O ile otoczyłby się dobrymi doradcami, fachowcami spoza układów i pozostających poza wpływem "różnych czynników zewnętrznych":) to jak najbardziej. Walory reprezentacyjne ma, mówienie poprawnie i z sensem nie sprawia mu bulu:) itd.
Inna sprawa, że nie ma na to żadnych szans, ale sama kampania może mieć wartość i wydać jakieś pozytywne owoce.
Komorowski to człowiek bez wykształcenia nie potrafiący się poprawnie wypowiedzieć i jest prezydentem. Więc czemu Braun by się miał nie nadawać.
Uważam, że powinien mieć zrobione badania psychiatryczne, bo w świetle jego wypowiedzi wydaje się, że nie jest całkowicie zdrowy na umyśle.
No to wniosłeś do rozmowy dużo, to znaczy swoją chorobę psychiczną, bo nic innego w kontekście chorób i diagnoz, napisać z sensem nie możesz, jedynie orzec "jestem chory psychicznie", "uwaga nie jestem całkowicie zdrowy na umyśle". Patrząc na twoją wypowiedz, to nie masz kompetencji do szerszego użycia słowa "badania psychiatryczne", oraz do rozstrzygania, kto powinien zostać przebadany. Może jakiś konkretny argument ? Co ci nie pasuje w jego wypowiedziach, gdzie te "szaleństwo"? A może nie masz o tym zielonego pojęcia, co ten człowiek głosi... albo jesteś zbyt bystry żeby zrozumieć. Wypowiedzi dudy czy komorowskiego uważasz że wartościowe, nie świadczące o ich chorobie psychicznej? :D To ten paradoks, oni mielą ciągle to samo populistyczne dziadostwo o niczym, jak krowa trawę, na pastwisku, i wszyscy są zachwyceni och ach jaka kampania, jaki rozmach itd rodem z USej:D, śmiechu warte, a ludzie którzy faktycznie mówią coś sensownego, to lekarze medycyny :D diagnozują chorobę psychiczną, a przynajmniej rozsądzają, kto się na badania kwalifikuje. :D
No to się rozpędziłeś gostek. Nie wiem co ten początek twojej wypowiedzi miał oznaczać, chyba chciałeś rzucić ciętą ripostą, ale ci nie wyszło. Jęczysz coś o lekarzach, za bardzo dosłownie wziąłeś to co napisałem, przykre.
Krótko: gość pieprzy o kondominium niemiecko-rosyjsko-żydowskim, które rządzi Polską. To już świadczy o jego problemach z głową. Dalej, gość twierdzi, że w Smoleńsku odbył się zamach na prezydenta i zestrzelono samolot.
A co do wyborów, to Braun nie ma programu, po prostu sobie wystartował. Przed chwilą wszedłem na stronę prowadzoną przez jakiś jego zwolenników i pierwszy film z jego wystąpienia nazywa się: "Żydowski desant na Europę Środkową". Antysemityzm to choroba umysłu, cierpisz na nią? To żałosne, wstyd mi za takiego człowieka jak Grzegorz Braun.
boże a ty pieprzysz zgodnie z retorykom z głównych mediów :D o jakis kondonach :D. Tak naprawdę. przykre jest to, że ewidentnie zauważam tą twoją retoryką, o badaniach psychiatrycznych, trafnie zauważając że gówno wnosi do rozmowy. No nie każdy jest bystry i trzeba wszystko tłumaczyć, rozmieniając na drobne. Takiej medialnej papy jak to co masz w głowie, dawno nie czytałem, jesteś taką skrajnością, z którą warto rozmawiać o niczym. :D
Wmawiasz sobie jakieś brednie. ;) Możemy tak rozmawiać, nie postawiłeś przecinka, więc jesteś analfabetą. Co świadczyłoby o tym że nie rozumiesz tego pojęcia, albo próbujesz znowu przenosić retorykę z mediów, które cię nieustannie szkolą, kiedy w papciach oglądasz tv :D. Także podtrzymuje, inteligencją nie grzeszysz.
Człowieku, przestań wreszcie bredzić. "Kondon", "retorykom".... Siądź sobie ze słownikiem, przypomnij zasady pisowni polskiej i potem dyskutuj, bo aż oczy bolą jak czyta się te twoje komentarze. Pomijając fakt, że są one bełkotem.
retorykom z głównych mediów, oznacza liczbę mnogą tych metod, kiedy pisze konkretnie o twojej retoryce piszę: "twoją retorkĄ" i chyba nie znasz słowa kondon, kto tu pisze bełkot bezsensu ? :D i myśli o kondomach :D
Znów wyzwiska ANALFABETO :)
Tylko na tyle cie stać? To bardzo przykre. Nie może mnie jednak personalnie obrazić ktoś, kto nie umie poprawnie napisać jednego zdania w ojczystym języku.
Wielki kustosz języka polskiego, co nie rozumie tekstu czytanego. :D Mnie nie może obrazić osoba, która nie potrafi jakkolwiek myśleć, w tym samodzielnie. Jak jesteś taki podatny na wpływy mediów, to unikaj tv, a od razu zmądrzejesz. :)
Osoba która nie rozumie jaka jest różnica między formami retorykom, a retoryką, nie rozumie słowa analfabeta i nie zna słowa kondon, to znaczy jak już je widzi, to myśli automatycznie o kondomie, będzie uczyła mnie języka polskiego.. która próbuje stosować głupawą retorykę z mediów, czyli stosowanie mocnych, nieuzasadnianych pojęć. Która myśli że studiowanie mediów wzbogaca język, studiowanie wypocin jakiegoś "dziennikarzyny", no dla mnie to jakiś dramat. Wszystko w Polsce postawione jest na głowie, ale nie tutaj. Jeśli ktoś zachowuje się jak kretyn, półgłówek to tak zostanie nazwany. Twoje wypociny na temat Brauna, nie były żadnym argumentem, tylko kalką mediów, z tych twoich wartościowych gazet i tv. Jeśli uważasz stosowanie takich określeń jak kondominium jako wartościową argumentację to widocznie stoimy na innym poziomie intelektualnym, bo chyba oczywistym jest, że te słowa zostały tak spopularyzowane, aby pokazać jakie to absurdalne i wstrząsające myślenie, jaki to antysemityzm :D a takie pędraki intelektualne jak ty, potem głoszą to samo dziadostwo, zgodnie z planem wodzów. :D Także jeśli chcesz rozmawiać, to postaraj się nie używać słów z mediów, całej tej retoryki, jeśli w ogóle jesteś w stanie napisać coś swoimi słowami. O to mi chodzi.
wtedy pokażesz że faktycznie Twoje stanowisko ma jakiś sens, że potrafisz je uzasadnić. Możesz przytoczyć konkretne słowa, wypowiedzi, podyskutujemy, jak można je rozumieć itd.
Inteligentnie próbowałeś ze mną rozmawiać? Sam siebie oszukujesz? Czyżby dyskusja, czy raczej spór wyglądały dla ciebie tak, że ja mam potwierdzać twoje zdanie? Widocznie tak. Widocznie epitety mają zastępować u ciebie argumenty, co jest żałosne.
Nie, ale jeśli człowiek zaprzecza w swojej retoryce prawdzie i nie rozumie tekstów które czyta, a wyraźnie zaznaczyłem o co mi chodzi, czego bym oczekiwał, kiedy ta rozmowa może mieć jakiś sens... no jeśli ktoś, tych zasad nie jest w stanie zrozumieć, no to ja rozkładam ręce.
Piszę żebyś odsunął słownictwo rodem z mediów, i własnymi słowami próbował wyjaśnić swoje zdanie i poglądy, w przypadku mocnych oskarżeń, podał źródło, ale nie z jakiś gównianych mediów, z którymi masz do czynienia na co dzień, a tam gdzie osobiście się wypowiada, jest nagrywany, albo pisze, podpisując się własnym nazwiskiem. Po prostu inaczej się nie dogadamy, jeśli nie będzie takiej argumentacji, czyli określonych wypowiedzi Brauna, do których masz zastrzeżenia.
A czy dobrym źródłem będzie "Gazeta Polska", "wSieci", "wPolityce", czy "Nasz Dziennik"?
Możesz mi też napisać jakie jest to moje słownictwo rodem z mediów? Z tego co wiem piszę teraz własnymi słowami, wybijam literki na klawiaturze itd. Czy mam pisać po chińsku, twoimi słowami, czy może napisać, że Braun to wielki człowiek i patriota?
Przecież napisałem Ci że NIE! ŻADNYCH GÓWNIANYCH MEDIÓW! Jesteś widzę tak zamotany że już nie wiesz co cię otacza, w jakim śmietniku i szambie grzebiesz. Masz napisać swój zarzut i argument w postaci wypowiedzi Brauna, oraz jak to zrozumiałeś.
Wtedy Ty będziesz miał okazję przekonać mnie do swoich racji, a ja Ciebie do swoich. Może wyniknie z tego jakiś kompromis, będziesz miał trochę mnie radykalne poglądy o jego osobie, pomimo tego że i tak go nie poprzesz.
Nie mam radykalnych poglądów. Brzydzę się radykalnymi poglądami, dlatego też brzydzę się Grzegorzem Braunem.
Co do książek, to nie musisz mi prawić oczywistych banałów. Tylko, że z książek nie dowiem się o poglądach Grzegorza Brauna.
Możesz pisać wszystko w jednym komentarzu.
Lepszy taki banał, niż bezsens, że czytanie prasy brukowej cię językowo wzbogaca. A z tym książkami to nie taki banał, niektórzy nie uświadamiają sobie, jak ogromne znaczenie, w kształtowaniu języka, ma czytanie książek, uważają że to jakiś frazes, mam małe podejrzenie że sam sobie tego nie uświadamiasz, piszesz o tych banałach itd.
No chyba sie nie dogadamy jednak. W ogóle nie dociera do ciebie co piszę.
No na razie to nie dotarło do ciebie co pisałem o prasie i książkach. Polecam przeczytać moje komentarze jeszcze raz, bo tworzysz sobie swoją własną wizję moich wypowiedzi.
Choć w sumie mogę wyjaśnić. Banałem jest dla mnie stwierdzenie, że czytanie książek wzbogaca język, bo to "oczywista oczywistość". Capisci?
Przecież o tym mówię ? :D ludzie uważają żę to oczywista oczywistość nie uświadamiając sobie znaczenia tych słów, myśl człowieku. Po prostu rozkładam ręce, nie wiem jak mam się do ciebie pisać żebyś rozumiał moje słowa.
Jak widzisz, Skalp_el, racjonalne argumenty nie mają żadnych szans przebicia w starciu z ludźmi wyznającymi argumenty irracjonalne...
@skal_el
Krótko: gość pieprzy o kondominium niemiecko-rosyjsko-żydowskim, które rządzi Polską. To już świadczy o jego problemach z głową. Dalej, gość twierdzi, że w Smoleńsku odbył się zamach na prezydenta i zestrzelono samolot.
Powiedział prawdę. Nie lubisz poznawać prawdy ? Wolisz słodkie kłamstwa ? ;)
Powiedział prawdę? Naprawdę? W takim razie zwracam honor Braunowi. Zaprawdę przekonałeś mnie tym co napisałeś.
jeśli ktoś jest przez medialny bełkot opanowany, to trudno z nim rozmawiać rozsądnie, na argumenty. Po prostu z debilem nie ma rozmowy.
Dalej to samo. Wyraziłem swoje zdanie na temat Brauna. Nie potrafisz z nim polemizować, tylko używać epitetów?
Jesteś słaby...
Zdanie wyrwane z gównianych mediów, nie chce mi się dyskutować z tytułem artykułu jakiegoś dziennikarzyny który leje wodę, bo go wywalą z roboty, jeszcze przy tym, popełni kilka błędów ortograficznych, czy nawet błędów zasadniczych, co do treści. Potem piszesz mi że na takich artykułach wzbogacasz się językowo, no to mnie już skutecznie odstraszyłeś od dyskusji.
Muszę pisać jak do dziecka.
Po pierwsze, nie wiem skąd stwierdzenie, że wzbogacam się językowo na artykułach umieszczonych w Internecie? Znaczy wiem, nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
Po drugie, to co napisałem o Braunie to moje zdanie. Uważam Grzegorza Brauna za antysemitę i człowieka niegodnego kandydowania w demokratycznym kraju na urząd Prezydenta RP, skoro sam tej demokracji nie szanuje. Nie za bardzo więc wiem o co ci chodzi z tym wyrwanym zdaniem, może o fakt zacytowania tylko części jego wypowiedzi? Cóż, znam całą wypowiedź i wpisuje się w ten cytat, więc po co mam cytować ją całą?
Po trzecie, dalej będziesz mi wmawiał, że moje poglądy to nie moje poglądy? A jeśli tak, to dlaczego u ciebie jest inaczej? Dlaczego moje zdanie nie jest wynikiem mojego samodzielnego myślenia, a twoje zdanie już tym jest? Oświecisz mnie?
1. GAZETY, INTERNET TO JEDNO I TO SAMO. Jeśli chcesz się wzbogacać językowo, to czytaj książki. To faktycznie potrafi język wzbogacić.
2. Dlaczego za antysemitę ? Które jego wypowiedzi, jak je zrozumiałeś.
3. Zwracam ci uwagę tylko na to, że twoje poglądy przypominają tytuł szokującego artykułu.
Człowieku, uspokój się, bo się pochorujesz z nerwów. Pytam cię o media, z których korzystasz, bo widocznie jedne media są dla ciebie złe, inne dobre, więc chciałbym wiedzieć, z których mediów mogę ci zacytować jego wypowiedzi?
Brauna uważam za antysemitę, bo twierdzi, iż Polską, Europą żądzą Żydzi, to tak pokrótce.
Tutaj masz część wypowiedzi Brauna, to źródło zapewne zaakceptujesz, bo jest to strona prowadzona pod jego patronatem.
http://grzegorzbraun.pl/
Słowa o kondominium i wystrzelaniu dziennikarzy nie zostały przypisane Braunowi przez media mu nieprzychylne, sam je wypowiedział.
Media internetowe i prasa to nie to samo. To moja działka, mogę ci wytłumaczyć różnicę, ale po prostu mi się nie chcę, bo sam sobie możesz to znaleźć.
Nie ujawniłem ci nawet ułamka moich poglądów. Napisałem tylko co sądzę o Grzegorzu Braunie. Nie wiem o jakim tytule szokujacego artykułu piszesz.
Kto się ma tutaj rozchorować ? :D Coś ci się pomyliło :D Każde media z głównego nurtu są złe. Może istnieją jakieś niszowe media, które nie są skoncentrowane na komercyjnej działalności. Nie mówię oczywiście że wszystko jest zupełnie złe, mam zaufanie do video wywiadów, do wideo debat, rozmowy z grupą niezależnych osób, którymi to z reguły nie interesują się główne media. Tym co Braun podpisze swoim nazwiskiem. Co do tego rządzenia, a nie myślałeś że może mieć rację, skoro żydzi są właścicielami wielu banków, to najbogatsza grupa ludzi? Że obejmują istotne stanowiska w państwie, że polacy zostali zmuszeni do płacenia odszkodowań Żydom, że w muzeum żydów, finansowanej z naszych podatków, jest przekłamywana historia... może pomyśl, spróbuj przeanalizować kto tak naprawdę ma władzę, polityk czy jednak bogata osoba, która może takiego polityka przekupić, albo zapewnić mu co tylko będzie chciał, żeby wszystko odbyło się po myśli tej osoby, lub jakiegoś lobby. Taka jest rzeczywistość. kto ma pieniądze, ma realną władzę, nad tym co się dzieje, w tym również w polityce, a jeśli nie jest posłuszna, to jest usuwana , jeśli to osoba publiczna to najczęściej przy pomocy mediów, szuka się a nią haka i produkuje głupoty. Wszystko zależy od Twojej spostrzegawczości, spróbuj posłuchać co Pan Braun mówi, jak to argumentuje, potem wyciągaj wnioski, ale nie opieraj się o gówno warte media, bo po takiej lekturze to faktycznie Braun jest anytsemitą, oszołomem itd. Po prostu poszukaj takiego źródła które może faktycznie coś o tym człowiek prawdziwego powiedzieć.