Może i puchary przemawiają za Lionelem, ale dlatego, ze występuje w obecniem najlepszym klubem na świecie (przyznaje to otwarcie, mimo że jestem Madridistą). Jednak moim zdaniem CR7 jest lepszy dlatego, że błyszczał w każdym klubie w jakim grał. Messi na przykłąd nie miałby szans zaistnieć w Premier League, gdzie Cristiano w manU był najlepszym piłkarzem na świecie. Taki jest mój argument i jego się kurczowo będe trzymał, dopóki Messi nie udowodni mi (i sądzę, że nie tylko mi), że się myle. Pozdro.
Messi jest urodzony do gry. Ronaldo do wszystkiego doszedł ciężką pracą. Ja zawsze jestem za naturalnym talentem. Zresztą Messi jest teraz najlepszym piłkarzem wg specjalistów, którzy mają o tym większe pojęcie do Ciebie.
Ja jestem bardziej za kimś, kto tak jak powiedziałaś doszedł do czegoś ciężką pracą i zaangażowaniem, jednak skoro wg. Ciebie Messi urodził się poto, zeby grać w piłkę to co powiedzieć o Ronaldo...
Tak powiedział Dudek- ten, który z nimi pracował. Wie lepiej od Ciebie. Ludzie bardziej i mniej utalentowani. Ronaldo ma talent, ale jak porównać ich 2- to Messi większy.
Nie miałem zamiaru przytaczać jego słów, poprostu powiedziałem co myślałem. Uważam, że obydwoje mają talent takiego samego formatu, a Cristiano jest lepszy, bo zdobył Złotą Piłkę od France Football grając w Premier League, gdzie Messi by sobie kości połamał.. ^^
Cristiano Ronaldo odebrał Złota piłkę kilka lat temu. Od tego czasu Messi gra dużooo lepiej. Jak się interesuje piłką, to powinno się brać takie rzeczy pod uwagę, a nie oceniać w tak komiczny sposób.
a w jaki sposób ma Cie oświecić? Oświeceni znawcy uznają go za najlepszego obecnie piłkarza.