Ten film to już klasyk. Bardzo udany film, zdecydowanie nie można się na nim nudzić. Akcja trzyma się filmu cały czas. Chuck Norris oczywiście w swojej szczytowej formie. Rzecz jasna jak to bywa w takich filmach mamy pełno strzelania i sporo wybuchów - czyli to co uwielbiamy najbardziej. Pułkownik James Braddock dręczony koszmarami z Wietnamu postanawia powrócić do Wietnamu i odbić więzionych jeńców wojennych. Później do pomocy w akcji pzyłącza się dawny kumpel Braddocka i razem wyruszają do dżungli aby uwolnić więźniów. Akcja podobna do "Rambo 2" z tym, że tutaj mamy nieco prostszą fabułe, jest zdecydowanie więcej dynamicznych akcji i więcej strzelanin.
Ogólnie to polecam, pierwsza część "Zaginionego w akcji" jest chyba najlepsza ze wszystkich trzech części ale pozostałe dwie i tak są zdecydowanie godne uwagi dla wszystkich tych, którzy lubią tego rodzaju filmy. Ogólnie polecam, można się nieźle rozerwać gdyż film wciąga, jak zresztą inne z Chuckiem Norrisem.
Mnie też się podobał :) Lubię Chucka Norrisa (człowiek-legenda!), ale nie widziałem z nim zbyt wielu dobrych filmów - prócz 'Jednoosobowego oddziału' i właśnie 'Zaginionego...'.
Ogólnie fajnie no i ten lektor - Tomasz Knapik - klimat jak w czasach wypożyczalni :D
Pozdro
O tak - czytal Tomasz Knapik, co jest rzadkoscia na TVP a na dodatek jeszcze puscili film w slabej kopii (ale tylko taka maja bo zawsze ta sama leci) i rzeczywiscie klimat jak na kasetach z wypozyczalni :)
Heh sądząc po tym, co opisujesz w blogu, widać, że jesteś specjalistą w tych sprawach :)
Ja niestety w czasach wypożyczalni byłem berbeciem, więc nie doceniałem tego tak strasznie jak teraz :/
Ale sporo fajowych filmików zostało mi do dziś (oryginał, VHS, sporo z Knapikiem właśnie). M.in.:
- FX 2 (mimo tego, co piszą, film jest o wiele lepszy od części I - mam też do niego spory sentyment)
- Drzewo Jozuego (Dolph Lundgren)
- Spowiedź mordercy (Confessions of a serial killer) - prawdziwa rzadkość!!! Nie spotkałeś się kiedyś z tym filmem? Mam, ale w strasznie słabej wersji (a filmu tego typu nie puszczają w TV, na necie też brak). To film o seryjnym zabójcy (na faktach!). Świetne kino klasy B! Polecam!
- Dirty Rotten Scoundrels (Steve Martin, Michael Caine)
- Baltimore Bullet
- Kiedy kobiety miały ogony (gdzieś mi zaginął; a szkoda, bo komedyjka była za...ista!)
Uwielbiam filmy tych czasów. Tego, co nie uda się zdobyć legalnie (niedostępne w Polsce), zawsze można próbować eMulem :)
Pozdrawiam!
Z tych filmów które wymieniłeś to szegółnie znane mi są "FX 2", "Drzewo Jozuego" z Dolphem Lundgrenem i "Kiedy kobiety miały ogony" - zna; go z telewizji bo puszczają do dziś na Polonia 1.
Jak chcesz pogadać o tym więcej to wpadaj do mnie na bloga, tam jak już wiesz z miłą chęcią pogadam o tych wszystkich rzeczach.
Pozdrawiam.