Benedict Cumberbatch

Benedict Timothy Carlton Cumberbatch

8,8
114 194 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Benedict Cumberbatch

Dowiedziałam się ostatnio, że B.C. ma wystąpić w tym roku w Londynie w Hamlecie. Czy ktoś wie
coś więcej na ten temat?

kuli1

proszę:

http://www.broadwayworld.com/article/Benedict-Cumberbatch-to-Star-as-HAMLET-in-t he-West-End-Fall-2014-20130919#.Uv6LWXnxLIU

http://www.celebitchy.com/323872/benedict_cumberbatch_to_play_hamlet_on_the_lond on_stage_one_year_from_now/

moose_of_justice

Dzięki, teraz muszę czekać aż będą dostępne bilety...

kuli1

myślę o tym samym :D

moose_of_justice

Zróbmy nalot wszyscy razem :D

kuli1

Na jakich stronach będziecie polować na bilety? Znalazłam jakieś dwie, ale kompletnie się w tym nie orientuję. Z góry dzięki za pomoc.

andzia1992

Mam przyjaciela w Anglika, ktory jest bardzo zorientowany w cenach i sztukach w Londynie. Poprosilam go o pomoc w sprawie repertuaru i oto jego odpowiedz:

...most national newspapers will have listings, and there is a London Theatre Guide on the internet, which gives more information. Prices are high,though –anything from about£20 to about £85 a seat. There are bargains if you go up to Leicester Square in central London,where there are ticket booths which offer discounts for some shows, but you have to trust to luck as to what is available on the day.

Jak bede cos wiedzial, to udostepnie info.

kuli1

nie sądzę, żeby na sztukę z Benedictem, na dodatek Shakespeare'a były jakieś zniżki i nie ma co ukrywać, bilety są dużo droższe niż w Polsce, aczkolwiek teatr tam to zupełnie inny wymiar, a przynajmniej takie odniosłam wrażenie.

wystarczy się dowiedzieć w jakim teatrze będą wystawiać sztukę i zamówić bilety przez internet, albo zarezerwować, a potem odebrać na miejscu

moose_of_justice

Tez nie sadze, ze beda znizki, i pojecia nie mam ile moga kosztowac bilety, ale jedno wiem na pewno - nie porownuje cen biletow, bo po co?
Jak chcialam isc na balet we Wrocławiu bilet najtańszy kosztował 220zł, na opere 250zł, to jest 40-50 funtów. Roznica polega na tym, że w Polasce zarabiałam 2000 zł i ledwo było mnie na to stac, a w Anglii zarabiam najmniej 1500 i jakoś nie sadze, ze wydanie do 85 funtow funtow to duzo.
Bylam w koncu na widowisku operowym na stadionie we Wrocławiu. Opera Wrocławska wytawiala "Bal Maskowy", naprawde polecam te widowiska. Poszlam bo bilet przez Groupona kosztowal mnie 110zł, ze znaczna znizka.

kuli1

ja wolę wydać 80 zł za bilet do teatru niż 25 zł na bilet do kina, teatr to coś niepowtarzalnego

w Dublinie niesamowicie zaskoczyło mnie to, że najlepsze miejsca w teatrze pod samą sceną są najtańsze, natomiast im wyżej tym drożej, nie rozumiem ich toku myślenia, natomiast liczę na powtórkę w Londynie :D w Polsce bilety też potrafią być paranoicznie drogie, aczkolwiek polemizowałabym z jakością niektórych przedstawień, przynajmniej tych, które oglądam w swoim mieście

kuli1

Ja wiem o tym już od dawna i bardzo, bardzo chciałabym pojechać. Tylko podejrzewam, że bilety
1. będą paranoicznie drogie
2. Cumberbatch ma wielu fanów na całym świecie, nie tylko w Polsce, więc podejrzewam, że zdobycie biletu będzie graniczyło z cudem
Może powinniśmy kupić bilet grupowy, byłoby taniej :D
A tak poza tym nie mogę sobie wyobrazić jak będzie wyglądać to przedstawienie. Scena powinna być chyba dźwiękoszczelna- pomyślcie o reakcji wszystkich rozwrzeszczanych fanek kiedy wejdzie po raz pierwszy ;p

XTosiaX

Teatr rządzi się swoimi prawami i nie sądzę, żeby fanka, nawet zwykle rozwrzeszczana, wydawszy 80 funtów na bilet, ryzykowała usunięcie z sali na początku przedstawienia :-) Natomiast tłumione emocje mogą prowadzić do zbiorowych omdleń...

ACCb

hahaha to bardzo możliwe :D

XTosiaX

Ej serio, może być bardzo ciężko...ale to by było wspaniałe zdobyć ten bilet. Na pewno będzie poruszenie jak diabli..ale w końcu to teatr, musi być kulturka, nie pozwolą sobie na przesadę ;D

kuli1

może to się przyda:

http://zachodnikoniec.blogspot.com/

kuli1

To jakaś nowa wersja? Bo nie dalej jak w czwartek oglądałam retransmisję Hamleta z Narodowego w Londynie z Rorym Kinnearem w roli tytułowej.