Eldo

Leszek Kaźmierczak

6,6
59 ocen występów osoby
powrót do forum osoby Eldo

Eldo to ważna postać rap biznesu w Polsce. Zawsze był twardy, ale jego siła nie polegała na ziomalstwie i jaraniu. Jego siła płynęła z siły ducha i z życia w kontemplacji. W swooich tekstach skupiał się zawsze na wartościowach, na Bogu, o tym jak być powinno, a nie jest. Zawsze był gwarancją jakości. Nigdy nie wydawał chujowych płyt na odpierdol do internetu jak Tede. Jego pierwsza solówka to był rozjeb. W niemal każdym kawałku się do kogoś przypierdał, a co najważniejsze, robił to słusznie. Bezkompromisowy. Pracuję nad każdym słowem. Jego "wojna" straciła sens po tym jak Tede rozjebał ich w Płocku, ale generalnie było to dla mnie bez znaczenia. Najważniejsze były płyty. Eternia to był rozpierdol, podobnie jak CKCUA czy 27. Nikt nie puszcza tak mocnych zwrotek. Zawsze stawiał poprzeczkę względem moralności. Jemu nigdy w tekstach nie chodziło o dupy czy alkohole. Zawsze mówił o tym co ważne. Mam do niego szacunek ogromny. Cieszę się, że skumplował się z Włodim. Pamiętam jak kiedyś Włosi mu jechał w wywiadach;). Obaj są skurwielami. Nie powinni się kłócić. Nigdy nie szli na łatwiznę. Fokus to kosmos dla wszystkich. Albo Jajonasz. Ash. Łona już mniej. Fisz. Stare Miasto. Za te opcje się nie wstydzę. Ale za inne? 247, nawet Pezet itp. Sokoły. To jeden z nielicznych ludzi, którzy twardo stoją przy swoich słowach. Na jego płyty po prostu się czeka. Bo zawsze niosą ze sobą treść. Nie taką treść, żebym szedł na dyskotekę. Ale taką treść, żebym wiedział, że ktoś patrzy podobnie na świat jak ci, którzy dbają o to, aby pozostać szlachetnym. Szlachetnym. Bo to jest najważniejsze. Blichtr przemija. Najważniejsza jest prawda, i dążenie do niej. Po tym poznajemy silnych. Wielu odpadło, on wciąż jest silny. Erudyta. Oby tak dalej.

Cuccureddu

100% racji......Eldo to prawciwy poeta..........a 90% małolatów słuchających w dzisiejszych czasach HH nie ma pojęcia ,że ktoś taki wogóle istnieje( a nawet jakby wiedzieli ,to się mogę założyć ,że nie wiedzieliby o czym nawija).......i gdzie tu sens?I taka jest prawda, że jażeli przyjmiemy,że rapbiznes to chodnik, to Eldoka i Ci których wymieniłeś naprawdę chodzą "30 cm ponad chodnikami"........pozdro dla kumatych:D

szponter

Hmm... Mam 14 lat i tak naprawdę nie jaram się jak inni Firmą, Prosto,
Tede, czy jakimś innym gównem, Eldo to prawdziwy artysta, który dąży do
tego, aby w jego muzyce był przekaz.
Pozdro dla fanów Eldoki,
piona!

szponter

Wkurwia mnie takie pierdolenie ze kazdy "małolat" slucha Firmy, Peji itp. Mam 15 lat i to nie znaczy ze nie kumam tekstów Eldo.

O.S.T.R.

A czy ja powiedziałem ,ze każdy? Ty drogi kolego jesteś akurat w tych 10-ciu procentach.............ja bym się na twoim
miejscu cieszył:D

Cuccureddu

Zgadzam się w 100% darzę go wielkim szacunkiem za to, że ma zajebiste teksty nie na odpierdol jak wyżej napisane. W swoich trackach opisuje naszą rzwczywistość, a nie jebanie policji czy jakie laski stukał...szacun dla ELDO

natala2263

skromny chlopak z wielkim talentem , dla ludzi ktorzy oczekuja cos wiecej od HH niz sluchaniu o dupach , kasie , cpaniu i innym łajnie ... czekamy na kolejną płyte

mateuszekkkkk

Zgadzam się z wami. Dzięki Eldo wiemy co to Polski Rap :) To on nam daje inspiracje. Jego teksty lecą prosto z serca :) ;D

Anngelax33

ZOBACZ ELDOKA NA WOLNO, MASZ TUTAJ PRZED SOBĄ MOJĄ MYŚL UWOLNIONĄ, GOTÓW DO WALKI JAK LOBO I TAK JAK COP ROBO OCZYSZCZAM MIASTO ZE...<SMARKNIĘCIE> Z PUSTĄ GŁOWĄ.A WIĘC ZOBACZ JAK NA WOLNO ELDO JEDZIE CAŁY ŚWIAT PADA TUTAJ NA KOLANA, ZOBACZ ELDO CAŁY CZAS SIE STARA NO BO OBROŃCY TYTUŁU ZNISZCZĄ KAŻDEGO KTO FIKA Z PUSTĄ GŁOWĄ, ZNISZCZE WSZYSTKICH ZOBACZYSZ, ELDO MIASTO WYCZYŚCI Z TYCH KTÓRZY SĄ NIE NAJSYS ALE WORST,LEŻĄ NA PODŁODZE ZOBACZ ELDOKA ZNISZCZY PRZEJDZIE PO NICH JAK TAK JAK WALEC,ZNISZCZE, ZOSTAWIE CIE SEMPOM,ELDO PREZIDENTO,ZOBACZ TAK JAK NA KUBIE FIDEL CASTRO NIGDY NIE SKOŃCZE BO CAŁY CZAS MIKROFON WŁĄCZE, NIKT MI GO NIE ODETNIE, ZOBACZ ELDOKA WIĘC ZOBACZ TERAZ SPRAWDŹ TU, W PROGRAMIE SKŁAD, ERDO I RED, ZOBACZ WIĘC NA WOLNYCH MAJKACH NIGDY TO NIE KOŃCZY SIE, A ELDO POZDRAWIA WSZYSTKICH PIS JOU

http://www.youtube.com/watch?v=XBIcAbkue20

Anngelax33

Eldo jest gorszy niż Peja, na którego wjeżdża, niż HG, na które wy wjeżdżacie, niż firma...no, może nie.
Chodzi mi o to, że Eldo marnym raperem jest, coraz gorszym. Miesza się w niepotrzebne beef'y, udaje mędrca, a sam, ze świętością wspólnego ma niewiele. Ale kto ma wiedzieć, ten wie o co idzie;