawe jest to, że tacy jak Ty cytują jedno zdanie Brauna (ktoś wczesniej musiał to nagłośnić - sam tej jego wypowiedzi nie wyłowiłeś - i wątpię że słuchałeś większość wypowiedzi Brauna - zapewne znasz tylko tę jedną - haha). Braun powiedział wiele pieknych słów, wiele wspaniałych komentarzy, fascynujące są spotkania z Braunem - ale okazuje się, że zdecydowana większość, w tym i Ty, znają tylko tę jedną jego wypowiedź - haha. Widzisz jak media robią wodę z mózgu takim jak Ty ? Gdybyś znał większość jego wypowiedzi, to byś tych pierdół o Braunie nie wypisywał.

AndyGarcia

Sądy w Polsce nie są obiektywne, ale śledztwo co do Brauna umorzone. Hej. To jak to jest, z tymi sądami.

skalp_el

Prokuratura: Grzegorz Braun nie nawoływał do zbrodni. Śledztwo umorzone
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/prokuratura-grzegorz-braun-nie-nawolywa l-do-zbrodni-sledztwo-umorzone,318965.html

skalp_el

Braun powiedział tylko o tym, czym karana była zdrada, w normalnych państwach.

AndyGarcia

Dość szybko spasowałeś od "wzywa do mordowania? chyba Cię pogięło", do "no w sumie czemuż by nie". Człowieku, nie zwątpiłeś nawet na chwilę? Piszesz z pełnym przekonaniem, że Braun nie mógł czegoś takiego powiedzieć, ale dostałeś argument wprost - że Braun tęskni za mordowaniem dziennikarzy. Oczywiście z miejsca uznałeś za nieistotne a przynajmniej godne usprawiedliwienia.

skalp_el

jak w sądach jest kolesiostwo tych co fałszowali wybory :D. Wystarczy logiczna kalkulacja rzeczywistości, faktów, jeśli tak wiele głosów zostało uznanych za nieważne, to znaczy że trzeba było powtórzyć wybory.

kamilos56

Dokładnie. Dla przypomnienia : w wyborach prezydenckich 2010 podobno wygrał Komoruski. Piszę podobno, bo do północy wygrywał Kaczyński. A jak jeszcze dodamy, że było 2 miliony głosów nieważnych - hehe - to już wszystko staje się jasne. Komoruski wygrał dzięki gigantycznemu fałszerstwu.

kamilos56

Braunowi udało się złożyć podpisy. Jego obecność w kampanii to już coś. Poza tym jest kilku innych ciekawych kandydatów http://pkw.gov.pl/g2/oryginal/2015_03/a32a89ae0f45e4ca7852cdeb8f78d679.pdf
Cieszy również, że takie ekstrema jak Nowicka czy Grodzkie nie dały rady:)

kuba910

Również bardzo mnie to ucieszyło. Również polecam innych kandydatów, spoza dominujących partii.

kuba910

To znaczy że coś się w społeczeństwie zmienia, że są ludzie którzy nie ulegają medialnej propagandzie. :)

kuba910

Nie ufam tej partii która wyrzuciła Krwina, moim zdaniem tym działaniem strzeliła sobie w stopę, straciła wiarygodność, dla mnie przestała być poważna, poza tym to bardzo zastanawiające... a kandydat, Pan Wilk, patrząc po debacie z Panem Kowalskim, nie jest zbyt konkretny, a więc stracił moje poparcie. Dla mnie to jakaś ściema, może znowu to próba dotarcia do obywateli, partią która na pozór jest inna, która na pozór chce konkretnych zmian, a w istocie jest tym samym co PO, PIS, PSL, SLD. Nie miałem takich podejrzeń, póki nie wyrzucili Korwina, to dla mnie niepokojący sygnał.

kamilos56

Nie mówiąc już o stabilności tej partii.

kamilos56

Hej!
Co do Korwina, to szczerze mówiąc, nie mam do niego zaufania. Dla mnie Korwin to taki stańczyk. Tyle lat już siedzi w polityce, a nigdy nie zdobył większego poparcia, wciąż tylko mówią o nim, że to jedyna nadzieja dla Polski. Ja osobiście w to wątpię.
Braun, to dla mnie jedyna wiarygodna osoba, w dodatku facet ma ogromną wiedzę, ma gadane, na każde pytanie ma genialną odpowiedź. Na razie póki co, nie ma zbyt dużego zaplecza politycznego, i to jest jego słabość. Tutaj raczej chodziło o to, aby Braun mógł spodłączyć się do szczekaczki, czyli do głównego megafonu. Teraz kiedy zebrał 100 tys. podpisów, stało się to całkiem realne. Oj ciekawe będą debaty z jego udziałem - czekam na nie z niecierpliwością. Potem na bazie zdobytych iluś tam procent (5-10, może 15) będzie mógł zbudować nową siłę. Teraz wiadomo, że do drugiej tury wejdą Komoruski i Duda. Raczej nie sądzę, aby doszło do jakiejś niespodzianki.
pozdr.

AndyGarcia

Nie popieram Korwina, jedynie przedstawiam niepokojące zjawisko.

kamilos56

Korwin jakoś nikomu nie pasuje. Wyzrucili go z UPR, potem został wyrzucony z Komitetu Poparcia "Marszu Niepodległości 2014", a teraz wyrzucili go z KNP. Coś w tym chyba jest.

AndyGarcia

Albo inaczej, jestem za każdym kto nie jest z czołowych partii, z pominięciem nowej prawicy

kamilos56

Grzegorz Braun to najlepszy kandydat. Bije wszystkich na głowę, wygrywa każdą debatę. Gdyby był pokazywany w telewizorni tak często jak np. pokazują Palikota, to byłby znany i szanowany, i miałby duże szanse na wygraną. Cieszę się, że zebrał ponad 100 tys. podpisów. Będzie mógł podłączyć się do szczekaczki, i podyskutować z innymi. A dyskusje z nim będą bardzo ciekawe - to macie zagwarantowane. Taki Komorowski do pięt mu nie dorasta.

AndyGarcia

Taa, wygrywa każdą debatę. Tylko, że żadna debata kandydatów na prezydenta z udziałem Grzegorza Brauna się nie odbyła :)

skalp_el

Gdzie Ty właściwie żyjesz ? W jakimś wirtualnym świecie ? Do wczoraj było zbieranie podpisów. Teraz kiedy wiadomo, że Braun zebrał 100 tys. to już nie będzie mógł się wywinąć. Ciekaw jestem który kandydat odważy się stanąć w szranki z Braunem - mam na myśli tych z lewactwa, Komorowskiego, Palikotów i innych. Poczekajmyż, a się przekonamy. ;P Faktem jest, że Braun był przez media przemilaczny - może wiesz dlaczego ? Nawet w sondażach nie był uwzględniany - ciekawe, no nie ? ;) A zobacz że takiego osobnika ktory nazywa się "Anna Griodzka" brali pod uwagę w sondażach, a teraz okazuje się, że nawet toto nie zebrało 100 tys. podpisów. Teraz Brauna będą musieli uwzględniać w sondażach. Ciekawe ile mu dadzą na początek ;P

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
skalp_el

Nawet nie mam najmniejszej ochoty na dyskusje, z tymi co to dewiantów popierają. ;P
Popierajta sobie, pewnie sami tacy jesteście, więc nie dziwota.

skalp_el

P.S. A napisałem "toto" bo nawet nie wiadomo czy to chłop czy baba ;P
Więc uznałem, że nazwanie tego osobnika "toto" będzie najlepsze - hehe.

skalp_el

Zdaje się, że to Ty jesteś zagorzałym obrońcą zboczeńców - hehe.

skalp_el

Ciebie chyba ktoś oskalpował, i jesteś bez jaj - hehe.
Dlatego tak stajesz murem za tym osobnikiem, który uważa się za babę, choć natura stworzyła go chłopem.
Miał rację kamilos56, że z Tobą nie ma najmniejszego sensu dyskutować. I nie udawaj tu inteligenta, bo nim nie jesteś. Jesteś co najwyżej ćwierćinteligentem. No, i tyle mam do powiedzenia na twój temat. To było moje ostatnie słowo, skierowane do Ciebie.

skalp_el

*to już nikt nie będzie mógł się wywinąć - miało być

kamilos56

Konia z rzędem temu kto wiedział, że kandyduje. Ewidentnie nie miał prawa się zarejestrować.

mates_z

Hmm, a dlaczego uważasz że nie miał prawa się zarejestrować ??

AndyGarcia

Kandydaci antysystemowi są na cenzurowanym, bo jak taki oszołom zostanie prawdziwym kandydatek na prezydenta to telewizja musi zrobić mu darmową reklamę. Tymczasem bezpartyjny Kukiz zebrał trzy razy więcej podpisów niż promowana przez media Grodzka i partia zielonych, Nowica i feministki, a wcześniej Kalisz. Nie wspomnieli o Braunie, Wilku, Kowalskim i tym ze śmiesznym nazwiskiem, bo im mniej kandydatów tym większa szansa na rozstrzygnięcie w pierwszej turze.

mates_z

Jednym słowem Układ OS pilnuje aby nikt spoza układu (systemu) nie wychylał się poza szereg i nie wchodził im w paradę. Dlatego maksymalnie tych kandydatów neutralizują i traktują marginesowo. Im ludziska mniej o nich wiedzą, tym lepiej dla Układu (Systemu). A gdy już przemilczanie nie jest mozliwe, to zaczyna się oczernianie, opluwanie, szykanowanie, szkalowanie i wypisywanie jak nagorszych komentarzy na ich temat. Co wtedy mówią ludziska ? Ano to, że to są jak piszesz oszołomy, i że nie ma sensu na nich głosować. To jest typowe dla lemingów. Tak właśnie wygląda w Polsce demokracja, która jest niczym innym jak pseudodemokracją i zamienia się w totalitaryzm.

Piwej

Bełkot debila, żadnych argumentów. Tak przedstawione zdanie, jest niczym, jedynie świadczy o twojej inteligencji, a chyba nie zamierzałeś skupiać uwagi wszystkich na swojej mizernej inteligencji? Bo wydawało mi się, że chciałeś przedstawić swoje zdanie o Braunie... Także następnym razem spróbuj wyrazić swoje zadanie, a to znaczy: zbuduj tezę, zarzut i konkretnie uzasadnij, wykorzystując słownictwo posiadające jakąś wartość merytoryczną. Skończ z praktyką, że pod pretekstem swojego zdania przedstawiasz się jako debil, naprawdę to działanie na twoją niekorzyść. :D

kamilos56

Przeczytałem fragmenty Twoich wypowiedzi w kontrze do przeciwników Brauna. Sorki, że nie wszystko, ale trochę tego jest:) Mam kolegę, który ma dokładnie takie poglądy jak Ty. Normalnie jak Ciebie czytam to tak jakby on:) ale mimo wszystko się lubimy:) Ten mój kolega ma tylko jedno ale...zastanawia się dlaczego on nie ma żony i dzieci i to mu nie daje spokoju:) Mam pytanie do Ciebie. Napisz w kilku zdaniach dlaczego Braun? Czy uważasz, że był zamach w Smoleńsku? Jeśli tak, to jak to wyglądało? Na kogo będziesz głosował w 2 turze na Komorowskiego czy na Dudę? i ostatnie czy Braun to polskie nazwisko??

crimson80

Nie jestem za jedną osobą, a za każdym kto nie należy do dużych partii. Braun, pomimo tego że to nazwisko nie jest polskie(a duda, tusk to polskie ? :D ), ale czy ma to wielkie znaczenie, jeśli jest polakiem, patriotą ? Ma wszystko żeby reprezentować Polskę na świecie, mówi mądrze, zna języki obce( dla mnie śmieszne aby kandydat na prezydenta, reprezentant państwa na świecie, nie znał perfekcyjnie co najmniej angielskiego, jak z nim o czymkolwiek rozmawiać ?:D Po prostu to minimum, aby polska była traktowana poważnie) wygląda dobrze, potrafi panować nad emocjami i trzeźwo myśleć, oraz dostrzega nieład obecnego systemu, dostrzega naruszenia, w szerokim znaczeniu, z którymi i ja bym walczył, oraz każdy, komu zależy na dobrze funkcjonującym państwie, a przede wszystkim, zależy mu na Polsce. Wydaje mi się że poza nazwiskiem, ma wszystko, co jest niezbędne na stanowisko prezydenta. Kto wie, może wprowadziłby do polityki nową jakość. Ja zwyczajnie stawiam na coś, co stoi w konfrontacji do tego co się nie sprawdziło, co zawiodło, czyli nasza "elita" rządząca. Poza tym mam dość tego ciągłego cyrku, dziadostwa w tv, rozpraszania obywateli niby problemami itd. Co do zamachu... naprawdę nie ma sensu nad tym rozmyślać, bo nikt w Polsce nie ma pełnej dokumentacji, nie ma wraku, wielu kluczowych elementów całej układanki, także nikt w Polsce nie może rozstrzygnąć tej sprawy, także ja nie słucham tego co mówią w mediach, zupełnie się tym nie interesuje, bo nie mam możliwości przekonania się jak było naprawdę, nikt w Polsce nie ma takiej możliwości. Niemniej, patrząc na agresywną politykę Putina, któremu z pewnością zależałoby na osłabieniu sąsiada, to w sytuacji, kiedy do jednego samolotu pakuje się większość elity politycznej Polski, to byłoby wręcz punktem obowiązkowym takiej strategii. Przecież to nawet koszt takiej akcji, jest marginalny, wystarczy "zestrzelić"(przenośnia:P) jeden samolot, a przecież katastrofy lotnicze się zdarzają... wymarzona sytuacja. Ja osobiście, NIGDY nie wsadziłbym do jednego samolotu tylu znaczących polityków, nie rozumiem jak ktoś mógł się wykazać tak słabą wyobraźnią, że do tego dopuszczono. W każdym razie, jeśli faktycznie doszłoby do zamachu, to ani ze strony Rosyjskiej, ani naszej, nie leży w interesie, aby podawać to do wiadomości publicznej, to znaczy w naszej leży, ale nie teraz, kiedy nasze siły zbrojne prawie nie istnieją, bo musielibyśmy wypowiedzieć Rosji wojnę, to w szybkim czasie, zagroziłoby naszej niepodległości, a na pomoc innych krajów, nie mamy co liczyć, o czym mogliśmy się przekonać podczas II wojny światowej... musimy stworzyć silną armię, w polityce to podstawa wszelkich interesów. Polityka zagraniczna zależy od siły militarnej. Co do drugiej tury, zobaczymy jaka będzie sytuacja... nie wiem czy faktycznie interesuje Cię moje zdanie na ten temat, czy raczej chciałeś pokazać jakim to jesteś niby realistą. :P Obserwując nastroje, to taki scenariusz, wcale nie jest pewny, jeśli oczywiście nie dojdzie do sfałszowania wyborów, radziłbym nie sugerować się tymi śmiesznymi słupkami z tv. :P

kamilos56

O i o to jest treściwa odpowiedź:)
Jeśli chodzi o zamach to zgadzam się w tej kwestii, że trzeba by wypowiedzieć wojne Rosji. Tylko z czym do ludzi. Nawet gdybyśmy wszyscy w Polsce byli żołnierzami to nie mamy żadnych szans. Wzmacnianie militarne nic tu nie zmieni. Zmiotą nas z powierzchni ziemi, bo jesteśmy za mali.
Nie jestem zwolennikiem teorii zamachowej też z innego powodu. Nie ma motywu!! Lech Kaczyński nie przedłużyłby kadencji. Byle średniak by z nim wygrał. W wyborach dostałby w dupę i to solidnie. Było nawet widać, że on nie chce tej prezydentury, że to nie dla niego.
A reszta? Kto to niby? Posłowie i ewentualnie dowódcy, ale Rosja jakoś nas nie zaatakowała militarnie, więc zabijanie dowódców jest bez sensu. Poza tym ryzyko. Rosja podejmowałaby ogromne ryzyko. A jak by coś nie wyszło? Zachód nas nie obroni? Ameryka? Być może, nawet więcej jak być może, ale pewności nie ma żadnej i każdy rozsądny władca o tym doskonale wie. Skutki dla nich mogły być katastrofalne. I co Tusk brał w tym udział? Powiem szczerze, że tu robi się już naprawdę śmiesznie. Po prostu nie ma takiej opcji, bo kupy się to nie trzyma pod każdym względem. Już nigdy nie będzie jasne co się tak naprawdę stało. Część będzie uważała, że był zamach (bezsensowny zupełnie) a część, że Błasik wszystkich pozabijał z browarem w ręku. Ja osobiście uważam, tą drugą opcję za bardziej wiarygodną z czysto logicznego puntu widzenia, a nie dzięki tvn czy polsatowi. z resztą te media nie są mniej wiarygodne od tych wszystkich śmiesznych Trwam czy Republika. Tu Nie chodzi o prawdę. tu chodzi o kasę. Wszystkim zawsze chodzi o kasę

crimson80

Nie rozumiem zupełnie skąd przekonanie że Polska nie mogłaby zbudować silnej armii której nie lekceważyłaby nawet Rosja. Liczba żołnierzy to nie wszystko, ale nawet tutaj moglibyśmy się zbliżyć do Rosji, oraz inwestować w nowoczesne technologie militarne, które to decydują o sile współczesnego wojska. Oczywiście wraz z produkcją nowoczesnych czołgów i innego uzbrojenia lądowego, które również sami rozwijamy. Co do samolotów, powinniśmy dogadywać się ze stanami, próbować zakupić ich najnowsze samoloty, albo generacje starsze, ale za to więcej. Wydaje mi się że zbudowanie silnej armii przez Polskę jest możliwe. Zresztą nawet w historii bywało, że Polska była militarnym mocarstwem. Nawet jeśli mielibyśmy mniej uzbrojenia, to możemy się postarać o to, żeby było nowocześniejsze. Można by było też unowocześnić szkolenie dowódców, wprowadzić jakiś program symulacji, oraz podnieść poziom trudności na akademiach wojskowych, aby wykształcić najlepszych. Powinniśmy się wzorować na państwach najbardziej postępowych, oraz ogniskować zainteresowania naszych naukowców, inżynierów wokół wojskowego uzbrojenia, przez dotacje, nagrody pieniężne, finansowanie badań itd. Odbudować rynek uzbrojenia militarnego, może udałoby nam się nawet na tym zarobić, sprzedając pewne technologie za granicę. Siła militarna to podstawa w każdych negacjach, od kwestii gospodarczych, po sprawy polityczne, nie tylko wojskowe.

Co do "smoleńska". Nie chodzi jedynie o Kaczyńskiego, zobacz sobie kto w tym samolocie zginął, ilu generałów, wicemarszałek, sejmu oraz senatu, prezes Banku Narodowego, masa ludzi na wysokich stołkach. Taki "zamach" miałby zdestabilizować państwo, wprowadzić zamęt polityczny i społeczny, w efekcie je osłabić. Ma to daleko idące konsekwencje które odczuwamy do dzisiaj, sprawa podzieliła społeczeństwo, wiązała się z kosztami. To że Rosja nas od razu nie zaatakowała, o niczym nie świadczy, nawet trudno byłoby im to przeprowadzić, jako że graniczymy jedynie ze skrawkiem Rosji. Poza tym, jeśli w wyniku zamachu, utraciliśmy dobrych ekspertów w danych dziedzinach, to nie jest tak łatwo znaleźć równie dobrych, czy to generałów, czy polityków. Co do Tuska i reszty, to wiem po prostu że oni muszą odejść, są złem dla Polski, nieważne czy ktoś maczał w tym palce czy nie. Zamach nie byłby bezsensowny, jak pisałem idealnie wpisywałby się w politykę Putina. Nie twierdzę że tusk za to odpowiada, wiem tylko że Putinowi to się opłacało i pasuje do jego polityki. Ja bym powiedział, że to z piwskiem jest śmieszne, obraża moją inteligencję i każdego myślącego Polaka. Sam nie uzasadniłeś nigdzie jakie to czysto logiczne myślenie podpowiada ci tak absurdalne wytłumaczenie. To że zakładasz że tusk nie maczał w tym paców, bo wydaje ci się to absurdalne, nie jest żadnym logicznym myśleniem, a twoim wrażeniem, które jest budowane w mediach i tv, gdzie "zamachowców" nazywa się oszołomami itd, uważa się że ich jedynym argumentem jest fakt że nigdy nie dojdziemy do prawdy, że te teorie same z siebie to zakładają. Ja wiem na pewno, że prawdy nie dowiem się z mediów, dopóki w polityce nie zmienią się ludzie, nie jestem w stanie zaufać w nic co jest tam produkowane i w te najróżniejsze cyrki z komisjami itd.

kamilos56

Nigdy nie dowiesz się prawdy. W jaki sposób chciałbyś się dowiedzieć, jak nie ma w Polsce podstawowych dowodów. Jak wyciągniesz od Putina oryginalne czarne skrzynki. On powie -nie dam- i co mu zrobisz? Rządy Kaczyńskiego są dość prawdopodobne. Załóżmy, że mają większość z sejmie i co? Oczywiście Minister sprawiedliwości z powrotem będzie szefem prokuratury i będzie rozwiązywał "sprawę smoleńską" wraz z Macierewiczem. Uznają, że był zamach i tu już wtedy nie ma dyskusji. Musieliby wypowiedzieć wojnę, no bo kiedy się ją ma wypowiadać jak nie właśnie z takich powodów.
Ale co uważasz, że te wszystkie nagrania są nie autentyczne? ze Polscy specjaliści się nie znają? albo są w zmowie? Prawie wszyscy?
Napisałem o dwóch skrajnościach, zamach przez Rosje - Błasik z browarem. Wydaje mi się, że to był wypadek a winni zginęli. Nie twierdzę natomiast, że Błasik był pijany.
Tak piszesz o tych zbrojeniach. Nie uważasz, że wojsko powstało z ludzkiej głupoty?? Dlaczego ludziom jest potrzebne wojsko? Czy nie lepiej żyć w cywilizowany, przyjazny sposób? W którym miejscu byśmy byli, gdyby nie te przeklęte, kompletnie bezsensowne wojny? I po co to wszystko? Bo kilku nienormalnym świrom wydaje się, że są wyjątkowi ? Przecież o tym decydują jednostki! a cierpią miliony. To jest nie do pojęcia dla mnie.
Dziś jest 5 rocznica katastrofy, czy jak kto woli zamachu, ale ja mam to tak naprawdę w dupie. Ludzie giną codziennie w tragicznych okolicznościach i nikt się tym nie interesuje, a ja mam żałować wypudrowanej Błasikowej, która 5 rok cierpi i opływa w bogactwie, nic nie robiąc...

crimson80

Właśnie żeby nikogo nie kusić do wojny, silne wojsko jest podstawą, trzeba patrzeć realistycznie. W polityce nie ma moralności, humanizmu, za to jest zakłamanie, hipokryzja i najwyższa wartość interes. To trochę przypomina prawa dżungli :D lew nie rzuci się sam na słonia, ale na gazele, jeśli tylko jest głodny i ma okazję, to z pewnością. My powinniśmy robić wszystko żeby stać się słoniem, którego nawet kilka lwów miałoby problem powalić. :D Niestety, czy chcemy, czy nie, taka jest nasza cywilizacja. Sam uwierzyłem w to, że współcześnie, wojsko jest zbędne, ale przez ostatnie wydarzenia, oraz stan naszej polityki, przekonały mnie, że bez silnego wojska, Polska nigdy nie będzie się na świecie liczyć. Nie sądzę żeby Kaczyński był tak głupi i doprowadził do takiej sytuacji. Wydaje mi się że dla każdego Polaka, ta katastrofa powinna istnieć w pamięci, bo to nie zginęli zwykli ludzie, a nasi istotni politycy i prezydent. Być może kiedyś dowiemy się prawdy, jeśli wyrzucimy pis, po, sld, psl, knp, tr, i postawimy na coś nowego, nie budzącego wątpliwości. (knp przez wyrzucenie Korwina, straciło moje zaufanie, nie chodzi o to że jestem za Korwinem, ale całe to zamieszanie źle o partii świadczy, oraz Wilk to słaby kandydat, przypomina mi papkę żywcem po, jest mało konkretny, zbyt dużo bełkotliwego politycznego gadania, mało merytoryczny, dużo ogólników. )

kamilos56

Aha co do Tuska. Nie jestem żadnym jego fanem, chociaż trzeba docenić jego hmmm sprawność polityczną. Absolutnie nie jest w niczym gorszy czy lepszy niż Kaczyński. Obydwaj są absolutnie zakłamani i ważniejsza jest dla nich walka, niż służba krajowi. Nigdy nie zagłosuje ani na jednego ani na drugiego. Zresztą na wybory to rzadko chadzam. Głosuje tylko na tych,do których mam zaufanie....Dawno nie byłem na wyborach. Kiedyś byłem młody naiwny, teraz tylko obserwuje i często mi nie dobrze.