PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462441}

Zmierzch

Twilight
2008
5,6 337 tys. ocen
5,6 10 1 336982
3,5 51 krytyków
Zmierzch
powrót do forum filmu Zmierzch

No właśnie macie coś z wampira? ja na przykład od zawsze mam lodowate ręce, nogi i w ogóle cała jestem lodowata, zawsze. Kiedyś mnie to denerwowało, ale po przeczytaniu Zmierzchu zaczęłam być z tego dumna:) A wy?

ocenił(a) film na 1
milk_shake

Ta, nietoperzem zwisającym głową w dół:DD

Ad zimna:

Posiadaczowi obu w/w cech przysługiwałaby Nagroda Darwina.

użytkownik usunięty
wella

Nie nazwałabym tego zaletą. Zresztą Edward to nie wampir...

jak to Edward to nie wampir ;/ czytałaś chociaż książkę

ocenił(a) film na 7
butterfly_13

Ja szczególnie rano mam bladą cerę, nadmiernie wyostrzone kły, cienie pod oczami (zawsze) i też dość często zimne ręce :D
Ale byłam z tego dumna dużo przed przeczytaniem Zmierzchu.
Natura wampira czyhała we mnie od dawna :P

Bella_Lioness

ja też mam zawsze lodowate ręcę i nogi. np teraz muszę grzać ręce o policzki... mam białe, mocne zęby i w szczegolnosci długie kly w dolnej szczece (w górnej mi sie troszkę stępiły...:

Bella_Lioness

hmm.
ja od zawsze jestem 'zimna'. wszystko mam zimne, ostatnio moja siostra zleciała z mojego łózka (leżałyśmy i tv oglądałyśmy ;p), bo dotknęłam ją przez przypadek w plecy, hehehe. ;d
a tak to co jeszcze.. hm..
mam strasznie ciemne oczy. wszyscy w ogóle na mnie mówią cyganka, bo mam taką ciemniejszą karnację, prawie czarne włosy, ciemne oczy.. tylko te oczy się zgadzają, co do wyglądu wampira, hehe. ;d

ocenił(a) film na 7
bohaterka

ja mam niezłe oczy :D
kiedyś były zielone, teraz są piwne z domieszką zieleni (przy jasnym słońcu bardzo cullenowskie :P), a w normalnym świetle zmieniają się w brązowe jak u Belli

bohaterka

ach, zapomniałam jeszcze o tym, że kogo bym nie dotknęła to rażę siebie i tę osobę prądem:D taksamo mam z przedmiotami:D nie mam pojęcie czemu tak się dzieje, ale po prostu mam wrażenie, że ciągle chodzę naelektryzowana. koleżanki nie chcą obok mnie chodzić:P

Luelle

Luelle elektryzuje ludzi ;D Może to Twój wampirzy dar? ;D

Ja tam wiele z wampira nie mam, oprócz tego, że jestem strasznie blada o.O Nawet w lato, opalenizna się mnie nie czepia :P Kiedyś byłam trochę wściekła z tego powodu, ale oczywiście po Zmierzchu już mi nie przeszkadza ^^ O rety, jak ta książka zmienia światopogląd! xD

ocenił(a) film na 6
krecha_3

tez jest strasznie blada - jak ściana no i mam fajne wampirze ząbki :P lubię swoje kły :)

ocenił(a) film na 1
Bene

tak jak już mówiłam, dziewczyny - mamy to ,,coś"

butterfly_13

butterfly, pff, wiadomo. ;d
a ja też często rażę prądem. szczególnie w sklepach typu real, carrefour itp. ;p gdzie są wózki, hehe. ;d ale ostatnio często też rażę, hehe, nawet nie wiem, od czego. ;d

ocenił(a) film na 7
bohaterka

A mi się dzisiaj przypomniała jedna wampirza cecha, którą posiadam od dawna. Otóż np. siedzę sobie dzisiaj przed domem i czytam książkę, a tu nagle zauważam że nie oddycham :P
Tak mi się czasem zdarza, choć nie chodzi tu tylko o czytanie książek, tak po prostu mam, ale tak się do tego przyzwyczaiłam, ze właściwie tego nie kontroluję i nie zauważam :D
Właściwie to gdyby się uprzeć to dochodzi do 1:34 ^^

ocenił(a) film na 10
butterfly_13

Ja może nie jestemjak taki zmierzchowy wampir BO żadko jestem blada i raczej nie mam problemmów z opalenizną cxzy worami pod oczami
ale za to trudnomnie rozgryżć nie okazuje emocji jak więkrzość ludzi a w skrajnie denerwującej mnie sytuacji niemal warcze na osobnika który jest powodem mojej furii poza tym moje ręce reagują na nastroje normalnie są ciepłe ale kiedy się wściekam lodowacieją i zagnają w szpony musze zawsze mieć obcięte paznokcie bo szybko rosną i niechcący często kogoś drapie
poza tym nie mam oporów przed gryzieniem a mam mocne zemby :) do tego oczy cóż wciąż zmieniają kolor kiedy byłam małabyły zielone do niedawna były szare teraz są niecieskie z brązowymi palmkami ale zmienny kolor oczu w mojej rodzinie występuje częśto
na koniec mam w zwyczaju myśląc nad czynś przygryzać wargę a że mam dość ostre zemby często kończy sie na krwi zresztą ja lubie smak krwi ma taki metaliczny posmak hemoglobiny i nie tylko mi ona smakuje zawsze muszę sie oganiać od komarów te małe potfoty wyssały by mnie do suchej nitki masakra

krecha_3

Hihi, ja też jestem strasznie blada i tak jak Ciebie mnie również opalenizna się nie "czepia"<to mnie akurat flustruje do dziś;p> Poza tym mam wiecznie zimne łapska ;) i dwa kły w górnej szczęce, hehe. I to by było chyba na tyle..

Bella_Lioness

eeeee. to chyba nie jest natura wampira, tylko problemy z krążeniem. ale to się ponoć zmienia z wiekiem. tylko trza uważać, żeby się zanadto nie rozgrzać, bo wiecie czym to grozi... i już nie będziecie wampirkami.

Bella_Lioness

ja jestem bardzo blada i czasami piję krew. niedużo, ale po 'zmierzchu' już mam taką obsesję. to trochę pomaga w zrozumieniu wampirzej natury. (nie śmiać się proszę XD)

butterfly_13

Ja to się zastanawiam czy nie jestem wampirem <lol2>..xD..
Nie dość, że jestem blada, to mam lekkie cienie, które fakt czasami przeszladzają i je maskuje, oczy mam raz ciemny brąz, raz płynny miód.. zależy od pory roku.... jestem zimna.. i w lato wszystkich ziembie..<lol2>.. mam kły... bo mam bardzo długie i ostre trójki...
ale nie raże prądem... tylko wszystich mroże....i mam długie i gęste rzęsy( takie jak Edward)... xD

ocenił(a) film na 1
julciczka

szczęściara z ciebie.....Z takimi cechami jak nic możesz sie zaliczać do gatunku..hmmm...pożądanego przez nas wszystkie:)

butterfly_13

buttelfly, dobra, ja taką zamawiam juliczkę, tylko, że płci męskiej, hehe. ;d

bohaterka

Hehe ;d Rzeczywiście zazdrocha xD
W czerwcu zmieniam okulary to pomyślę nad jakimiś szkłami kontaktowymi w wampirzych kolorach oczu, też będę mieć miodowe, o ;d

krecha_3

oo, jak najbardziej. ;d
ja mam oczy wampira, ale na głodzie. ;d

ocenił(a) film na 7
bohaterka

tzn czarne czy czerwone?? ;)

Bella_Lioness

czarniuchne. ;d
mm. do czerwonego jeszcze nie doszłam. ;-)

ocenił(a) film na 7
bohaterka

ja też miałam zawsze duże źrenice :D

Bella_Lioness

jezus, jeszcze narkomanów nam tu brakuje. ;d
nie, no, żartuję. ;-)

bohaterka

Niom.. kurd też się zastanawiałam nad kontaktami tyle że o czerwonych tenczówkach.. albo czarnych, ale wzrok mi się nie popsuł... mam jakoś tak zmysły ostatnio wyczulone... kurde ;/.. a może ja na serio wampirem jestem .?! jak tak to fajnie.. ale kurde to pragnienie...
ale poradzę sobie.. a jak coś to mogę trochę pozamieniać..;P....
kto chętny..??
xD

ocenił(a) film na 1
bohaterka

he he he jak ja jestem głodna to co prawda nie mam czerwonych, ani czarnych oczu, ale za to burczy mi w brzuchu:) można to uznać za wampirza cechę?

butterfly_13

butter, jasne, że tak. ;d taki wiesz, burk, jak ich warknięcie. ;d;d;d hahaha ;d

ocenił(a) film na 10
butterfly_13

Poczawszy od zimnych konczyn po blada cera worki pod oczami i zmieniajacej kolor teczówce mam rownierz ciemnie włosy kły górne i dolne oraz bardzo silnie rozwinieta induicje zdarza mnie sie postepowac odruchowao badz bezbłednie podejmowac decyzje nie mówiac juz o dziwnych przeczuciach no i jeszcze bezsennosc dochodzi :)
to znaczy ta w nocy bo w dzien bezproblemowo ;)

ocenił(a) film na 1
monia_80

tak w sumie to każdy ma coś z wampira:)))

butterfly_13

Jestem blada i mam zawsze, ale to zawsze zimne ręce i nogi (kiedys mi ktoś powiedział, że jak będę stara, to będę miała przez to problemy z krążeniem, hyh >.<)
Oczy mam takie słomiasto-brązowe.

Wu'ala! Tyle ze mnie jako wampira.

Cammie_2

Ja to juz pisałam jaki ze mnie wampir.. ja za to mam ostatnio bardzo wyczulony zmysły, wzrok mam beszbłędny, słuch mam taki, że w nocy przez jakiś hałas cichy mogę sie obudzić i czuwać (dziwne)... i węch mam az za dobry.. najgorsze jest jak cos smierdzi...(oł łeeee..;/)...
Kurde co mi jest..?! xD

ocenił(a) film na 7
julciczka

Haha... Ja mam ciemne prawie czarne oczy ;D głodna jestem :D , i jestem blada... tyle że w lecie pod wpływem słońca robie sie czerwona ... xD pozatym to jestem niska, mam tępy wzrok, zamiast normalnych słów słyszę same sprośnie wyrazy ;) Nie no vampir ze mnie żaden, jak narazie... :] ale zostanę nim... kiedyś xD w drugim życiu xD

ocenił(a) film na 7
julciczka

Właściwie to ja tez mam wyczulony słuch, szczególnie wtedy kiedy trzeba nasłuchiwać czy coś nie chodzi w nocy po domu :P
ze wzrokiem trochę gorzej, chyba okazało się, że jestem krótkowidzem :P

butterfly_13

Opisywałam to już w jakimś temacie:

'<przygląda się swoim oczom> Są dziwne. Momentami szare. W słońcu niebieskie. W ponure dni są zielone. A czasem zwyczajnie szaro - niebieskie lub niebiesko - zielone. Gdy się cieszę moje oczy błyszczą, a koło źrenicy pojawia się miodowa obwódka. A gdy jestem smutna oczy ciemnieją. Moje włosy też nie są normalne. W cieniu prawie czarne, a w słońcu prawie blond. Cera.. Hm.. W cieniu i w ponure dni jest biała jak mleko. Kiedyś przyłożyłam dłoń do mąki. Kolor skóry nie różnił się od niej odcieniem. A w słońcu.. Moja cera robi się jak.. Ech, ciężko to wyjaśnić. Jest jakby błyszcząca.. Jakby ktoś wylał na nią bezbarwny lakier do paznokci.

Gdy jestem wściekła automatycznie blednę, a moje oczy nabiegają krwią. Coś w moje wyglądzie mówi wszystkim 'Odejdź, albo zginiesz marnie'. Wtedy nawet nauczyciele mnie nie pytają na lekcjach. Ludzie się mnie boją. Pamiętam jak kiedyś w deszczowy dzień szłam ulicą. Miałam na sobie moja ulubioną, czarną bluzę. Kiedy rozpadało się na dobre narzuciłam kaptur na głowę. W przeciwnym kierunku, tym samych chodnikiem szła staruszka. Gdy zobaczyła moją bladą cerę i duże oczy natychmiast uciekła na drugą stronę ulicy. To było z pewnością ciekawe doświadczenie.'

Cóż. Dodam tylko, że włosy mam brązowe i nie ma w nich nic wampirzego. Moja skórka jest bardzo zimna. Mam też w sobie trochę tej wampirzej obojętności.. No, ale nie jestem piękna. Za to często bywam agresywna. Czasem gdy się wścieknę, odruchowo odsłaniam moje długie i ostre kły (Oj, niejednokrotnie nimi straszyłam!). Często przestaję oddychać. To, po prostu tego nie zauważam. Dziwne. Mam bardzo długie rzęsy i duże źrenice. No i straszne sińce pod oczami. W dodatku mam bardzo wyczulone zmysły. I.. Może to głupie, ale mam słabość do szybkiej jazdy i szybkich aut^^. Choć nie jest to cecha wspólna wszystkich wampirów.

Kiedyś zakosztowałam ludzkiej krwi. Raz. Dawno temu. Od tej pory często gdy jestem na kogoś wściekła, wyobrażam sobie, że wysysam z niego krew. Tak, jestem wariatką, wiem^^.

ocenił(a) film na 7
eris_13

ha siostro ^^ widzę, że ty też masz ten problem z oddychaniem. Ja to jestem agrsywna bardzo często i właśnie tak myslę, że w ogóle tego nie dostrzegam przez co ludzie się mnie boją :P
a jak mój tata jedzie 90 km/h to mi się nie dobrze robi, że to tak powoli.
Co do ludzkiej krwi, to tez próbowałam niejednokrotnie, ale jakoś smaczna to ona nie jest :P
to się jednak zmieni po przemianie :D

Bella_Lioness

Nom ja też mam słabość do szybkości i sportowych, szybkich samochodów xD...
a jeśli chodzi o agresywność to jestem agresywna i to bardzo..(jak ktoś mnie oczywieście mocno wkurzy)...
robie się bledsza, mam bardziej wyraźne sińce...oczy mi ciemnieją...
nie wspominając o zębach.. też je pokazuje.. czasami mi przeszkadza, że są za długie.. i takie ostre.... ale gdy się wkurzam bardzo pomagają... nie raz ktoś już mnie wampirem nazwał...i jeszcze wydaję z siebie harkot... i to donośny...i to bardzo..
ludzie też się mnie boją.. ale przyjaciele mówią, że ,mają ze mnie porzytek w odstraszaniu nieproszonych gości...
i zawsze robię się głodna jak się wkurzam.. tyle, że to nie pragnienie jedzenia..
o lol...

ja to dopiero wariatka jestem :E

Bella_Lioness

Moim zdaniem krew nie jest taka zła..

Podobnie jak Bella potrafię wyczuć jej zapach (co zawsze dziwi innych). Trudno to określić.. Coś jakby sól, albo rdza. Specyficzny zapach. A smak jeszcze dziwniejszy. Głupio się przyznać, ale całkiem mi smakuje...

Co do charkotu to też coś takiego wydaję. Ale jak jestem naprawdę wściekła.

ocenił(a) film na 7
eris_13

krew jest znośna jako produkt nadający się do spożycia ^^, ale jak na razie wole jeść inne rzeczy. Nigdy nie zastanawiałam się nad tym czy umiem wyczuć krew ale węch i słuch mam wyśmienity :D

Bella_Lioness

ha, ja też na ludzi warczę:D i tak zęby przy tym obnażam, że wszyscy skuleni zwiewają^^
dziś moje oczy są żółte. katechetka to zauważyła dziś i nieźle ją tym wystraszyłam:D

mój węch też jest świetny. bezbłędnie rozpoznaję wszystkie zapachy.
słuch od urodzenia mam świetny:D no wiecie, cala rodzina muzykaów:D ale poza tym, nawet jak telewizor wyje na caly głos, rodzice sie drą na młodszego brata, ja słucham muzyki w wieży, to i tak słyszę, że dzwoni telefon taty, schowany w marynarce, za zamkniętymi drzwiami w przedpokoju:D

ludzie, tylko ja raże siebie i innych wszędzie! nie to, że w sklepie czy przy czyms metalowym! spaceruję z koleżankami, moja ręka lekko muśnie rękę dziewczyny i juz jest spięcie! nie moge normalnie zamknąc i otworzyć drzwi samochodu, bo prad mnie przechodzi!monitor od komputera mnie razi!

wygrałam bilety na przedpremierowy pokaz filmu "21":P

ocenił(a) film na 1
Luelle

szczęściara:) mi nigdy nic jeszcze nie zezwolono wygrać:(((

butterfly_13

wygrałam na FilmWebie:P
jeszcze nie wiem jak odbiore bilety. może brata poprosze:P

Luelle

bardzo fajny film,polecam :D

i gratuluje :P

Crepusculo

jasne, dzięki....:P

Luelle

Wow.. gratuluję...
Kurde.. dziś to miałam wystraszyć"nieproszonych gości" i się udało... ziwwali aż się za nimi kurzyło... i znowu się stałam bohaterką...
sposób z charkotem zębami, ciemnymi oczami.. i ubiorem lekkim w Emo.. pomaga...( ja się tylko tak ubieram Emo z charakteru nie jestem)...a dzisiaj to po tym odstraszeniu moja przyjaciółka mnie nie pozanała... byłam jeszcze bledsza... miałam ciemne oczy jak cholera... i zimna...
Kurde ona zaczęła się mnie bać.... i poraz pierwszy Ona nazwała mnie wampirzycą... i też zwiała i teraz nie wiem jak jej wytłumaczyć, że tak już mam....;/
fajnie jest wyglądac i zachowywać się jak wampir, ale jedank czasami to przeszkadza...

ocenił(a) film na 7
Luelle

ja mam też chyba coś z czuciem.
jak siedzę z kumpelą w ławce to zawsze wiem kiedy jej przychodzi sms albo telefon dzwoni ,chociaż ona trzyma go w torbie zaraz koło swoich nóg :P
Dla niej to jest tak dziwne, że niemal śmieszne. ^^

Bella_Lioness

Też coś takiego mam. Wczoraj miałam taką sytuację.

Ja: Będzie padać.
Koleżanka: Zwariowałaś! Spójrz na niebo! Nie ma ani jednej chmurki!
Ja: BĘDZIE padać.

<półgodziny później>

Koleżanka: Jeej.. Skąd wiedziałaś?

Albo.

Ja: Telefon Ci dzwoni.
Koleżanka: Nie dzwoni.
Ja: Zadzwoni za chwilę.
<minuta później>
Koleżanka: Cholera. Telefon mi dzwoni.

eris_13

cóż, jesteśmy niepowtarzalne i niezwykłe:D

jezu, ie zapomnę dzisiejszej sytuacji na chemii...... robilismy zaporoszenia na koniec roku...

Prostacki chłopak z mojej klasy: <staje za moimi plecami i puka mnie w plecy> Ej, M.! Dawaj klej!
Ja: <odwracam się z porażającą szybkością, zerwałam się na równe nogi (wszystko w ułamu sekundy), obnażam zęby i wydaje z siebie zwierzęcy charkot>
PCzMK: JEEEEEEEZUUUU!!!!!!!!!!!! <odwraca się i zwiewa>

lub:
Ja: Spojrz, na Sowę [nauczycielka matmy]. Za 2 minuty cię zapyta.
Koleżanka: Chyba cię Bóg opuścił! Pytała mnie wczoraj!

<3 minuty później>
Koleżanka: Cholera, następna pała...

ocenił(a) film na 1
Luelle

no to jak nic szósty zmysł! esz, wy wampirzyce! Nie przyznałyście sie kim naprawdę jesteście! phi! proszę mnie tu zaraz ugryźć! Luelle jakie zaproszenia? Koniec III gim ?