PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462441}

Zmierzch

Twilight
2008
5,6 337 tys. ocen
5,6 10 1 336982
3,5 51 krytyków
Zmierzch
powrót do forum filmu Zmierzch

No właśnie macie coś z wampira? ja na przykład od zawsze mam lodowate ręce, nogi i w ogóle cała jestem lodowata, zawsze. Kiedyś mnie to denerwowało, ale po przeczytaniu Zmierzchu zaczęłam być z tego dumna:) A wy?

Luelle

Ja to bym mogła Alice grać.. Belle może, ale to raczej inny typ urody.. bo ja bardziej vampira przypominam..
więc Alice

ocenił(a) film na 7
julciczka

yyyy... dobra jak się nie możecie zdecydować to ja zagram bellę :P
coś chyba się czuję w tej roli...
<wredna> :P

Bella_Lioness

ha, bella już łapie okazje. ;d
ja jacob, albo leah! ;dd
albo bella..
albo alice..

bohaterka

a ja z wampira to chyba mam zimne stopy i rece;pp i kły ;] ale bardziej przypominam Belle-ciągle wpadam w kłopoty ;]

Bella_Lioness

Potrafię w miare dobrze przewidzieć pogodę, często jestem naelektryzowana, cholernie blada, i mam zaostrrzone 'trójki', ale tego nie nawidzę i dałabym dużo żeby ich nie mieć ;<

ocenił(a) film na 4
butterfly_13

ten temat jest przewalony hah ;D ale fajny :p
ja tam mam bardzo wyczulone zmysły. widzę wyraźnie rzeczy, które są baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo oddalone i słyszę nawet szmery xd czuje jak ktos np. rozsuwa mi plecak, mimo ze nawet nim nie rusza, a ja nie slysze bo mam sluchawki na uszach :d i jest gicior.
ym to chyba wszystko.
z Bogiem . ;d

ocenił(a) film na 10
butterfly_13

ja nasniadankopije sobie krew yhy serio
nastepnie ide to lazienki po puder by zamskowac moja biala cere lapie za pilnik i piluje zabki by nie rzucac sie w oczy xdd

A tak na serio ten temat to zart ?

Luelle

a ja myśle że wszyscy jesteście pojebani

banda pierdolonych emo

ocenił(a) film na 7
eris_13

Też mam takie deja vu

A poza tym lubię krew!!!
Powaga

LUBIĘ KREW!!!!!!!!!

eris_13

Ja: Chcę małego kotka
Koleżanka: Uspokój się co ty myślisz że zaraz ci tu wyskoczy
< z za rogu wyskakuje mały słodki kociak>

Ja: Dlaczego nie ma tęczy.
Koleżanka: Ale idiotka! Przecież nie świeciło słońce jak padało.
Ja: No i co z tego! Ja chcę tęcze
<nade mną wychodzi mała tęcza ^^>

Smutno mi pada deszcz, coś mnie rozśmieszyło momentalnie przestało padać, znów mam załamkę, znów pada xD, czasami myślę czy te powodzie to nie moja wina!?

Upał, naglę wiatr wieje mi w twarz
ja: Ja chcę więcej
Znów wieje
ja: ale z tego wiatru sknera pożałował mi...
Jak zawiało to o mało co nie odleciałam xD

butterfly_13

Hmm... Ja też mam zimne ręce i nogi (tego co tu czytam, to to jest pierwszy z symptomów zwampirzenia^^)

Do tego zmieniające kolor włosy (od jasny blond po przez ciemny blond, rude, aż do brązowych) i śmieszne oczy, których koloru nikt nigdy nie potrafi dojrzeć. Ja uważam, że są niebieskie z żółtymi obwódkami, ale w zależności od światła stają się: całkiem niebieskie, zielone, złote, szare albo jeszcze takie jakieś o bliżej niezidentyfikowanej barwie...

Do tego cholernie blada cera. W życiu się nie opaliłam! Przy moich kumpelach wyglądam normalnie jak albinos!

Jak mi się jeszcze coś przypomni, co będzie można zaliczyć do cech istoty nadludzkiej to napisze^^.

Oni_Moon

J a sie przez te wszystkiego swoje lata, zwampirzyłam..
wyglądam jak wampir, już mam nawet chyba charakter wampira xD..

julciczka

oni moon, to jednak niemożliwe, by z blond włosy przeszły ci do brązu, nie przesadzajmy.
niestety, żadna z nas nie jest prawdziwym wampirkiem.. :-(

ocenił(a) film na 1
bohaterka

Stał się koszmar..jestem zrozpaczona i zdruzgotana...nigdy mi sie to nie przydarzyło.Moja cudownie bladziutka skóra...opaliła się.neeeeeee!

butterfly_13

butter, znam ten ból, też się opaliłam.. ale ja mam jeszcze gorzej- mam oliwkowy odcień skóry.. w sensie, że mam taką ciemniejszą karnację. uh.
ale pochwalę się, że na zimę ZAWSZE blednę. xd

a teraz, ale powiedzcie tak naprawdę:
gdybyście spotkały takiego wampira z prawdziwego zdarzenia, nie baranka, jak edward, ale np. james, czy laurent- co byście zrobiły?
ale już się nie wygłupiajmy.
ja sama nie wiem.. albo taki lestat- pewnie nie mogłabym się ruszyć ze strachu, ewentualnie bym ryczała, krzyczała..
jejciu.

ocenił(a) film na 1
bohaterka

Przed śmiercią poprosiła bym o.... powiedzmy 3 życzenia
1. daj mi popatrzeć na siebie prze pół godziny
2.cmoknij mnie w usta( albo co innego- niektóre wiedzą o co chodzi i 30 osób w mojej klasie też:)
3.jak mnie ugryziesz to jeszcze mi powiedz czy ci smakuję, żebym ci mogła powiedzieć smacznego skarbie:)

to tyle co bym miała do powiedzenia

butterfly_13

butter, prosiłam, żebyście nie żartowały. choć są niektóre osoby, które mogłby zrobić coś odważnego. no cóż, wyobraźnia człowieka nie zna granic, ale gdy przychodzi co do czego.. ;-)

ocenił(a) film na 1
bohaterka

Proste: po prost bym sie poryczała i błagała o litość. wiadomo nic by to nie dało.Zjadł by mnie.

butterfly_13

chyba nie mamy alternatywy co do tego. ;d
;dd

bohaterka

gdyby spotkala takiego LESTATA? jezu, zanim by mnie ugryzł, umarłabym z rozkoszy^^ nie, no dobra. Zaczęłabym z nim dyskusję i upajała się jego wyglądem... I poprosiłabym by zaśpiewał dla mnie jedną z tych jego cudownych rockowych kawałków... A potem mnie pocałował, ugryzł w szyję i przemienił.... ach...!!!
jezeli byłby inny wampir niż Lestat, Edward czy Jasper - wolałbym nie myśleć... no, chyba, że byłby równie cudowny:)

Luelle

hm. no cóż.
jednak jakieś inne wyjście jest- zostanie wampirem.
gdybym miała wybierać między śmiercią, a zostaniem nieśmiertelną pięknością.. cóż. wybieram to drugie. :3

ocenił(a) film na 7
bohaterka

hmmm...to zależy w jakim nastroju by był.
Nie zawsze może dać się udobruchać dziewczęta ;)
Ja muszę przyznać że mam w sobie ducha walki.
jeśli groziło by mi jakieś poważne niebezpieczeństwo, to chyba zaczęłabym zwiewać, albo ewentualnie się bić :]
dużo to by pewnie nie dało, ale cóż...

Bella_Lioness

gdybym miała być po prostu kolejna ofiarą, to owszem, bym się bezskutecznie (a jakże by inaczej) biła;P

Luelle

halo, halo, dziewczyny!
ale jak tak się bić, to wiecie- dotyka się takiego cudownego, slicznego, zimnego wampira. może wtedy byśmy na to uwagi nie zwracały, no, ale.. ;d

bohaterka

no dobra, najpierw zaczęłabym się upajać cudowną strukturą jego ciała - no wiecie, ten cudowny marmurowy.....

Luelle

Ja to pewnie zaczęłabym charczeć, udawać wampira, pokzazywać kły, stawać się dziką, nie poddałabym się bez walki.. a gdybym przegrała.. to bym prosiła o jedno.. żeby całej we mnie krwi nie wypił.. jad by sie rozprzestrzenił..
ale gdyby tak naprawdę, to bym prosiła, żeby to byłó jak najszybciej..
w niebie oze spotkałaby, swojego Edwarda..

julciczka

haha, a skąd wiesz, że akurat w niebie? ;d
a nawet gdyby, to, wiesz, pewnie wszyscy edwardy byliby zajęci- jest pełno dziewcząt, które myślą tak, jak ty! ;d

ocenił(a) film na 7
bohaterka

właściwie to nie wiadomo do końca jak przebiegałby taki proces. Przecież tych sposobów jest do pierona, a każdy musi mieć swój mix (żeby było oryginalnie).

julciczka

u, dlaczego w niebie...? chce się nacieszyć jeszcze za życia!:P

bohaterka

Bohaterko- Może nie możliwe, ale nie moja wina że tam mam ^^" Może nie aż takie ciemne brązowe ale brązowe^^
Mogę zacząć robić zdjęcia moich włosów i jak skompletuje to co trzeba to ci wyśle XD
W tej chwili są pomiędzy ciemnym blondem a rudym^^

Oni_Moon

ani- dawaj. ;d

bohaterka

uh- miało być oni.
w senie do oni moon. ;d

butterfly_13

ja zawsze mam zimne ręce i nogi oraz mam zaostrzone kły ;D

ms_jordison

dobra, to już gdzieś przerabialyśmy. W gruncie rzeczy każda/y nowo przybyła/y (proszę bardzo, pamiętam!:D) ma oznaki bycie żywym umarłym.... Right?:P

nie mogłam się powstrzymać:P

Luelle

Right.
wiesz ja tam wolę w niebie w wieczności niż wcale..
więc zawsze coś..

julciczka

a czemu nie wieczność na ziemi z nim?:P w niebie nie będziesz posiadała czegoś takiego jak ciało i będziesz pragnęła tylko czysto duchowych rzeczy:D

ocenił(a) film na 1
Luelle

no właśnie.wieczność na ziemi była by nudna, ale w raju...chyba też.:)

butterfly_13

ale czy jest jakaś alternatywa?:P

ocenił(a) film na 1
Luelle

no tu sie nam kroi filozoficzne pytanie...jakieś pomysły?

butterfly_13

może tak spdzić jedną wieczność na ziemi, a drugą w niebie?:P

ocenił(a) film na 7
Luelle

nie no co wy, prędko się nie znudzicie!
rozrywka na niedzielę??- skok z Niagary jupi!

Bella_Lioness

a potem poleżeć 3 dni w piaskach Gobi:D

ocenił(a) film na 7
Luelle

a później rozbić obóz na samotnym lodowcu, pływającym gdzieś na Atlantyku... i zero boleści...mrrr

Bella_Lioness

proponuję wejść na Mount Everest bez zabezpieczenia i tym podobnych głupot.... przecież tego nie potrzebujemy:P

ocenił(a) film na 7
Luelle

ale byłaby zabawa :D

Bella_Lioness

tak, tak, tak!
i pływać z rekinamiii! <3
;d

ocenił(a) film na 7
bohaterka

to trochę gorsze, bo co jakby cię chapsnęły i dajmy na to zjadły rękę... jak się kochana później zregenerujesz?? :D

Bella_Lioness

kopnę je w płetwę i mi wyplują ;d

bohaterka

<lol2><hahaha>
szczera jesteś.. też bym podobnie zrobiła...
albo skaok z samolotu bez spadochrona..