PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462441}

Zmierzch

Twilight
2008
5,6 337 tys. ocen
5,6 10 1 336993
3,5 51 krytyków
Zmierzch
powrót do forum filmu Zmierzch

hej, co sądzicie o muzyce do filmu????Wg mnie kawałki są świetne:)

Coralin

Jestem wierną fanka książki potarzam a nie filmu ale muza była super.
Mam pytanie w jakim momencie leciało
Decode?
Paramore?
bo nie słyszałam jakoś.

ocenił(a) film na 2
Uzalezniona

..raczej to producenci musieli zapłacić w holere kasy aby Muse łaskawie udostępnił piosenkę ;)

użytkownik usunięty
diana6echo

Zjadasz literki, czy to taka wizja artystyczna?

ocenił(a) film na 2

.gdzie widzisz "zjedzone" literki i co ma piernik do wiatraka? ;]

użytkownik usunięty
diana6echo

Widzę jedną zjedzoną w słowie 'cholera'. Ot tak.

ocenił(a) film na 2

..no tak.. zabrakło argumentów, a post trzeba jakiś skrobnąć, co nie? ;)

użytkownik usunięty
diana6echo

Jakich argumentów? Po prostu Cię poprawiłam, nie miałam zamiaru z Tobą dyskutować. Ot tak.

użytkownik usunięty
diana6echo

Trudno się przyznać do błędu? Jeśli uważasz, że niepotrzebnie tu piszę to mogę 'skrobnąć' coś na temat. Otóż film jeszcze przed premierą był hitem, więc to oczywiste, że każdy zespół chciałby w nim swoją piosenkę. Czemu tu się dziwić?

ocenił(a) film na 2

.a dlaczegóż to KAŻDY - proszę, nie generalizuj i nie przyrównuj średnich zespołów (Paramore - to oni skrobneli piosnkę do filmu, bo to początkujący zespół i musi taki się wybić) do Muse..

.gdzie Tatry a gdzie Himalaje? ;)

..a słowo holera vel cholera - piszę różnie :>

diana6echo

no, zabulili i mają ;) ...
widocznie Muse nie miał żadnych oporów ;)

ocenił(a) film na 5
monisia_p

Mnie też bardzo podobał się soundtrack, szczególnie "Deocde", "I caught myself", "Supermassive black hole" "Eyes on fire" a z tych czysto instrumentalnych "Bella's lullaby" i "Esme's favourite". A tak wogóle to kiedy leci "Bella's lullaby"?? Bo jakos nie udało mi się zlokalizować ;).
Daję 8 za Edwarda i soundtrack ;)

ocenił(a) film na 9
Elisia

bella's lullaby zaczyna się w filmie gdy Edward zabiera Belle na drzewo by podziwiac z nia widoki a potem gra jej to na fortepianie w domu Cullenów :)

monisia_p

Boże! Ja nie wiem kto komponował tę muzykę, ale ta osoba jest geniuszem! Rzadko kiedy zwracam uwagę na soundtracki filmowe, ale ten jest naprawdę fenomenalny...

Dzasmin

Gdzieś słyszałam, że sama pani Meyer dobierała odpowiednie utwory do filmu...może dlatego cały soundtrack jest tak trafiony;)

ocenił(a) film na 2
Katrin_ne

.mormoni mają szlaban na radio i tv - bo to by zepsuło ich psyche i wiarę :>

Dzasmin

Zgadzam się ;D Po prostu idealnie dobrane i hipnotyzujące ;) Nie potrafię wytrzymać ani jednego dnia bez posłuchania całego soundtracku

Dzasmin

Carter Burwell, a tytul albumiku to Twiligh - The Score. POlecam

monisia_p

muzyka super :)
jak wiekszości tutaj spodobało mi się Muse [scena baseballowa :D] i do tego jeszcze Let me sign :)Pattinsona

monisia_p

Pierwszy raz muzyka z filmu aż tak mną zawładnęła ;) Jest niesamowita zwłaszcza "Bella's Lullaby" i " Let Me Sign" ;D Kurcze aż ciarki przechodzą ;)

ocenił(a) film na 10
beatus1990

Ja także muszę raz dziennie posłuchać Soundtrack'a ze "Zmierzchu" ;]

ocenił(a) film na 7
tyszka0312

Muzyka do tego filmu to ogromny plus;DD bardzo mi się podobała;D i spowodowała, że film miał klimacik;))

użytkownik usunięty
Bisexidryna

Czy wiecie jak nazywa się piosenka z filmu, puszczony gdy Bella przez internet dowiedziała się o tym że Edward jest wampirem???

ocenił(a) film na 10

O dziwo zgodze sie z Diana:)Nie porownujcie prosze mlodocianego Paramore do Muse - bo sied wqurze:))Muse to Muse a Paramore dostali swoja szanse i mysle ze ja wykorzystali bo zainteresowanie tym zespolem wzroslo i przybedzie mlodziezy kolejnych idoli- Avril dostanie depresji;))

ocenił(a) film na 10
Lianna

"I Know What You Are" aki tytul ma ta piosenka:)

użytkownik usunięty
Lianna

Mojim zdanie muzyka świetna uwielbiam ją!
O tak takie posunięcie ze strony zespołów było strzałem w dzieśiątke oi wielkim sukceszem.Biedna Avril :D

użytkownik usunięty
Lianna

Dzięki, długo szukałam nazwy tej piosenki, a ten moment z filmu jest super :)

ocenił(a) film na 10

" Muse - Black Holes And Revelations " czy ten utwór leci na pewno gdy Victoria schodzi po schodach na końcu filmu??

ocenił(a) film na 10
monisia_p

sądze że są świetnie i dobrze je dopasowali do filmu:))

ocenił(a) film na 4
monisia_p

pewnie.muzyka jest świetna,przede wszystkim piosenka na końcu przy której Edward tańczy z Bellą.

ocenił(a) film na 4
klaudia18

Polecam najlepszą piosenkę całego soundtracku, którą odkryłam ostatnio - Flightless Bird, American Mouth!!:) Leci, podczas końcowej sceny, tańca Belli i Edwarda, jednak tworzy delikatne tło, ledwo zauważalne. Jest świetna...

ocenił(a) film na 10
julkita11

mam takie pytanie. czy ma ktoś listę wszystkich piosenek, które lecą w Zmierzchu. Szukałam już wszędzie i nic.. :/

oyster

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zmierzch_(film)

zwyczajnie Wikipedia:P Wydaje mi się, że to wszystkie utwory z filmu...

ocenił(a) film na 10
Katrin_ne

a ktora płyta jest centralnie , generalnie z filmu?z muzyka popularną czy ta filmową? cz w tej popularnej znajdują się tez piosenki z filmu?

muzyka z filmu jest najwspanialszym arcydziełem, nieziemsko oddaje nastrój całemu filmowi. jestem pod wrażeniem.

kataryna18_2

tak tyle w każdej tej liście brakuje piosenki, która pojawia się gdy Edward jest zbyt zajęty by wyłapać myśli Victorii gdy jest dostatecznie blisko.
Radiohead - 15 step.

ocenił(a) film na 7
monisia_p

Świetna muzyka. Mi najbardziej poboba się kawałek Muse, Paramore, Iron & Wine oraz kołysanka Belli :)

ocenił(a) film na 10
angie_86

powiedzcie mi w którym momencie jest ta słynna kołyskanka Belli?

ocenił(a) film na 8
monisia_p

muzyka jest ..... nie da sie wyrazic słowami <kocham> :D:D
JAk to słucham poprostu juz płacze, to jest takie wspaniałe ... :)

ocenił(a) film na 10
doys

a kołysanka Belli w którym momencie filmu i dlaczego nazwano ja kołysanką?

ocenił(a) film na 10
kataryna18_2

http://www.youtube.com/watch?v=fgimKT9td84&feature=related

kto jest autorem kołysanki? dla mnie to uczta dla uszu, ten człowiek stworzył arcydzieło.

ocenił(a) film na 10
kataryna18_2

dlaczego odnosnie tej piosneki jest napisane -song by Edward Cullen? czyli Edward tworzył tą piosenkę dla Niej?

ocenił(a) film na 9
kataryna18_2

Carter Burwell napisał "Bella's Lullaby" - jeśli czytałaś książkę to powinnaś wiedzieć, że Edward napisał tą kołysanke dla Belli by pomóc jej zasnąć po ciężkim dniu - w książce jest jasno napisane, że Bella go zainspirowała do napisania tej pięknej piosenki.

ocenił(a) film na 9
Evva23

a co do utworu z linka który podałaś to ten utwór skomponował i zagrał Robert Pattinson :)

ocenił(a) film na 10
Evva23

dzieki za info. ksiązki nie czytałam stąd te braki informacyjne:)

Robert pieknie zagrał ten utwór:) geniusz

i jak tu nie wielbić Edwarda za stworzenie utworu dla ukochanej...

kataryna18_2

Uwielbiam muzyke z filmu. Slucham jej codziennie. Kupilam sobie oba albumy (Twilight soundtrack i Carter Burwell- the score) i nie moge sie z nimi rozstac ;p

użytkownik usunięty
Didii86

Wiecie może kiedy leci (i czy leci ) piosenka Carter Burwell - How Would I Die i Carter Burwell - The Skin of a Killer ????

ocenił(a) film na 5
monisia_p

Dokładnie...Muzyka z filmu jest bezbłędna. Mi sie najbardziej podoba muse- supermassive black hole, eyes on fire, spotlight, let me sign, full moon oraz kilka innych, których nazw nie pamiętam:D

klio666

Utwór z tego linku: http://www.youtube.com/watch?v=fgimKT9td84&feature=related został skomponowany przez koreańskiego pianistę - Yiruma
A sam utwór nosi tytuł "River Flows in You"
Niestety R. Pattison by czegoś takiego nie skomponował :P

ocenił(a) film na 8
monisia_p

Mam do was taki jedno pytenie...
Wiecie może jak nazywa sie ostatnia piosenka, chodzi mi o tą na końcu filmy gdzie kobieta Victoria jest pokazana ja jakby takim balkonie i potem jest ta oto włąsnie pisneka.

Jak wiecie to piszcie :D :))
Z góry dziękuje :*

ocenił(a) film na 4
doys

matko.. kilka dni temu jakaś dziewczyna założyła temat specjalnie, żeby inni nie musieli się 10000 razy pytać o tą samą piosenkę, ale nie... eh radiohead - 15 steps