PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=461946}

Zapaśnik

The Wrestler
2008
7,2 117 tys. ocen
7,2 10 1 117018
7,7 61 krytyków
Zapaśnik
powrót do forum filmu Zapaśnik

Witam.

Chciałbym zapytać Was, czy macie jakiś ulubionych wrestlerów.
Na Eurosporcie i Extrem Sport Channel można oglądać zawody WWE.

Moim faworytem jest Randy Orton, który robi porządek i jego kopnięcie w głowę raczej nie jest udawane. Bardzo też podobało mi się RKO na Stephanie.
A drugim jest shawn michaels ze swoim finisherem sweet chin music:)

ocenił(a) film na 10
pg1983

ciekawy temat :) tak sie składa że ja tez oglądam WWE i na Extreme i Eurosporcie bo poprostu to jest doskonała rozrywka sportowa.jeżeli chodzi o tego jednego ulubione to ciężko powiedziec bo mam kilku ulubionych.ale z pewnością nr 1 u mnie jest "zabójca legend" Randy Orton bo to wrestler bardzo utalentowany a jego akcje kończące RKO i zabójczy kopniak wprost wymiatają :) moim ulubionym jest też Chris Jericho bo nietylko dobrze walczy ale jego przemówienia są jeszcze lepsze i świetnie nakręcają przyszłe walki Chrisa, widac te prawdziwe emocje podczas jego speechy. Shawn Michaels też jest zajebisty, pamiętam jego walki z Ortonem jak za każdym razem wykonywał mu Sweet chin music :) Jeff Hardy i Triple H też świetni zawodnicy technicznie.lubię tez Johna Cene za charyzmę. tak więc trochę tych ulubionych wrestlerów jest a na zblizającej sie Wrestlemanii 25 ma wystąpic sam Mickey Rourke :)

Walker_

No ja niestety nie mam możliwości oglądania na Extreme sport channel tylko na Eurosporcie, ale tam jest troszkę lipa te pół godziny z czego 20 min to gadki, wkurzające to jest. Szkoda że nikt się nie wziął za staranie się o licencję pełną. Tzn. nie na żywo ale w całości (nie wiem ile trwa takie RAW czy Smackdown), bo nawet na Extreme są ucinane.
A jedną z najlepszych rzeczy jest komentarz red. Borkowskiego i Andrzeja Suprona no można się nieźle pośmiać. Komentują to tak jakby to rzeczywiście były potężne ciosy, a przecież 90% jest tam udawane:), ale fajnie się ich słucha.

Pamiętam także jak kiedyś leciał wrestling na antenie NASZA TV taka była kiedyś telewizja:) To było jakieś 12 lat temu i zapamiętałem 3 wrestlerów, z których jeden dalej walczy Fit Finley, a pozostali to Booker T, oraz Diamond Dallas Page DDP jeśli dobrze piszę jego pseudonim.
Ach te czasy...

pg1983

"Ach te czasy..."
..a pamiętacie takich wrestlerów jak Bret "Hitman" Hart, Chris Benoit (nie dawno tragicznie zmarł) , Ric Flair, czy to, co kiedyś znaczył Hulk Hogan, i inne legendy ? To "stary świat wrestlingu", który Wam młodym niestety jest już obcy. A do takiego właśnie świata nawiązuje film "Wrestler".
Dla mnie osobiście największym wrestlerem wszechczasów zostanie Brat Hart. Może dlatego, że od lat go oglądałem i podziwiałem, ale moze też dlatego, że jako człowiek poza ringiem - mimo ze nie dane mi było go nigdy osobiście poznać :) - stał sie kimś bliskim (burzliwe rozstanie z WWF, cały "Screwjob",losy rodzinne, śmierć brata, paraliż itd.) I bardzo podobne uczucie miałem po filmie The Wrestler. Rourke świetnie wcielił sie w rolę - może dlatego ze graną przez niego postać można całkiem nieomylnie porównać z jego życiem osobistym [?] Ale na pewno też dlatego , że słabym aktorem nie jest. Muzyka - kolejny popis słynącego z kompozycji do "Requiem for a Dream" Clinta Mansella, świetne ryfy gitarowe, no i udział marki samej w sobie - Bruce'a Springsteena(Soundtrack the Score godny uwagi!)
I tak jak fani nigdy nie zapomną o swoich idolach w ringu, ja nigdy nie zapomne o Bret Harcie,a oni sami o fanach. Ostatnia scena filmu, przemowa Randy'iego "Rama" i "skok życia" dobitnie to pokazują.

ocenił(a) film na 8
thefincz

Ja nie pamiętam "tych starych czasów" bo mam tylko 15 lat, a wrestlingiem interesuję się niecały rok. Jednak znam te stare gwiazdy. Dzisiejsze babyfacy mnie dobijają i nie wiem jak ich można lubić. Moi ulubieni wrestlerzy: Christian, Edge, Shawn Michaels, Chris Jericho, CM Punk. Ulubiony Tag Team: DX

ocenił(a) film na 8
pg1983

Ja najbardziej lubie Johna Cena. Chyba najnormalniejszy z calej bandy zapasnikow no i wg mnie najlepszy wojownik. :P

ocenił(a) film na 10
Wilkinson

koles nawet niemasz pojęcia co mówisz cena jest do kitu i niepotrafi walczć jego postać jest kreowana przez Vinca dla malych dzieci dla zarabiania kasy.WWE kiedyś niewyglądało tak jak teraz ale Walony VINCE uznał że jeśli postawi na młodszych widzów to wiencej dostanie kasy do swojej i tak przepełnionej kieszeni<mając w dupie fanów 16 lat+>-.- w życiu prywatnym vince i cena kumplowali się i dlatego tai beztalentowiec jak cena został wybrany do roli BOHATERA DZIECI może bym go zniósł gdyby jeszcze jako tako potrafił walczyć -.-Ps<ta akcja z przed jakis 30 dni mnie zniszczyła jak santino groził zę wyjawi sekret o świętym mikołaju i pojawił sie ,,BEZCENNY JASIO <LOL2> ) i powinieneś mieć troche szacunku do zawodników bukerzy im dają role by oszukiwać oni o tym nie decydują chrris jericho to świetny wrestler ma dobre umiejętności i niezłe ruchy i zrobił sporo dla WWE ale najlepszy jest itak
EDGE I CM PUNK-to są obecnie najlepsi wrestlerzy, mają ogromny talent kiedyś mieli naprawde niesamowite akcje niestety z powodu tego ze program jest dla dzieci niemogą pokazywać hardkorowych akcji przez co marnuje się ich potencjał ;( najlepsi wrestlerzy to :the rock,goldberg,EDGE,Chris Jericho,Randy orton,STONE COLD,HOGAN,i jeszcze paru innych
TO WAŻNE :edge,chris,hogan,undertaker ,STONE COLD nieraz mieli takie akcje które mogły by zakończyć się ich smiercią np>STONE COLD a tu przychodzi Cena który prawie wogle nie uczył się wrestlingu zostaje główną postacią pozytywną wśrod dzieci które nie znają prawdziwych gwiazd które ryzykowały życie lub UMARŁY W RINGU <Chris Benoit R.I.P> a sławe dostaje taki cena -.- i TO MNIE Rozwala I PRZEZ TO GO NIENAWIDZĘ CENY i VINCA ONI NISZCZĄ WWE!!!!

sibek11

Człowieku Chris Benoit nie umarł w ringu tylko popełnił samobójstwo w domu. nie masz pojęcia co piszesz to nie pisz!

ocenił(a) film na 10
pg1983

Shawn Michaels
Undertaker
Triple H
Mr. Kennedy
Kane

;]

ocenił(a) film na 10
craw

a ja ciekaw jestem w jakiej roli Mickey Rourke pojawi się na zbliżającej sie WrestleManii. WWE planowało aby Rourke stoczył walkę w ringu z Chrisem Jericho (jednym z moich ulubionych wrestlerów :) ) ,nawet sam aktor chciał sie w tym bardzo sprawdzic a teraz troche sie podobno plany zmieniły ale przynajmniej jest wiadome że wystapi na 100 % na najważniejszej gali roku. wkażdym razie jego obecnośc bedzie pewnie zwiazana z Chrisem Jericho więc polecam wam obejrzec.

ocenił(a) film na 7
craw

Goldberg i Undertaker to był teatr sam w sobie i super rozrywka

ocenił(a) film na 9
pg1983

na zadnym gownianym Extreme ani Eurosporcie sie nie oglada :/
tam tygodniowe gale lecą z ponad miesięcznym opóźnieniem a PPV wcale,
ściągajcie sobie gale z neta

moj ulubiony wrestler - Stone Cold Steve Austin

ocenił(a) film na 10
HCcezetHC

ale na Extreme są gale po polsku ładnie tłumaczone i nieobchodzi mnie czy skrócone bo itak tylko zbednych rzeczy niepokazują.ja polecam kazdemu na Extreme oglądac bo kazdego wciągnie :) jedynie gale PPV sciagam z neta.

ocenił(a) film na 9
pg1983

Kiedyś Goldberg, Diamond Dallas Page.
Teraz mniej sie tym interesuje ale wiem,że Cena jest dobry (i całkiem dobry z niego raper)

pg1983

Raven - jedyny, który zdobył mistrzostwo wszystkich federacji wrestlingu
Goldberg - Jest najlepszy :)

kane_10

Bill Goldberg był najlepszy, wielka szkoda że już nie walczy. WCW Monday Nitro to były najlepsze gale wrestlingu.

ocenił(a) film na 8
pg1983

Bret Hart
The Undertaker
Yokozuna
Bam Bam Bigelow
i Papa Shango :)

Sobota wieczór i posiedzenie przed TV z wypiekami na twarzy :D (emisje na Sky One czy Sat 1) To były czasy :)

Szyshak

też pamietam tych wielkich legendarnych...

Hulk Hogan
Yokozuna
Razor Ramone
The Undertaker
Doink the Clown;D

ocenił(a) film na 9
pg1983

Kiedys, jak bylem maly to ogladalem. Ale jak ostatnio z nudow wlaczylem TV i przelaczalem kanaly, doszedlem do Eurosport i leca zapasy... Boze, ogladac sie tego nie da, te udawane akcje, krzyki, tania gra aktorska polaczona z wybrykami na scenie. Nie wiem, jak ktos moze byc tego fanem (nie obrazajac nikogo) Ja nawet z nudow nie potrafilem tego ogladac! Draznilo mnie to strasznie, jak ktos lubi "mordobicia" to K1 albo Pride!
Juz lepiej do cyrku pojsc clownow ogladac, niz tych "zapasnikow". Z gory zaznaczam, ze to moje zdanie i nikogo nie chcialem obrazic, jezeli lubicie ten "sport"

ocenił(a) film na 10
cokane87

no cóż, jeżeli wciągnąłbyś sie w to od poczatku aż do dziś to byłbys tym zafascynowany tak jak ja.niestety u nas w Polsce jeszcze niema tyle fanów wrestlingu jak np. w Czechach, Niemczech czy Wielkiej Brytanii, mam nadzieje że WWE i do nas dotrze i nikt niebedzie sie przejmował że to ustawiane tylko liczył na dobrą rozrywkę.

ocenił(a) film na 9
pg1983

W WCW dawniej najlepsza była chyba ekipa NWO z Hoganem na czele. Potem był rozłam i zrobiło sie Real NWO ale juz bez Hogana. Pamietam walke jak Goldberg Hogana zdemolował. To były czasy. Kiedys Polsat robił relacje z WCW, z tego co wiem w necie mozna szukac TNT, tam zawsze jest na zywo Monday Nitro gala..

ocenił(a) film na 8
jagielnik

Pamiętam jak kończył nadawanie Cartoon Network (chyba o 00:00) wchodził inny kanał. Rodzice gonili, że pół nocy zarywam na takie głupoty, a ja swoje. I tak mamy: NWO, NWO Wolfpack, LWO. Hogan, Bret Hart, Raven, Scott Hall, Kevin Nash, The Giant, Sting, Macho Man Randy Savage, Lex Luger, Conan, Eddie Guerrero, Rey Mysterio, Jr. BBB, Goldberg. Uuu to były czasy. Przyznam, że żeby sobie przypomnieć wspomogłem się google. Warto powspominać.

PS A i tak najlepszy był Tygrysia Maska na Polonia1 ;)

ocenił(a) film na 8
pg1983

Steve Borden-czyli po prostu stary dobry STING :)

ocenił(a) film na 6
daro9111

kiedyś gdy jeszcze walczył: GOLDBERG
A teraz:Triple.H,John Cena,Rey mysterio jr,

ocenił(a) film na 7
daro9111

w 100% zgadzam się z kolegą - ostatnio nawet zrobiłem sobie wycieczkę po youtube i podziwiałem przemiany mojego ulubionego Stinga (na początku barwny wrestler a potem mroczne nawiązanie do "Kruka") - wspaniale było powspominać jego wyczyny mimo tego, że zawsze było wiadomo, ze wszystko jest udawane to i tak ewolucje zapierały dech w płucach :)

ocenił(a) film na 9
pg1983

Moimi ulubionymi wrestlerami są: John Cena, Shown Michaels, Triple H

pg1983

a moim ulubiony zapaśnikiem (obecnie aktorem) jest Dwayne "The Rock" Johnson...jest bardzo zabawny i na sympatyczny wyraz twarzy...:D...oglądałam wszystkie filmy z jego udziałem i jest świetny:D

ocenił(a) film na 9
IzzaMC

"IF YA SMELL WHAT THE ROCK IS COOKIN" :)

em82

Yokozuna
Undertaker
Edge
Triple H

A najbardziej nielubie Jeffa Hardiego

Abruzzi_3

Dawno dawno temu.. w federacji WCW uwielbialem tylko jednego zawodnika - Raven, efektowanie walczyli rowniez Sting, Kidman, Ray Mysterio Jr - do dzis ogladam na youtube powtorki z tamtych czasow, to byly czasy.

Pozdro.

pg1983

Orton to dupek, chowa sie tylko za tym Dibiasim i Cody'm jakims tam, jest cieniasem i tchórzem i nic poza tym, gdyby nie jego banda juz dawno HHH skopałby mu dupsko, poza nimi nie cierpię Edge'a ,Jericho, Flair'a, JBL'a i to chyba na tyle

ocenił(a) film na 10
STG3S

niecierpisz ich bo dajesz sie nabierac na ich "heelowską" gre , z twojej wypowiedzi można wywnioskowac że myslisz ze to co robią jest prawdziwe, niewiesz że oni doskonale grają tych złych i do tego maja ogromny talent. to że np Orton wspomaga się innymi jest celowe żeby było ciekawie w WWE. większosc ich nielubi bo poprostu zajebiscie grają złych :)

ocenił(a) film na 8
pg1983

Sting, Hogan, Goldberg, DDP, Lex Luger, Scott Hall, Kevin Nash, Bret Hart, Kidman, Raven...uff, można wymieniać i wymieniać.
Lata temu jako mały chłopczyk oglądałem z zapartym tchem WCW Monday Nitro na kanale TNT. Później była transmisja z gali Thunder.
Wszystko jakoś tak od 22:00 do 3:00. Świetna sprawa.
Kiedy WCW upadło zupełnie straciłem zainteresowanie. Nie miałem przekonania do WWF.

Zostały już tylko te późne godziny kiedy kładę się spać ;)

ocenił(a) film na 8
pg1983

moze nie bedzie to tylko federacja wwe ale najwybitniejsi to sting, hulk hohgan, kevin nash, goldberg, bret "hitman" heart, mankind, Chris Benoit, Terry Funk, Roddy Piper, Diamond Dallas Page, the rock, triple x, kane, the undertaker, Shawn Michaels

ocenił(a) film na 9
slashcenter

Temacik bajera:) Ulubieni wrestlerzy ??? Obecnie Jack Evans, Teddy Hart (bratanek Breta), Ruckus, Kurt Angel, AJ Styles oraz Sabu. Jeśli chodzi o WWE to będą to "Capitan Carisma" Christian, Kane oraz Ron "The Truth" Killings. Reszta z małymi wyjątkami jakoś mnie nie przekonuje. Wszystkim lubiącym klasykę, polecam w poniedziałki na Eurosporcie "Vintage Collection", świetny program w którym pokazywanych jest kilka klasycznych walk w każdym odcinku. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Brock_Lesnar

obecnie w WWE coraz lepiej prezentuje sie Shelton Benjanim (widac idzie w ślady Randy'ego Ortona który obecnie jest na szczycie). Christian i Jack Swagger też są bardzo dobrzy.

ocenił(a) film na 9
Walker_

Benjamin prezentował się według mnie od zawsze bardzo dobrze (jego niezapomniane Ladder Matche i wbieganie z drabiny na drabinę). Kilka lat temu (?) był przygotowywany dla niego duży push, który w między czasie został wstrzymany (bodajże z powodów oblania testu na narkotyki). Teraz z tego co widzę, powoli Shelton odzyskuje zaufanie Vince'a i miejmy nadzieje, że ponownie czegoś nie odwali, bo to naprawdę świetny wrestler.

Brock_Lesnar

Ja najbardziej lubię: Jeffa Hardego, Johna Cenę, Chrisa Jericho, Triple H- jego wejścia na ring są zajebiste!

Rosaura

A nie cierpię Randy Ortona!!! kiedyś przez niego biedny John Cena na bardzo długo wylądował w szpitalu poza tym jest dupkiem ani trochę nie podoba mi się jego zachowanie. Dawniej nie lubiłam tego sportu, a teraz bardzo dzięki bratu który mnie namówił na oglądanie. Gdy zobaczyłam John'a poraz pierwszy w akcji od razu spodobał mi się wrestling.

ocenił(a) film na 9
pg1983

1. Hulk Hogan - najlepszy wrestler jaki kiedy kiedykolwiek byl
2. John Cena
3. Dave Batista
4. Rey Mistero
5. The Great Kali

1991kamil1910

Nigdy nie powiedziałbym o Hoganie, że to najlepszy wrestler. To była jedynie medialna prostytutka - owszem, na początku kariery był jednym z lepszych, ale gdy zawarł sojusz z Hitmanem wszystko poszło w zupełnie innym kierunku. Pamiętam walkę o mistrzostwo świata Goldberga i Stinga, w której ten drugi założył "Scorpiona" i gdyby nie bezczelne wejście Hogana, Goldberg sam by się poddał. Właśnie za to nie mam szacunku do Hogana i reszty. Bo o ile inni prezentowali się z dobrej strony na ringu, on zawsze wtrącił swoje trzy grosze na ringu i poza nim. Mimo, że jestem młody to pamiętam jak za dzieciaka oglądałem WCW na RTL 7 czy Nasza Tv. Booker T, Giant, Goldber, Stong, Kevin Nash, Raven, Kidman, Saturn, Chris Benoit, DDP, Ray Misterio, Scott Pucki, Chris Jerycho i wielu innych stanowiło o sile tej dyscypliny. A o obecnych galach nie wspomnę. Nie wiem kto im wymyśla scenariusze pogaduszek (jak chociażby rozmowa Jerycho i triple H). Wiem jedynie, że zarówno od strony merytorycznej jak i sportowej jest to wątpliwej jakości widowisko.

cunthunt777

Chodziło mi oczywiście o rozmowę Jerycho i Edge'a ;)

ocenił(a) film na 8
pg1983

Kiedyś to Bill Goldberg(był największym debeściakiem!!!)
Obecnie to John Cena,Rey Misterio i Big Show...
Reszta to cienkie Bolki...:)

bleper

1.Cm Punk- Rządzi!!
2.John Cena
3.Rey Mysterio
4.Animal Batista
5.Shawn Michaels(DX)
6.The Game Triple H(DX)

pg1983

1.John Cena - za całokształt
2.Edge i Big Showa za muzykę i wejścia
3.R.I.P. Umaga - zawsze mnie rozśmieszał

zaurish

a ktos wie jak nazywa sie nuta przy ktorej wchodzi Edge?

ocenił(a) film na 7
Bartez34

proszę uprzejmie: .... Alter Bridge - "Metalingus"

ocenił(a) film na 7
pg1983

Batista, Goldberg, Bobby Lashley i Eddie Guerrero [*]

ocenił(a) film na 10
Butkus

najlepszymi obecnie są bezapelacyjnie Randy Orton (jego RKO jest piękne :), Chris Jericho (pierwszy w historii Undisputed Champion i niezwykle utalentowany i charyzmatyczny, zajebiście gra heela(dla niewiedzących "heel" to wrestler który gra rolę czarnego charakteru :)), Edge tez jest świetny, gra swoją rolę przekonująco i jest utalentowanym wrestlerem, zawsze nim był :) nawet CM Punk pokazuje że jest świetny, stał sie heelem po feudzie z Jeffem Hardym ale podoba mi sie jego styl "Straight Edge", dobry wrestler ale niestety WWE niepozwala mu na szersze popisywanie sie akcjami w ringu. z legend wrestlingu uwielbiam HBK Shawna Michaelsa bo on pokazuje że jest wyjątkowy, jego walka na zeszłej WrestleManii z Undertakerem była fenomenalna, ma juz tyle lat a wciąz pokazuje że jest niesamowity, zawsze wolałem HBKa od HHHa i jego styl,ach ta klasyszna wejściowka "sexy boy" :)szczególną legendą która zasługuje na uznanie jest Bret "Hitman" Hart. cieszę sie że po 12 latach i wydarzeniach z Montrealu wkońcu wrócił do WWE, jeden z najlepszych wrestlerów na świecie, zawsze był perfekcją w każdym calu, dużo lepszy od Hulka Hogana pod względem umiejętności :) The Rock i Stone Cold też byli zajebiści. szkoda że fani którzy sie jarają np. Johnem Ceną niewidzą że niema on praktycznie żadnych umiejętności zapaśniczych, a to podstawa zeby stworzyc dobrą i emocjonującą walkę w ringu. na rozrywce może sie zna ale napewno nie na wrestlingu, widac to po jego walkach.

ocenił(a) film na 7
Walker_

Jaka dyscyplina? Jaki sport? Zwyczajne przedstawianie z idiotycznymi wejściami, dialogami oraz całą otoczką. Cieszę się bardzo że nie jestem Amerykaninem. To że są wysportowani i czasem ryzykują muszę im oddać ale jaki to sport skoro wszystko jest udawane? Dla mnie osobiście żaden. Z reguły kiedy napotykam się na wrestling w tv mam z kumplami niezłą zbitę. Generalnie opcja dla dzieciaków lub ludzi mniej rozgarniętych. Typowa amerykańska głupocina. Tak uważam i proszę nie brać tego personalnie do siebie.

sajgon87

Nie wszystko jest udawane.
Wiadomo, że walki są ustawiane i kto ma wygrać.

Ale nie wszystkie ciosy są udawane.
Już o tym pisałem, ale np. jeżeli zawodnik rzuci drugim o matę to napewno jest to w jakimś stopniu bolesne, wiem że mata sprężynuje, ale mimo to udeżenie plecami musi boleć.

Polecam link:
http://www.youtube.com/watch?v=2xWS0HYkvRc

lub jeszcze lepszy dowód:

http://www.youtube.com/watch?v=2xWS0HYkvRc
a w tym drugim linku zobaczyć powtórkę gdzie wyraźnie widać że Orton nie wstrzymuje nogi. A tak w lepszej jakości polecam Ci ściągnąć galę Backlash 2009.
Jeżeli masz możliwość oglądania w HD to ściągnij sobie tamtą galę gdzie będzie dokładnie przedstawione to kopnięcie.

Pozdrawiam:)