Dla mnie najwybitniejsza rola Pana Cezarego to glos Freda Flintstone'a w znanej kreskówce "The Flintstones" (dawniej znane jako "Między nami jaskiniowcami")
Za Barney'a głos podkładał wówczas Pan Kazimierz Brusikiewicz. Jednocześnie dumny jestem, bo też urodziłem się i mieszkam w Wolsztynie.
Dopisuje się. Jak Fred to tylko z głosem pana Julskiego. Poźniej jakoś te odcinki z Julskim i Brusikiewiczem zniknęły, do dziś nie mogę się natknąć. Wszędzie wersja z głosem Freda (już niestety świetej pamięci) Włodzimierza Bednarskiego. I inne. Może i dla tych, którzy nigdy nie słyszeli dubbingu pana Julskiego wersja Bednarskiego jest dobra, ale... do pięt Julskiemu nei dorasta ;))
Tak, na filmie pokazany jest magnetofon szpulowy, który odtwarza fragment odcinka (na tym samym kanale znajduje się jeszcze druga część).
Właśnie oglądałem, szkoda jedynie że nagranie jest w bardzo słabej jakości, myślę że dałoby się to jakoś zmienić, ale autor tych filmów nie jest dostępny od jakiś 7 lat
Tak, Amerykanie osiągnęli jedno, tym serialem wyłuskali z całego swiata prawdziwą linię genetyczną tamtych jaskiniowców, na pewno jednym z nich był Cezary Julski! Wszyscy inni to byli jacys pustyniowcy, nadrzewiarze, ale nie jaskiniowcy! Kto miał lepszy od Julskiego , jaskiniowo głębszy tembr głosu? Jemu echo odbijało się od każdego zęba, a nabierało prędkosci na trampolinie bezdennego gardła!