Wie ktoś co ona ma z tym prawym okiem? nie tylko jest dziwnego koloru to na białku oka też jakby coś było, jakaś smuga czy coś... sam nie wiem :)
No, ja też to zauważyłam i nie mam pojęcia co to.
Rozważam jakiś dawny wypadek, albo bardzo mocną soczewkę ;P
To jest znamię na oku ponoć od urodzenia - "She has a distinguishable birthmark in her right eye, and her other eye is hazel."
Mi też.
Nadaje jej uroku.
Mogła by pewnie nosić soczewki , tylko po co ?
Miała by takie same oczy jak tysiąc innych dziewczyn z takimi samymi soczewkami.
A tak ma w sobie coś co ją wyróżnia.
Choć w jej wypadku nie tylko oczy by ją z tłumu wyciągnęły ;-)
soczewkę na białku ma nosić? Nie wiem czym się zachwycacie, niestety w zbliżeniu wygląda to makabrycznie i ją to oszpeca. Wygląda jakby była ślepa na jedno oko.Szkoda takiej ładnej twarzy.
Ja z początku myślałam, że ma wstawione sztuczne oko. Fakt, wygląda to strasznie ale tak ładnej dziewczynie to wcale nie powinno przeszkadzać.
Ja z początku myślałam, że ma wstawione sztuczne oko. Fakt, wygląda to strasznie ale tak ładnej dziewczynie to wcale nie powinno przeszkadzać.
Tez się zastanawiałam, ale czytałam na wiki, że to znamię tylko nie zrozumiałam jakim cudem na białku się zrobiło... :D Trochę mnie to drażniło, ale teraz przywykłam.
Daniela explained, “It's a birthmark called nevus of Ota. It covers the whole white of my eye and darkens it. The square of the eye, the white part, is completely dark on my right eye, not just the iris. It's very common in Asian people but quite rare in Caucasians. It doesn't affect my vision or anything like that.”
Znamię Oty (melanocytoza okulodermalna, łac. naevus fuscocoeruleus ophtalmomaxillaris) – zmiana o typie plamy zlokalizowana na twarzy, zwykle jednostronnie, występująca przez całe życie.
Obejmuje spojówkę, powiekę, twardówkę, mięśnie oka, oraz okoliczną skórę twarzy. Ma zmienny kształt i wielkość oraz może mieć różną budowę histologiczną. Najczęściej przyjmuje barwę niebieskawą lub szaro-brązową.
Z uwagi na zajęcie wielu tkanek w okolicy oka nie jest możliwe chirurgiczne usunięcie zmiany. Jedyną szansą na zmniejszenie widoczności zmiany jest kosmetyczne tuszowanie zmiany.