hej, co sądzicie o muzyce do filmu????Wg mnie kawałki są świetne:)
uwielbiam utwory z filmu - rzadko kiedy kupuję soundtrack z filmu, ale tego sobie nie mogłam odpuścić - moje ulubione utwory to "Bella's Lullaby" i "Supermassive Black Hole" :)
Zgadzam się, soundtrack jest świetny;) "Supermassive black hole" najlepsza, choć osobiście kocham też "bella's lullaby", "let me sign" i "Flightless bird, american mouth";)
są cudne <3 a moje najlepsze to "never think", "Supermassive Black Hole" i "Decode" (nie wiem kiedy w filmie leci Decode ale jest na Twilight Soundtrack xD)
Nie no tu musiałem zareagować:
Soundtrack = muzyka Cartera Burwella
Wszystko inne to tzw.:"Music inspired by".
soundtrack jest dobry nawet bardzo. Fajnie pasowałaby do tego filmu piosenka Him -Join me in the death, albo The Rasmus- Ghost of love and lots of differents..
A wy macie jakieś które chcilibyście usłyszeć na ścieżce. ?? (nie chodzi tylko o klimat muzyki ale przede wszystkim słowa muszą być kluczowe.)
Pozdro.
Zgadzam się, niektóre kawałki są wręcz genialne!! Nr 1 to dla mnie "Eyes on fire" ale tylko początek, potem jest nudnawo.. oraz "Decode" "supermassive..." i "Full moon"..
btw w którym momencie leci "supermassive.."? jakoś mi się z baseballem kojarzy, ale nie sem do końca pewna..
ps. "Bella's lullaby" jest ponad te wszystkie razem wzięte ;) CUDO!
i właśnie dlatego uwielbiam soundtracki :) scena baseballowa była świetna, jak połączyć z 'supermassive..' to wychodzi genialna.. ile może muzyka ;)
Jest świetna! Iron & Wine - Flightless Bird, American Mouth, Muse - The Supermassive Black Hole, Blue Foundation - Eyes on Fire - Te trzy pozycje najbardziej przypadły mi do gustu.
A przy okazji, może pomożecie mi też zlokalizować piosenkę " Go All The Way (Into The Twilight)" ??? jakaś taka śmieszna jest i nie bardzo ją umiem wkleić do filmu :) kiedy była? była w ogóle?
mi najbardziej przypadła pisenka zespołu "Muse"- leciała w trakcie gry w baseball xD
Dodam że miomo iż film bardzo mi sie podobał do tej sceny to gdy usłyszałam tę piosenke (jestem wierna fanką "Muse") pokochałam ten "Zmierzch"
" Go All The Way (Into The Twilight)" pojawia się gdy Edward i Bella wchodzą na salę się odbywa się bal - to jest bardzo krótki moment i moze dlatego go nie kojarzysz :)
zgadzam się muzyka jest świetnie dobrana :) moje ulubione kawałki to Bella's Lullaby i Eyes On Fire :) pozdrawiam
"Są super !!! Nawet w Step Up nie ma tak dobrej muzy."
-Rozwalił mnie ten komentarz :D
A co do muzyki - fakt, jest naprawdę dobra, polecam całą płytę :)
he a ma może ktos tlumaczenia tych piosenek...znalazłam kilka ale watpie aby w piosence american mouth spiewano o "znalazłem Cię kaczuszko...teraz jestem tłustym domowym kotem"ehh
haha, mi aż gały wyszły jak usłyszałam "supermassive..." podczas seansu. Nie spodziewałam się tego zupełnie;) i nawet zaczęłam ją śpiewać... Film nawet niezły w przeciwieństwie do książki, muzyka też w miarę (duży + za muse)
ojj troche duzo rzeczy pominieto w filmie, a byly zawaarte w książce...miałam mieszane uczucia po obejrzeniu filmu.czytajac ksiązke inaczej sobie to wyobrażałam....wiecie cos o Zaćmieniu??;)czy podjeto realizacje0-plany realizacji całej serii Stephani
Dlatego polecam kupić DVD jak już bedzie dost w Polsce jest tam ok 12 scen które zostały wyciete w filmie ;p
muzyka jest świetna, niesamowicie dobrze dobrana. gdy czytam teksty, wydają się napisane specjalnie do tej historii... po przesłuchaniu soundtracku i przeczytaniu wszystkich części, byłam 1oo% pewna, że ten film mnie oczaruje, i proszę. ;)
najlepsze? 'never think', 'supermassive black hole' [klimat + scena gry, mmm :)], 'bella's lullaby' [oczywiste], 'leave out all the rest' [szkoda, że mało tego w filmie, bo 'i can't be who you're' pasuje idealnie :)].. reszta też niczego sobie, po prostu muzykę dopasowali cudowną. :)
Hej;) byłam we Wtorek w Kinie na "Zmierzch" i na samym końcu filmu są przedstawiani aktorzy i leci muzyka ( jeszcze przed czarnym tłem z gdzie leci Linkin Park ) czy ktoś wie jakiego to wykonawcy ? ? Bo na Soundtracku jej nie ma ;]
Muse nie napisał piosenki specjalnie do filmu więc nie może zostać uznawana ona za oficjalny soundtrack - kiedy się nauczycie to rozróżniać :/
oficjalnym jest ten co ruda dziewucha śpiewa, a "supermassive..." pochodzi z płyty Muse "Black Holes and Revelatios", która nagrana została na długo przed ekranizacją twilight..
..ot, wzieli sobie piosenkę i tyle.. Muse by się nie zeszmacił nagrywając dla tego filmu.
Diana, obrażasz ich uczucia. Niszczysz marzenia. Sprowadzasz na ziemię.
Jesteś wielka.:)
..no wiem ;)
.ale równie bzdurne by było, że wszystkie piosenki np do Moulin Rouge czy Mamma Mia zostały napisane specjalnie na potrzeby filmu :>.. tylko jedno wtedy mi się nasuwa: lol...
A wiecie może co to za piosenka kiedy pod koniec Edward wysysa jad z ręki Belli?Przechodzi mu wtedy przed oczami wiele wspomnień..
Sorka ;) Mi tylko chodziło o tytuł, po prostu napisałam że nie ma tej piosenki na płytce do filmu ;| a to że specjalnie nie napisali tej piosenki do filmu to wiem ;p
Dzięki za wysiłek ;)
Muse najpierw musiał się zgodzić i podpisać umowę, o wykorzystanie jego piosenki na potrzebę filmu... czyli jednak idąc Twoim tokiem myślenia, zeszmacił się ;))