Błagam was, dodajcie najlepsze cytaty z filmu. Byłam wczoraj na Due Date i płakałam ze śmiechu. Naprawde polecam!
np. gdy Peter opowiada swoją smutną historie o ojcu, a w tym momencie Ethan zaczyna śmiać i mowi coś w tym stylu: "Mój ojciec by tego nigdy nie zrobił...On mnie kochał" i wiele wiele innych...praktycznie cały film to był jeden wielki cytat:D
Nie pamiętam dokładnego cytatu ale jak Ethan pomylił Mexico z Texaco dość ostro mnie rozwaliło ;)
-"Muszę się dostać do Los Angeles!!!!!"
-"Widziałeś kiedyś "Forresta Gumpa". Biegł przez całe Stany i był całkiem głupi. Wierzę w Ciebie!
"Kiedy ostatni raz widałeś swojego ojca ?"
" W 1977. Kazał mi siebie obudzić rano. Kiedy go obudziłem, przed dzwiami stały już jego walizki. Wziął je i włożył do samochodu. Wtedy widziałem go po raz ostatni.
"Haha. O mój Boże. Mój ociec by tego nigdy nie zrobił. Kochał mnie"
Tekst moim zdaniem groteskowy, ale rozbawi, przynajmniej zachowanie niedźwiedzia. Mam nadzieję, że dobrze zapamiętałem te cytaty.
hehe "mam na facebook'u 90 znajomych ale dwunastu jeszcze nie odpowiedziało " oglądałem dziś i tez płakałem ze śmiechu
"Tato.....byłeś mi jak ojciec"
"Czy to flaga Mexico....? YYY...myślałem , że to Texaco, skończyło się paliwo i chciałem zatankować"
"Tak naprawdę nie mam 23 lat"
"Na lotnisku nie wolno dotykać cudzego bagażu"
"Nic się nie stało....wypiliśmy 3 filiżanki taty, a zostało go jeszcze jakieś 8"
"Corleone.....blabla" - "sam to wymyśliłeś?" - "nie.....mafia"
"Chłopaki weźcie się w garść.....co Ty jesteś dziewczyną czy coś?....Jackson....co Ty jesteś dziewczyną czy coś?"
"mówiłem, że mam twardy sen"
Scena jak Peter przytubił temu dzieciakowi w brzuch mnie rozwaliła żaden to cytat ale scena mistrzowska.
Film świetny xD sceny:
Jak Peter został postrzelony
"Ej okna sie zepsuły"
"Nie zepsuły sie, ja je zablokowałem, zeby Sonny też sie mógł zjarać"
"Czy ja jestem zjarany?"
"A czujesz sie zjarany?"
hahaha i ten gest reką w tej scenie bezcenny :D
muzyka i całokształt swietne! jak ma ktoś link, żeby ten film sciągnąć podajcie prosze :D
Mój ulubiony:
(coś w stylu)
- nie mów tak do mnie przecież jestem dorosły...
- zrobiłeś siusiu,
- ach tak, zapomniałem...
xD
"Wygląda na przybitego.... i oplułeś mu psa"
W ogóle jak można komuś opluć psa?:)
Dobre bylo tlumaczenie na granicy z Meksykiem: To lekarstwo, mam jaskre.
A straznik na to: Twoj pies tez ma jaskre? :)
Albo jak na granicy ich sprawdzali a on zaczoł szybką bawić w dół w górę...mnie to rozjebało...
Mi się podobało:
-,,Nadawali mi już różne popi@#dolone ksywski, ale NIEODPOWIEDNI to już przegięcie!"
-jak Ethan podchodzi do Pick upa i cytuje Ice Cuba: ,,You betta check ya self befour ya wreck your self!"
-W samochodzie: ,,-Co robisz?
-Masturbuje się.Ty też powienieneś. Pomaga zasnąć.
-A ile ci to zwykle zajmuje?
-Ok. pół godziny"
I jeszcze była świetna dyskusja na temat smaku kawy z tatusia:D
Weteran z Iraku w okienku:
"-Wiesz gdzie byłem, kiedy rodziła się moja córka?
-W Chilli's?"
wszystkie improwizacje byly genialne
- Jestem Julia Roberts, jestem twoja zona. Masz raka i musisz mi o tym powiedziec.
- Julio Roberts, moja zono. Musze ci cos powiedziec.... mam raka.
I te pozniejsze ... co ty jestes dziewczyna czy cos? :)
''Narzygałem ci na ranę'' , ''Tato, byłeś mi jak ojciec'' albo ''Nadepnąłeś mi na buty'' :D
dobry film:D
Iprowizacje w toalecie były genialne :P
Julio Roberts ...jak wiesz jesteśmy zaręczeni .... jestem chory na raka
...chlopaki poczekajcie, to moja żona ,chce rozwodu
Był smakoszem kawy i ostatecznie został podany jako kawa .... życie zatoczylo koło
- Jak w Królu Lwie
I Jak na końcu weszli do tego szpitala genialne pytanie :
- Którędy z przyszłym ojcem i ofiarą postrzału ??
Plus cytaty które zostały wymienione wyżej :)
Ogólnie całkiem sympatyczna komedia