PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=737351}

Zombie express

Boo-san-haeng
2016
6,7 45 tys. ocen
6,7 10 1 44701
6,6 45 krytyków
Zombie express
powrót do forum filmu Zombie express

Film kompletnie nieróżniący się od innych tego typu. Zgraja zombie biega za grupką ocalałych. Do ludzi, którzy są pod wrażeniem prośba o wskazanie plusów, bo ja kompletnie nie rozumiem. Na minus na pewno długość, bo prawie 2h tego samego w kółko to za dużo

ocenił(a) film na 8

Może po prostu filmy o zombie nie są dla Ciebie. :)

użytkownik usunięty
aniuchna123

No to żeś mi wskazała te plusy :) powiedz dlaczego to, a nie World War Z, Wszystko of the dead? Nie chcesz mi powiedzieć chyba, że bardziej Cię przeraża jak to żółtaski uciekają, a nie białaski, wstrętna rasistko? :)

użytkownik usunięty

hmm... czepiasz się Ani, a Twój "minus" też raczej z dupy wzięty... bo inaczej - ja uważam, że prawie 2h tego samego w kółko jest akurat zaletą, o ile uznamy, że jest w kółko to samo, a nie jest...
mówisz, że schematyczny, ale to nieistotne, jeśli jest dobrze nakręcony, to oczywiście tylko moje zdanie :P
z gustem jak z dupą, każdy ma swoją... więc po co spinać poślady ;)

p.s. "World War Z" też mi się podobał, a jeszcze bardziej "28 dni później", ewentualnie jego kontynuacja "28 tygodni później"...

AHAHAHAHAHA rozjebał mnie twój tekst o tym dupnym guście, hehe i łykend dzięki tobie w dobrym humorze hehehe

użytkownik usunięty
films86

no i fajnie ;)

Po twoim komentarzu wnioskuje że to raczej ty jesteś jak to ująłeś >Wstrętnym rasistą<. 

ocenił(a) film na 4

Mam takie samo zdanie.
Żaden przełom. IMHO wszystko już było, sporo niekonsekwencji (raz zombie są agresywne jak piranie, innym razem osowiałem jak pensjonariusze domu starców - w zależności jak pasuje reżyserowi w poszczególnych scenach), bohaterowie szablonowi i ciężko się z którymś bardziej identyfikować. Jest cała masa innych lepszych filmów, chociaż świetny Zombie SS2 z 2014 (chociaż warto obejrzeć wcześniej przeciętną pierwszą część, bo są powiązane).

ocenił(a) film na 5
mr_wtyczka

Otototo. Strasznie mnie irytowało niekonsekwentne zachowanie zarażonych (bo zombie to bym ich nie nazwał) - raz słyszą najmniejszy szelest, a raz kompletnie nie reagują na dźwięki itp. Początek fajny, ale im dalej tym bardziej sztampowo. W końcówce już każdą następną scenę dało się przewidzieć z 10 minutowym wyprzedzeniem. Bohaterowie strasznie stereotypowi. Same "zombie" też mi się nie podobały.

ocenił(a) film na 5
mr_wtyczka

Gdyby tylko Alice (Mila) wiedziała, że na zombiaki wystarczy eskadra 3 panów z bejsbolami... Same zombiaki przezabawne a scena gdy chłopak w wagonie widzi swoich kolegów z drużyny po przekształceniu i boi się machnąć kijem jest nadzwyczaj humorystyczna.

ocenił(a) film na 2

Poperam cię standardowy film o tematyce zombie. I jaka nota to smiech na sali.

ocenił(a) film na 9

Film jest lepszy od konkurencji poniewaz ma rewelacyjnych bohaterow. Dziewczynka, tata yappie, ciezarna, maz ciezarnej, starsze kobiety, grupa mlodziezy itd itd. Kazdy zachowuje sie tak jak osoba w tym wieku i tej plci, na tym stanowisku,,moglaby sie zachowac. Zadna postac nie jest stworzona na potrzeby fabularnego twistu etc. Pierwszy film do dawna w tej tematyce ze naprawde jest komu, bez udawania, kibicowac.

ocenił(a) film na 4

Też nie rozumiem tych zachwytów, a filmy o zombie lubię. Jednak w tym filmie zupełnie brakuje napięcia.

ocenił(a) film na 5

Zgadza się zachwyty zdecydowanie przesadzone....

ocenił(a) film na 4

Zgadzam się co do długości. Ckliwy do bólu z rażącą ilością błędów logicznych.