PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=833087}

Zakonnica II

The Nun II
2023
4,9 20 tys. ocen
4,9 10 1 20118
3,5 11 krytyków
Zakonnica II
powrót do forum filmu Zakonnica II

Poproszę niech mi ktoś wyjaśni, skoro Valak zostaje pokonany w Zakonnicy II, to dlaczego w Obecności jest mowa o dalszych egzorcyzmach Francuzika? Obecność dzieje się po Zakonnicy II, czy to znaczy, że ponownie coś go opętało? Czy to niepewne spojrzenie siostry Irene pod koniec filmu mogło oznaczać, że coś w nim jeszcze widziała, co mogło spowodować ponowne opętanie i jest to otwarta furtka na kolejną część z serii?

ocenił(a) film na 6
Kabalakooky

Myślę, że to było właśnie zakończenie otwarte zważając na zmartwione spojrzenie siostry Irene, także to chyba jeszcze nie koniec przygód z Valakiem

ocenił(a) film na 6
Kabalakooky

Podobno jest scena po napisach, pokazujący worenow, którzy dostali telefon, że kogoś tam opętało. Prawdopodobnie zakonnica 3 będzie pokazywała właśnie ostatnie egzorcyzmy Francuzika z materiałów 1 części.
Mówię podobno bo sam wyszedłem w trakcie napisów :((

ocenił(a) film na 8
dawidpakmur1111

Osobiście odebrałem to tak, jakby to miała być zapowiedź Obecności 4 sama w sobie, a nie odrodzenie Valaka

ocenił(a) film na 6
Hypocist

Valak został pokonany w Obecność 2. Nie wroci. Ale są pomysły na filmy o innych demonach . Np koleś w cylindrze .

ocenił(a) film na 8
IlidanDA

Dokładnie, imo to nie jest nawiązanie do odrodzenia Valaka jak niektórzy myślą.

ocenił(a) film na 6
Hypocist

Żadnego odrodzenia nie będzie. Obecność 1 pokazuje, że Francuz miał egzorcyzmy. Potem poatrzelił żonę i chyba sam się zabił. A Valak zostaje pokonany w 2. Jeśli by mieli coś robić to bym chciał wiedzieć co się stało z siostrzyczka.

ocenił(a) film na 6
Kabalakooky

Film się kończy sceną po napisach jak ksiądz dzwoni do Warenów i kto oglądał Obecność to wie, że właśnie w sprawie egzorcyzmów. I tyle. I albo zrobią 3 część co już będzie na siłę bo jak widać nie mają pomysłów na samodzielne filmy o Valaku albo to po prostu wstęp do Obecności i filmy się połączyły.

ocenił(a) film na 3
Kabalakooky

Ja myślę, że to po prostu spieprzyli scenarzyści.

Kabalakooky

Odnoszę wrażenie, że scenarzyści usilnie próbowali przedstawić Valaka, jako demona, którego nie można pokonać za pomocą żadnych relikwi (Krwi Chrystusa w Zakonnicy oraz oczu Świętej Łucji w Zakonnicy 2), a jedynie można go w pewien sposób "uciszyć". W Obecności 2 Lorraine wypędza go znając jego imię, które sam jej podał w jednej z wizji.

ocenił(a) film na 4
veyrone

Też jestem ciekawa bo dziwnie to zakończyli. Wiemy, że robili egzorcyzmy Francuzika i wtedy on wyszeptał do ucha Lorrein to co ją tak przeraziło i szczerze liczyłam, że o tym będzie Nun II. W filmie też było ujęcie jak dziewczynka widziała zakonnicę w korytarzu w kwiaty i mi on bardzo przypomina dom Warrenów.
Ogólnie to między Obecnością a serią Zakonnica jest przepaść, zepsuty potencjał. 

ocenił(a) film na 6
Kabalakooky

Demon go nigdy nie opuscil. Potem zabija zone i chyba jej dziecko bo cos tam bylo wspominane w obecnosci 1