Angelina Jolie

Angelina Jolie Voight

8,5
75 027 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Angelina Jolie

Angelina Jolie poinformowała o przeprowadzonej mastektomii (usunięcie obu piersi). Obawia się, że będzie miała raka. Jej matka miała raka jajników, a sama Angelina posiada jakiś gen, który zwiększa możliwość jej zachorowania do 87 proc. Teraz ryzyko wynosi tylko 5 proc. Nie chce umrzeć przedwcześnie, pozostawiając dzieci bez matki. Wspiera ją jej mąż, Brad Pitt. Chce, by o sprawie było głośno, bo chce dać przykład dla kobiet, które są w podobnej sytuacji - żeby się nie były i nie wahały.

http://www.nytimes.com/2013/05/14/opinion/my-medical-choice.html?smid=tw-share&_ r=1&

anitqa18

słusznie zrobiła, po co ma żyć z wieczną obawą

vilee

Też tak myślę. Tym bardziej, że od razu zrobiła sobie implanty. Wszystko trwało od początku lutego do końca kwietnia.
Trzeba mieć dużą odwagę, ale większą odwagą byłoby czekanie na wyrok..., a tak to może żyć spokojnie :)

anitqa18

87% to bardzo dużo! codziennie zastanawiałabym się czy rak już zaczął się rozwijać

anitqa18

podoba mi się jej podejście, w takim przypadku raka trzeba uprzedzić, to fakt. nie przepadam za angeliną aktorką, popieram angelinę filantropkę, podoba mi się, że jest ambasadorem dobrej woli, a teraz zdobyła u mnie plus za otwarte mówienie o swoich obawach, za przeciwdziałanie rakowi, fajnie

anitqa18

Christina Applegate miała raka piersi i też miała usunięte piersi
Gdzieś czytałem / słyszałem że jakiemuś noworodkowi usuneli geny raka bo w jego rodzinie były zachorowania

użytkownik usunięty
giovanni50

No własnie,ale applegate nie ogłaszała tego wszem i wobec w mediach i nie robila wokoł siebie halo.Angie ma talent do marketingu wlasnej osoby ,nie ma co Wykorzystac kampanie przeciw nowotworom do wypromowania wlasnej osoby Juz to co robila doda ,gdy nergal mial bialaczke bylo bardziej bezinteresowne Kazda metoda do wypromowania samej siebie jest dla niej dobra ,ona nie ma zadnych hamulcow Nie sztuka wyjezdzac do Afryki w celach pomocy ze stadem dziennikarzy Niech tam jezdzi sama i pomaga bezinteresownie i po cichu Nie sztuka pomagac i krzyczec o tym glosno,pokazywac,jakim jest sie dobroczynca Angie umie zadbac o wlasny PR i omamic ludzi Dlaczego i jajnikow sobie nie usunewa ,50 % to tez duze ryzyko??? Bo piersi mogla sobie od razu zrekonstruowac (z proznosci) ,wielka bohaterka.Zrobila to,bo ma na to pieniadze Biednych kobiet na to nie stac . Dla mnie ta jejew dzialanosc charytatywna ,to jest gra medialna,ktora ma zlagodzic jej wizerunek po tym jak rozbila malzenstwo Brada i Ainston .Nie lubie Angie jako czlowieka ,źle jej z oczu patrzy,a oczy sa zwierciadlem duszy Moze sobie nabierac naiwniakow na to,jaka to ona jest dobra i wspaniala ,ale mnie nie przekonuje.

użytkownik usunięty

A jajnikow to juz sobie angie nie usunie ,bo wtedy szybko by sie zestarzala,skora by sie jej pomarszczyla itp a to dla proznej angie zbyt wiele hehe Spokojnie mogla przeciez usunac sobie i jajniki,przeciez ma juz dzieci .

anitqa18

Podziwiam ją za odwagę, uważam ża kobieta nie składa się tylko z cycków, dalej jest ładna tylko wiek robi swoje :)