On jest normalnym nastolatkiem, pomijając fakt że grał tam parę razy Pottera, ale ja nie o tym ;). Dlaczego go nie lubicie?, wygląda na sympatycznego chłopaka, którego jego antyfani na pewno nie spotkają (i całe szczęście), wasza antypatia jest nieuzasadniona, zwłaszcza że go wogóle nie znacie i jak można oceniać aktora po granych rolach? ...ludzka zawiść?
Ja go bardzo lubię! To mój ulubiony aktor! ;) Moim zdaniem ma fajny sposób bycia, noooo i jest przystojny. :D Ale to tylko moje zdanie, inni może mają inne. xD;) Pozdrawiam! ;)
Nie no ja nie mówię, że on jako osoba nie jest fajny, może byłby świetnym kolegą i w ogóle, nie wiem nie znam go!!! Nie powiedziałam też, że nie wygląda na sympatycznego, ale uważam, że słabo gra, nie jest zbyt utalentowany aktorsko, nie widziałam go w innych filmach bo praktycznie grał tylko w Harry'm, ale uważam że inny film tego nie zmieni:/:/:/ Tak to go lubię... albo powiem inaczej jest mi obojętny!!!
Ale film Harry Potter jest super i po tylu latach pomimo, że Daniel jest słabym aktorem to przyzwyczaiłam się do jego gry i nikt inny by mi tu nie pasował...
Mam nadzieję, że rozumiesz mnie:P:P:P
Pozdrawiam, Agnieszka:*:*:*
Być może można mieć jakieś "ale" co do jego gry aktorskiej, ale niektórzy naprawdę przesadzają z tą krytyką. Jeśli jest inteligentna to owszem ale takie "rzucanie mięsem" to zakrawa czasem na chorobę psychiczną ;) pozdrawiam!
E tam :P Ja go lubię :) Jest trochę dziwny, to fakt. Poza tym wydaje się sympatyczny i zabawny :) Naprawdę nie wiem, dlaczego niektórzy ludzie go tak nie znoszą... Przecież Daniel to jest właśnie taka osoba, której się nie da nie lubic :) No i jest przystojny ;) Nawet bardzo, powiedziałabym :P
A jeżeli chodzi o jego grę aktorską, to mnie się podoba. Wg mnie jest dobrym aktorem. Czasem wyjedzie z taką na mxa sztuczną sceną, ale każdemu może się zdarzyć, nie?:p
Może i jest osobą którą da się lubić i może do najbrzydszych nie należy, ale nigdy nikomu nie przyznam racji, że dobrze gra!!! Jak możesz powiedzieć, że dobrze gra!!! Przecież widziałaś z nim tylko jeden film (chodzi mi ogólnie o wszystkie cześci Harry'ego)!!! Dobrze z tego filmu to gra Alan Rickman czy John Cleese, ale to są aktorzy urodzeni do występowania na scenie!!! Na początku powiedziałaś "e tam ja go lubię", ja też go lubię, powiem więcej kiedyś też byłam jego wielką fanką wydawało mi się, że jest najlepszy, ale tylko do czasu jak zaczęłam na poważnie interesować się filmem i zwracać uwagę na grę aktorów!!! Harry Potter i...(wszystkie części) widziałam tyle razy, że już nie mogłam na ten film patrzeć więc odwiedziłam wypożyczalnie i wypożyczyłam sobie różne filmy o różnych tematach od komedii po horror i doznałam olśnienia, że istnieją o wiele lepsi aktorzy od Daniela np. Michael J. Fox (Powrót do przyszłości), Christopher Lloyd (Anioły na boisku), Danny Glover (Zabójcza broń), Jack Nicholson (Lepiej późno niż później), Johnny Depp (Don Juan DeMarco) i można tak wymieć i wymieniać!!! Julio nie chce się z Tobą kłócić, bo podejrzewam, że w następnym poście spróbujesz mi udowodnić, że jednak Radcliffe jest lepszy od nich!!! No, ale z ręką na sercu (oczywiście nie chce ci rządzić kogo masz lubić) przyznaj, że oni są od Daniela pod każdym względem lepsi!!! Już nie chodzi mi o osobę bo on jako on może być od nich fajniejszy, ale jako aktor się do nich nie umywa!!!
Pozdrawiam, Agnieszka:*:*:*
Kto się ze mną zgadza??? I chciałabym prosić by moja wypowiedzieć nie była nagatywnie odbierana przez czytelników!!! Możemy sobie dyskutować bo to jest fajne, ale nie pokłóćmy się tylko!!! Papapa:*:*:*
Droga Agnieszko :) Nie mam zamiaru niczego udowadniać. Powiem krótko- uważam, że jest dobrym aktorem.... I nie wybijesz mi tego z głowy. Mnie się podoba jego gra aktorska, Tobie nie. Pozostańmy przy takim układzie, ok? Przecież są gusta i guściki. Dla mnie jest naturalny, ale jak już poprzednio wpsomniałam, to czasami ma odchyły i jakieś sceny wychodzą na maxa sztucznie i tak jakby były wymuszone. Ale mi się bardzo sympatycznie oigląda filmy o Potterze i Dan wybitnie mi pasuje do Harry'ego.
w zupełności się z Tobą zgadzam :) szanuje zdanie innych ale pozostanę przy swoim, a i o gustach się nie dyskutuje ;)
Nie no ja tylko mówie!!! Wy go możecie lubić, a ja nie mam nic do tego!!! Tylko po prstu się z Wami nie zgadzam, ale to już powiedziałam!!! Mi Harry'ego Pottera w jego wykonaniu też się sympatycznie ogląda i nie widzę innego chłopca w tej roli, ale to nic nie zmienia, bo gra źle!!! Według mnie nie ma talentu do aktorstwa, może zobaczysz to oglądając inne filmy, w których kiedyś w przyszłości zagra!!! Nie no kurde to naprawdę może wyglądać jakbym Wam coś wmawiała, ale ja tylko wyrażam swoje zdanie, więc bez obrazy:P:P:P
Agnieszka:*:*:*
do Agnieszki: on ma talent aktorski i gra świetnie, oglądałam inne filmy i w nich także gra świetnie, jak są jakieś pytania to pisać do mnie znam jego życiorys na pamięć!
Marta
ja uważam że ma prawdziwy talent. nie wyobrażam sobie nikogo innnego w tej roli. nie grał tylko w Harrym grał w różnych innych filmach, nanowszy to Equus
Marta
Eh :/:/:/
Co do życiorysu to się tak nie chwal bo nie jesteś jedyna, nie wiem czy czytałaś wszystkie moje wypowiedzi, ale też byłam jego wielką fanką do czasu jak zauważyłam, że żaden z niego aktor...
Dokładnie to nie jego wina, że znają go tylko z postaci Harry'ego i pomimo, że tam się już do jego gry przyzwyczaiłam i uwielbiam ten film za niesamowitą wyobraźnię pani Rowling, to denerwuje mnie jak ktoś powie, że świetny z niego aktor, ponieważ aktor z niego rzaden...
Może kiedyś chodź wątpie, z tym się już rodzi (chodzi mi o talent)!!!
Pozdrawiam, Agnieszka :*:*:*
Ja akurat nei czepiam sie jesgo osobowości, bo go po prsotu nie znam. Irytuje mnie na ekranie i nei daję mu przyszłości aktorskiej. Poza tym uważam, że za zawsze bedize zaszufladkowany jako Harry Potter. Nikt z Was nic o nim nie wie. Tylko tyle, co przeczyta gdzieś. Więc po co wysnuwać jakieś wnioski czy jest sympatyczny czy nie? O tym można sie dowiedzieć tylko po jakiejś konweracji, chociaz krótkiej wymianie zdań. A większość z Was (o ile nei wszyscy) niegdy się w takiej sytuacji nie znajdzie. I to by było na tyle, jeśli chodzi o moje zdanie.
Tobi
Według mnie Dan jest bardzo przeciętnym aktorem. Jego miny są sztuczne , co bardzo mnie denerwowało gdy oglądałam Hp. W dwóch pierwszych częściach jakoś to znosiłam (był mały i wyglądało to nawet słodko), ale teraz nie jest juz dzieckiem i jego "gra" wygląda wręcz komicznie. Poza tym, gdyby nie dostał roli Harry'ego jego zacięte fanki, nawet by o nim nie wiedziały i nikt nie zwrócił by uwagi na jego "talent aktorski" nawet jeśli by dostał jakąs role w filmie. To Hp uczynił go sławnym.
Teraz przyszło mi do głowy, że nie znam ani jednego fana Radcliffa, on chyba ma prawie same fanki... Co w sumie też świadczy o jego "wybitnych" zdolnościach.
Postanowiłam, że nie pojde na Zakon Feniksa, bo oglądanie każdej części coraz bardziej mnie boli. Z góry zaznaczam, że nie jest to tylko i wyłącznie wina Dana, poprostu mam chyba zbyt duże wymagania co do filmów Hp.
Ktoś tu napisał, że widział Dana w innych filmach niż Harry Potter. W jakich? Nie miałam niestety okazji zobaczyć go w innej roli, może wypadł by lepiej.
Co do jego najnowszej roli, tez nie będę mogła go w niej zobaczyć, bo jest to sztuka wystawiana w Angli w teatrze.
Jest jeszce film December boys, ale o ile się orientuje jeszce nie miał premiery w Polsce, choc może się mylę. Widział ktos z was ten film?
Mam jeszce kilka pytań do fanek Daniela. Jakich aktorów oprócz niego lubicie, jakie filmy oglądacie i co myślicie o Emmie i Rupercie?
Pozdrawiam:)
Emma jest taka sobie, a Rubert jest cool :):):) najlepszy z tego filmu (jeżeli chodzi o młodych aktorów)!!! Z całej trójki niestety najgorszy jest Daniel :/:/:/
Inni aktorzy jakich lubię...hymmm...na pewno Michael J. Fox, Alan Rickman, Bill Cosby, Bill Murray, Dan Aykroyd, David Duchovny, Jack Nicholson i jeszcze wielu, wielu:):):) najlepiej wejdź na mojego bloga i zobacz w ulubionych tam są wszyscy wymienieni, ale tych co teraz podałam lubię chyba najbardziej!!!
Mój ulubiony film, tu mam problem bo nie mogę się zdecydować:D:D:D Na pewno Harry Potter, Blues Brothers i też najlepiej resztę sprawdź w ulubionych :):):)
Jeszcze co do Dana to popieram Cię, że jest kiepskim "aktorem", lubię go i podoba mi się film Harry Potter, ale on jakoś nie ma tego czegoś co ma np. Marlon Brando czy Peter Boyle oni są super i to są aktorzy na 6+, bo Danielowi dałabym ewentualnie 3-!!!
Emma??:D Emma to głupia deiblka, nie znoszę jej :D A Rupert?:D Rupert to spoko koleś, na luzie ;)
A jeżelu nchodzi o innych aktrów to na przykład :Johnny Depp, Jim Carrey, Eddie Murphy, Alan Rickman, Leo DiCaprio ;), Piotr Adamczyk, Gary Oldman, Gerard Depardieu, Andrzej Grabowski, Cezary Pazura i wielu wielu innych :):)
hmmm.... a moze na poczatku zaułwazyły bysmy fakt ze porównujemy go do samych starych i doswiadczonych aktorów, którzy maja juz dosc starzu i moza powiedziec ze sa doskonali w tym co robia ;] a Daniel ma przed soba jeszcze wiele pracy i jak narazie to nie ma za duzo filmów na kacie ;) wiec nie ma o czym gadac, powrócmy do tego tematy za pare lat jak bedzie mozna o tym cos powiedzie :P
pozdroff
łysa
dobrego aktora mozna ocenic po pierwszym filmie w jakim zagra!!! talent aktorski mozna zauwazyc u kogos nawet gdy ma 5 lat!!! Jesli chcesz to prosze, masz tu kilku o wiele lepszych od Daniela mlodych aktorow : Angus T. Jones, Joseph Gordon-Levitt (on ma ponad 20 lat, ale zaczynal jak mial 7 i byl genialny), Amanda Bynes, Amanda Bynes (tez zaczynala jako bardzo mloda aktorka i zawsze grala naturalnie i podejrzewam ze nikt nie mial do niej rzadnych uwag, teraz tez gra dobrze), Sam Huntington... i jezeli powiesz ze oni sa slabi i nie przyznasz mi ze sa lepsi to powiesz to ze zlosliwosci...
dwa razy napisalam Amanda Bynes, a za drugilm razem co napisalam ze zaczynala jako mloda dziewczyna chodzilo mi o Michelle Trachtenberg!!!
Ok, no więc tak...
Julia: Widać , że jesteś bardzo wielką fanką Dana, przez co nie dziwie się że nie lubisz Emmy. Powiem Ci teraz coś szczerze, oczywiście mam nadzieje że się nie obrazisz (nie mam zamiaru Cię obrażać). Odnosze wrażenie, że lubisz Dana tylko dlatego że jest Harrym Potterem. Poprostu lubisz Harry'ego, utorzsamiasz go z nim itd. Sama myślisz że lubisz Dana za jego gre aktorską itd. ale za jakiś czas przekonasz się że są lepsi aktorzy, będziesz starsza, zauważysz że on nie jest wcale taki idealny. Nie lubisz Emmy bo ona go zna i niejako czujesz się zazdrosna. Jak byłam młodsza, nie wiem ile miałam lat... Gdy wyszła 1 częśc filmu HP widziałam Harry'ego w Radcliffie, też nie lubiłam Emmy bo chciałam być na jej miescu (wmawiałam sobie że ona wogóle nie umie grać i zadziera nosa), chciałam tez móc poznać "Harry'ego". Lubiałm Dana, był słodkim chłopcem. Ale teraz z perspektywy czasy widać jak wiele niedociągnięć było w jego grze i w całym filmie co z resztą się nie zmienia. I nie możemy już powiedzieć, że jest bardzo młody. Dobra ma te 17 lat, ale weźmy takiego Haleya Joela Osmenta. Był bardzo mały gdy zagrał w Szóstym zmyśle i doceniono to. Jeśli ktoś ma talent niezależnie od wieku zostanie to zauważone.
Dobra, okropnie się rozpisałam... Możesz mi teraz nabluzgać;) Nie moge zasnąć i naszło mnie na narzekanie, więc wybacz;P
Araminto :D Nie nie ;) Nie we wszystkim masz racje :D Ale od początku ;) Owszem , bardzo lubię Daniela. Przez dwa lata byłam w nim zakochana jeżeli tak to można nazwać:P Wtedy też był hmm.. najbardziej rozwinięty okres nienawiści do Emmy :P teraz już się nie bujam w Danielu, jednak Emmy nadal nie znoszę ;) Po prostu :P Jednych się lubi, drugich niestety nie ;) Ale nie weim dlaczego tak się upieracie, że Dan jest beznadziejnym aktorem i porównujecie do jak zauważyła Łysa doświadczonych aktorów z wielkim dobytkiem filmowym. Dan zagrał tlyko w HP i tam w tym December Boys czy coś :P On się dopiero rozwija :D Zobaczycie, jeszcze rozwinie skrzydła i będziecie musilei przyznać rację komuś innemu, że jest dobrym aktorem :P:D a w ogóle sory, że tak powiem , ale nie uwazajcie się za wioelkich krytyków filmowych, ok??:P Chyba, że ejstescie, to inna sprawa :P
Pozdrawiam :D
Nie uważam się za żadnego krytyka filmowego, mam wątpliwości czy dałabym rade zagrać cokolwiek przynajmniej na takim poziomie jak Dan (choć uważam że jest kiepski). Moge wprost powiedzieć, że nie mam talentu aktorskiego. Ale po obejrzeniu wielu filmów z młodymi aktorami, można zauważyć, że wielu z nich mając około 10 lat było lepszych niż on teraz. Trzeba pamiętać, że postawiono mu wysoką poprzeczkę. Granie w Hp to napewno nic łatwego, Patrzy na niego cały świat.Nie zmienie jednak zdania, że on się nie sprawdza. Jest młody, ale to już nie dziecko, a nie zauważyłam żeby jakoś polepszyła się jego gra od czasów Kamienia Filozoficznego.
Ostatnio zastanawaiłam się, jak on został Harrym Potterem. Doszłam do wniosku, że chyba załatwili mu to rodzice (oni też pracują w tym showbiznesie). Jeżeli się myle, prosze niech mnie ktoś poprawi.
Życze mu jak najlepiej, niech się rozwija i udowodni mi że się mylę.
A co myślisz o książka Hp? Możemy sobie trochę popisać, mam ferie:)
Paa:)
No cóż. Twoje Zdanie. Dla mnie ejst dobrym aktorem. Nie zauważam w jego grze nic sztucznego :):) No ale okis :P
Książki HP?:D Bardzo lubię :D( w koncu kazda cz. przeczytalam 8 razy :P) W sumie to samego Harry'ego nie lubię. Ba, ja go nie znoszę. Na chama chce zbawiać świat i jest bohaterkiem, a tak naprawde nic nie zrobił :P Na temat Harry'ego mam takie samo zdanie co Snape :P Wkurza mnie też to, że Rowling ma jakąś obsesję na punkcie krwi :P Cały czas krew i krew :D Ogólnie książki są super i są moją ulubioną serią :P Nie lubię trójki. Nie wiem czemu. Jakaś taka dziwna :P Lubię Lunę :D Spoko gościarka ;) Lubię też Hermionę:P Rona też, ale z kolei wkurza mnie to, że się buja w Hermionie ;) Tak to jest :D No i lubię Voldemorta :D Ma władzę, nie chce być taki jak reszta społeczenstwa :D Cyzli tak jak ja :D Może też kiedyś zawładnę światem...?? ;)
Pees Ja ferii nie mam ale i tak możemy popisac :D
Ja ma troche inne zdanie o Hp i pani Rowling, ale ciekawie przeczytać co myślą inni.
Mam kilka pytań;)
Jak mam rozumieć to żę Rowling ma obsesje na punkcie krwi? Możesz mi wytłumaczyć o co Ci konkretnie chodziło?
Co czytasz oprócz Hp? Czytalas może Władce Pierścieni? Widziałaś filmy?
Może ktoś jeszcze się wypowie, była tu o ile się nie mylę Agnieszka, ale gdzieś znikła... Może do nas powrócisz? Czekamy na Twoje opinie:)
No to... do przeczytania:)papa
Nie pisałam, ponieważ prowadziłyście pomiędzy sobą ciekawą dyskusję więc się nie wtrącałam:):):)
Ja znów czytałam, że pani Rowling ma "obsesję" na punkcie śmierci... Czytałam z nią wywiad i wypowiedziała się, że jak umarła jej matka była bardzo załamana i wtedy właśnie pisała pierwszy tom przygód o Harry,m i postanowiła, że dlatego bohater jej powieści też umrze, a o krwi nic nie czytałam...
Książki o Harry'm bardzo podziwiam, powiem inaczej podziwiam panią Rowling, za jej niesamowitą wyobraźnie, nie wiem czy ja kiedykolwiek wymyśliłabym coś takiego, a też lubię pisać np. opowiadania :D:D:D
Władcy Pierścieni nie czytałam, ale mam taki zamiar, ale dopiero w wakacje bo teraz to nie mam czasu :/:/:/ ale tak to co pamiętam to dawniej bardzo lubiłam ksiązki o Ani, np. Ania z Zielonego Wzgórza...
Byłam fanką tej ksiązki przeczytałam wszystkie części i byłam zachwycona. Nadal lubię tę książkę i w wolnych chwilach lubię do niej wracać, ale jak już wcześniej wspomniałam nie mam teraz czasu:/:/:/
ja również uwielbiam Anię z Zielonego Wzgórza, chociaż ta po angielsku jest nieco inna. Władce Pierścieni zamierzam przeczytać w wakacje, ale widziałam wszystkie filmy. Uważam że Aliyah Wood jest niezłym aktorem. Doskonale wczuwa się w rolę.
hmmm :):) no więc. pytasz o obsesję Rowling na punkcie krwi, tak? No bo chodzi o to, że ona w kązdej książce musi "wstawić" gdzieś krew. A to w piątce są uwaleni KRIWĄ i terstale do nich podlatują i moga lecieć do ministerstgwa, a to w dwójce napis na ścianie jest zrobiony z KRWI a to w czwórce, aby Voldemort musiał się odrodzić Glizdogon musiał pociachać Harry'ego, żeby zdobyć jego KREW. I tak dalej i tak dalej :P
Inne ksiązki?:P No ba :P Chociaż szczerze powiedziawszy nie czepię wielkiej przyjemności z czytania książek :P No chyba, że jest to Potter albo ksiązki o tematyce narkotykowej :D Wtedy czytam, czytam i nie zwracam na nic innego nuwagi :P Jeżeli chodzi o Władcę Pierścieni, to ani nie byłam na filmach,. ani niecz czytałam . Niech tak pozostanie :D Już za dużo słyszalam o tej serii i bynajmniej nie zachęca mnie to do czytania :P Z resztą przeczytałam już "Hobbita" i jest nudny jak flaki z olejem :D A więc Włady Pierścieni mówię stanocze NIE :D
Ania z Zielonego Wzgórza? Czytałam, czytałam...(opracowanie, ale zawsze :D) Niby fajne.... Ale jakieś takie... głupie :D Dziewicze, pierwotne :D Nie przepadam za takimi książkami :D
Pozdrawiam :)
Do Agnieszki: Zgadzam się z Tobą, Rowling jest niesamowita. Też słyszałam, że kiedy pisała Kamień Filozoficzny zmarła jej mama i dlatego uważa że opis tego co czuje Harry do swoich zmarłych rodziców jest bardziej dojrzały i rzeczywisty bo sama to przeżyła. Czytałam gdzieś, że wpadła na pomysł by napisać książkę o małym czarodzieju jadąc pociągiem i ponieważ jazda trwała 4 godziny, gdy wysiadła miała już mnóstwo pomysłów. Niezła babka:)
Przeczytaj Władce, to naprawde wspaniała książka. Nie moge zrozumieć jak Tolkien mógł stworzyc coś takiego - geniusz chyba;) Mysle że ją polubisz:)
Agnieszka i Marta81: Ania z Zielonego wzgórza... Pamiętam jak jeszcze w podstawówce mieliśmy ją przeczytać bo była lekturą. Tak mi się spodobała, że czytałam ją całymi dniami. Nie moge zapomnieć jaka byłam zadowolona bo przeczytałam 50 stron w jednym dniu. Wtedy to był sukces;p
Z lektur lubiłam kiedys Pana Kleksa, Pinokia i dzieci z Bulerbyn. Była jeszcze chyba Karolcia. Teraz nie pamiętam już nawet o czym były te książki;p
Julia: Hm... co do tej krwi, to wydaje mi się, że pisząc książke fantasy o czrodziejach trudno uniknąć pojawienia się krwi. Gdyby to był romans lub coś podobnego to napewno krwi byłoby mniej:)
Co słyszałaś o Władcy? Wiesz, myśle że jak sie czegoś nie przeczytało to nie można się zabardzo sugerować tym co ktoś tam Ci powiedział bo opinie są różne. Lepiej sprawdzić samemu:)
Do wszystkich: Wasze ulubione filmy (komediowe, sensacyjne, przygodowe, horrory)? Jestem ciekawa, ile macie lat (oczywiście nikogo nie zmuszam, nie musicie pisac;)?
Pozdrawiam gorąco:)
No cóż :D Ja uważam, że jednak pani Rowling troche przesadza z ta krwią :P Zawsze mam troche inne zdanie niż wszyscy więc wiecie :P No, ale też się zgadzam, że Rowling jest niesamowita. W życiu bym czegoś takiego nie wymyśliła :P Nie ma szans ;) Gdzieś kiedyś przeczytałam, że podobno jakaś tam anonimowa grupa tworzy te książki pod naziwksiem Rowling <lol2> Ludzie już nie mają o czym pisać, doprawdy :D
Filmy?:D Ooo :D Ja lubię dużo filmów :D Ulubione wymienię :) A więc: Titanic(mój ulbiony!:D), "rrrrrrr..... kiedy kury miały kły"<lol2>, "ring", pottery wszystkie :P, "Krwawe święta", "Karol, cżłowiek który został papieżem" i "Karol, papiez który pozostał człwiekiem"(czy jakos tak..), "Pasja", "Shrek", "Charlie i fabryka czekolady" :D, "Brokeback Mountain", "Nie czas na łzy" no i jeszcze duuużo dużo :D To tylko namiastka tego wszystkiego :) A co do wieku, to... :P Aj, młodziutka jestem :P Niewinna 3-klasitka <cwaniak2> :)
ja rzadko oglądam telewizję, w ogóle rzadko przebywam na ziemi, dużo bardziej lubie siedzieć w moim swiecie. Mam troche ulubionych filmów takich jak: Harry Potter, Władca Pierścieni, Ania z Zielonego Wzgórza, Karol człowiek który został papieżem, the 10th Kingdom, Shrek, Piraci z Karaibów i wiele wiecej.
P.S.- Rowling jest niesamowita, a co do mojego wieku to jestem w siódmej klasie :P
Marta :]]]]]
7 klasa? Czyli 1 gimnazjum? A Ty Julia podejrzewam 3 gimnazjum nie podstawówki? Ja jestem w 1 liceum.
Fajnie się z Wami gada, zaproponujcie może jakiś temat to sobie jeszcze popiszemy:)
No a teraz idę już spać. Dobranoc:)
Hymmm... Ja jestem w 3 klasie gimnazjum, a moje ulubione filmy to :
1. Anioły na boisku
2. Blues Brothers
3. Ciężka próba
4. Deszczowa Piosenka
5. Diabeł ubiera się u Prady
6. Harry Potter i ... (wszystkie części, chodź czwórka była taka sobie)
7. Król Lew
8. Pogromcy duchów I i II
9. Powrót do przyszłości I, II i III
10. Przerażacze
11. Robin Hood: Książę złodziei
12. Rodzina Addamsów I i II
13. Shrek I i II
14. Spider-Man I i II
15. Straszny film I, II i III (czwórka była bardzo słaba, tylko jedna scena w tym filmie mi się podobała)
Co do filmów to chyba takie moje najbardziej ulubione :):):) chociaż mogłam czegoś nie wymienić :D:D:D
Zaproponować jakiś temat...hymmm...może teraz wymienimy swoich ulubionych aktorów, a poza tym np. napiszemy co skłoniło nas do pójścia do kina na pierwszą część Harry'ego i dlaczego tak nam wszystkim się spodobał ten film... No i jeszcze może dlaczego zajrzałyśmy do książki Harry Potter (jaki był powód)...
Jeżeli uważacie, że to dobra propozycja to odpowiadajcie ja odpowiem następnym razem :):):)
Fajny pomysł:)
Miałam chyba niecałe 12 lat jak w kinach pojawił się Harry Potter i Kamień Filozoficzny. Byłam wtedy z tatą w Zakopanem na nartach bo miałam ferie. Niedługo przed wyjazdem na ferie, mama przyniosła z pracy książke Harry Potter i Kamień Filozoficzny (moja mama jest nauczycielką). Przyniosła ją, bo stwierdziła że niczego nie czytam (zawsze miałam problemy z czytaniem, czytałam powoli i nie bardzo to lubiłam). Dosłownie pierwszy Harry POtter został wemnie wmuszony;) Przeczytałam go i pojechałam do Zakopanego. Tam marudziłam tacie żeby mi kupił 2 część, co na szczęście uczynił;p Gdy byłam w trakcie czytania Komnaty Tajemnic, tata zaprowadził mnie do kina i byłam zachwycona;)W czasie tygodniowego pobytu w Zakopanem przeczytałam równiż Więźnia Azkabanu, zaczęłam Czarę Ognia, którą skończyłam w domu... Było super, bardzio miło wspominam ten czas kiedy dopiero poznawałam Hp... Czasami chciałabym zapomnieć o czym są te książki żeby móc czytać je na nowo i czuć to co wtedy:) Teraz mam przeczytanma wszystkie części i juz od jakichś 5 lat czytam wszystkie książki od nowa i od nowa:) Mój zachwyt nad pierwszym filmem szybko zmalał, zwłaszcza po obejrzeniu reszty filmów, które sa coraz gorsze (według mnie). Teraz skręca mnie na myśl o filmach Hp, ale mój zachwyt nad książkami nie ma końca:)
A jak to było z Wami?
Szczerze Wam sie przyznam dziewczyny, że nie byłam na HP1 w kinie <siara> :D Ale spoko, nie ma powodu do niepokoju :D Miałam HP jedynke na kompie :D Oglądałam kazdego wieczoru :D Moj tata przywozil takja pyszna babke i ja siadalam przed kompem i popijając babke mlekiem powoli uczyłam sie filmu na pamięć :D A ksiązka?? Łohohoh..... Na początku moje ciocie nastawiły mnie przeciwko. Że to szatańska książka i tak dalej :P Ale w końcu sięgnęłam po nią :D I zaczęłam czytac... łohohoh :D Osz kurde, to byp pięknie. Czytałam czytałam jak w jakims amoku :D nie moglam sie oderwac :D Jak wyszla szósta część to mama mi pojechała w nocy po książkę!! :D Normalnie obudzilam sie tak ok. siódmej (normalnie w weekendy wstaje o 12 albo pozniej:D) i zobaczylam pod sciana siatke z potter i gadżetami :D zaczelam tanczyc z radosci i od razu sie rzucilam do czytania :D przeczytalam w dwa dni :D ah... :D tak tak :D HP to coś pięknego :) Od czasu kiedy przeczytałam wszystkie ksiązki które wyszły powracam do nich cały czas :) juz kazda czesc 8 razy :) a nadal jest tak samo tajemnicza i wciągająca :) po prostu idealna :)
Pozdrawiam
aha :D i taka poprawka mała :D ja napisałam 3-klasistka nie?O_o a miało być 1-klasistka ;) tylko zgadujcie teraz :D
Hehe, ciekawa dyskusja. :D No to ja zgaduję: skoro jesteś pierwszoklasistką, a nie trzeciokalsistką, tooo... pewnie chodzisz do klasy I liceum/technikum/zawodówki xD (stawiam na to pierwsze :P). Ciekawe, czy zgadłam...? ;P Jakby co to ja chodzę do I liceum. ;) Aaaa co do Harry'ego Pottera to w czytanie książek wciągnął mnie parę lat temu mój kumpel. :D No i oczywiście lubię je do tej pory. :D:D W kinie byłam na wszystkich filmach, oprócz "Komnaty Tajemnic". No i nie ma siły, która by mnie powstrzymała od pójścia do kina w lipcu na "Zakon Feniksa". xD;P Pozdrooo! :D
P.S. Dan jest uroczy xD;)
Do Araminty: Mieszkam w Canadzie, a tu jest nieco inaczej niż w Polsce, i 7 klasa to znaczy w Polsce 6 klasa podstawówki. Wiem że uznacie mnie za małolatę ale trudno. Harrego Pottera zaczęłam czytać w drugiej klasie, dostałam wszystkie 4 części na komunię. Na żadnym filmie nie byłam w kinie bo nigdy nie miałam czasu. Ale w lipcu nic mnie zatrzyma!
U mnie było tak : gdy byłam w czwartej klasie podstawówki wszyscy zachwycali się książką "Harry Potter i kamień fizlozoficzny", nie byłam miłośniczką książek więc nawet nie zwracałam na nich wszystkich uwagi, ale moja przyjaciółka wręcz przeciwnie należała do tych "czytających" Harry'ego i mnie męczyła cały czas opowieścią jaka to ta książka jest wspaniała, nie zamierzałam jej czytać i tak też zrobiłam!!! Ale gdy miałam ferie do kin wszedł film, mój tata przyniósł mi od babci taki wielki plakat Harry'ego Pottera, tam wszystko było opisane o szkole magii o zaklęciach, zdjęcia większości aktorów itd. Zainteresowało mnie to wszystko bardzo!!! Za kilka dni tata wrócił do domu i pyta się mnie czy pójdę z Norbertem (mój kuzyn) do kina na HP... Szczerze mówiąc byłam zadowolona, bo byłam ciekawa czy rzeczywiście ten film jest tak super jak wszyscy mówią!!! Poszłam więc do tego kina i po wyjściu byłam zachwycona!!! Byłam tak zauroczona filmem i Danielem (do 3 części mi się podobał, teraz wyrosłam z miłości do aktorów, a poza tym Daniel jest teraz mniej urodziwy niż kiedyś), że przez trzy godziny nie mogłam skończyć opowiadać jaka to jestem zadowolona... Chciałam iść do kina jeszcze raz, ale nikt drugi raz nie chciał ze mną iść :(:(:( byłam załamana, zaczęłam zbierać wszystkie informacje na temat HP, u kogo tylko byłam brałam gazete i jak coś zobaczyłam to zadawałam pytanie : "mogę wyrwać tę stronę???" :D:D:D
Za niedługi czas dostałam ten film na DVD od taty bo wiedział jak lubię HP, można powiedzieć, że obejrzałam ten film z 200 razy przez tydzień (byłam akurat chora)!!! Na zmiane, obejrzałam film, skończyłam, włączyłam gre HP trochę pograłam i znów film i tak przez cały tydzień :P:P:P
Po feriach poszłam do Anastazji (moja na tamte czasy przyjaciółka) i pożyczyłam 2 tom przygód... Później kupiłam sobie swoje książki i przeczytałam je od nowa wszystkie... Bardzo mi się wszystkie podobały, a po 5 i 6 część jechałam do EMPIKU o 12 w nocy na premierę i czytałam już w nocy jak wróciłam do domu :P:P:P
Bardzo świetna książka, najlepsza jaką czytałam w życiu (na razie :P:P:P), tylko szkoda, że filmy nie oddają w całości tego co jest w książce :(:(:( najsłabszy film do tej pory jak dla mnie to "Harry Potter i Czara Ognia", mam nadzieję, że 5 nie zapsują, bo jeżeli chodzi o książkę to ten tom najbardziej mi się podobał :P:P:P
Pożyjemy zobaczymy :D:D:D
Może teraz powymieniamy jakiś swoich ulubionych aktorów/aktorki, za co ich lubimy itd. (to tylko propozycja)!!! Papapa :*:*:*
Jesionmarta: Nikt nie uważa Cię za małolate:) To że ktoś jest młdszy nie oznacza że jest gorszy. Wiek nie świadczy o tym jak bardzo ktoś jest inteligentny. Juz od pewnego czsu przestałam oceniać ludzi na podstawie wieku, bo często nie równa się on z tym co ma się w głowie.
Co do ulubionych aktorów... Jeśli mam być szczera, nie mam nikogo ulubionego. Są tacy którzy potrafią dobrze grać i ich lubie jest ich jednak bardzo dużo, a żadnego z nich nie lubie jakoś wyjątkowo. Ja nawet nie mam ulubionych filmów. Jak tak teraz się zastanowić, to łatwiej wypowiada mi się na temat konkretnego filmu niż wybiera ulubiony.
Pozdrowienia:)
Joooł :D Ulubiony aktor/aktorka? To chyba oczywiste :D:D Tzn dla mnie ale okis :P No więc moją ulubioną aktorką jest Kate Winslet. Tak na serio to nie wiem czemu ją lubię.... Tzn "zauroczyła" mnie kiedy oglądałam po raz pierwszy Titanica :D No i ta kreacja tak mi się spodobała, że została moją ulubioną aktorką :D I tak jest do dziś :D A jeżeli chodzi o ulubionego aktora to nie wiem... Niby Radcliffe ale chyba nie :P Z ersztą nie wiem tej :P Chyba nie mam ulubuionego aktora :P No cóż 8) płeć piękna rządzi :D
Pozdrawiam płeć piękną i nie tylko :]
Jak by ktoś jeszcze tego nie widział to na tej stronie są foty nagiego (i nie tylko) Dan'a do tego spektaklu:
http://foto.girlpower.it/foto/Attori/Attori_Stranieri/Daniel_Radcliffe&img=0
aha tego sektaklu- tzn 'Equus' który zostanie wystawiony w przyszłym roku w marcu w Wielkiej Brytanii, więcej info na str:
http://film.onet.pl/0,0,1363366,wiadomosci.html