To już się robi męczące. Złe, krwawe, plujące toksycznym dymem maszyny z Europy, kontra uduchowione azjatyckie ekologiczne Shangri La.
Ile można!
A czemu nie, jak możesz to podrzuć jakąś listę filmów w których jest taki motyw.
Myślałem że ta lista będzie dłuższa. I że autor posta się wyslili skoro się tak wymądrza. Swoją drogą nie widziałem tego filmu o ktorym piszesz.
ty tak, ale to nie chodzi o ciebie, tylko tresure mlodego pokolenia ktore juz wyrosnie w takim klimacie, cos jka mlodzi niemcy, szwedzi, norwegowie, tam dorastaja juz dzieci rodzicow wyroslych w takim klimacie
ludzie powyzej 30 (w XIXw moze 40) to juz raczej nie sa targetem nowych (nowych wersji znanych od lat) idei, niechaj sobie zyja, swiat beda zmieniac/ksztaltowac obecne dzieci, kiedy oni beda miec 50-60 i nikt nie bedzie sobie nimi zawracal glowy
Dobrze, że jest lokiloki1915, autorytet, który mówi nam, maluczkim, co jest jest normalne, a co normalne nie jest. Bez takich osobowości lewaki mojego pokroju zupełnie by się pogubili :)
Lewaki są zagubieni przez sam fakt, że są Lewakami. Miejmy nadzieję, że pewnego dnia się otrząsną z tej lewacko-liberalnej hipokryzji. Trąbią we wszystkich mediach o błahych sprawach jak by nie było ważniejszych tematów. Nie mam uprzedzeń, mam kolegę geja, kuzyn ma żonę Azjatkę, a siostra zna 4 języki i podróżuje po świecie, miała chłopaków z kilku krajów w tym czarnego. Mam też znajomą która jest proeuropejska co jest kuriozum ale spoko. Po prostu nie chce się już patrzeć co się dzieje w mediach i słuchać o tej poprawności politycznej. Hetero nie odnoszą się z orientacją na pokaz...^^
Stygmatyzowanie ludzi mianem "lewaki" to idiotyzm. W dzisiejszych czasach każdy o poglądach nie-prawicowych staje się lewakiem. A wy bezmyślnie ten slogan powtarzacie bo na fejsie kolega rzucił linka. Porzuć smartfon'a , zacznij myśleć samodzielnie, bez słów typu lewak itp. bo to Ci zniekształca percepcję.
Nie wiem jak doszedłeś do takich wniosków. Ze smartfonem mam do czynienia kilka min. dziennie, jedynie do dzwonienia, sporadycznie do przejrzenia wiadomości. Daleko mi też do poglądów Prawicowych. W swoich wypowiedziach "lewakami" nazywam środowiska skrajnie lewicowe(pseudo globalistów i liberałów zjeżdżających po tęczy). Usytuował bym się gdzieś na uboczu "centrum". Na "fejsa" wchodzę raz na 2 tygodnie na kilka sekund, nawet nie wiem po co(założenie konta zaliczam do błędów młodości). Nie sugeruję się opinią mediów, polityków, księdza, większości, mniejszości, znajomych kolegów ani przyjaciół. Wnioski i opinie wysuwam na podstawie faktów(nie tych w tvn).
Muszę przyznać, że przez wiele lat napisałem wiele bzdur w pijackim amoku. Ostatnimi laty jednak gwałtownie otrzeźwiałem. Dalej uważam, że w obecnych czasach lewcia jest w jakiś dziwny sposòb połączona z liberalizmem i daży do feudalno -marksistowskiego swiata; gdzie cała władza i wszystkie środki masowej produkcji będą w rękach państw i wielkich korporacji. Co z kolei doprowadzi do upadku cywilizacji i początku nowej, popie*rzonej. Na pewno jednak nie jestem pseudo wyznawcą żadnej z obecnie dostępnych opcji politycznych, no może po części za Konfederacją;). Pozdrawiam
Za to twoje argumenty są cholernie przekonujące. To właśnie ty jesteś takim zakompleksionym "polaczkiem". Wycieranie dup ssmanom i zbieranie ich szparagów jest maksimum możliwości. Jedź pan do Szwecji; europejskiej stolicy gwałtów i samobójstw. Chowanie samotnych trupów, które odnajdywane są dopiero kiedy zaczynają gnić i śmierdzieć jest tam normą. Dobrobyt pełną gębą.
Nie wiem czy matka natura odmówiła ci jaj, ale weź się chłopaku nie poniżaj. Rwij szparagi z batem na plecach. Najlepiej do wieku balzakowskiego. Może zarobisz na gebis, przegrywie.
Najpierw napisałeś, że lewaki są zagubieni, tylko przez to, że mają lewicowe poglądy, a potem piszesz, że nie jesteś uprzedzony. No coś sam siebie wykluczasz, bo twierdzenie, że ktoś jest taki, a nie inny, tylko ze względu na dane poglądy, to właśnie uprzedzenie.
Dodatkowo liberalizm i lewicowość to kompletnie dwie inny rzeczy, socjalizm neguje liberalizm. Socjalizm hołubi zbiorowość, a liberalizm indywidualizm i leseferyzm. Liberalizm jest kapitalistyny, a wiec sprzeczny z socjalizmem.
Plus argument ''mam kolegę geja'' w żaden sposób nie sprawia, że jesteś tolerancyjny. Można być nawet gejem i być osobą nietolerancyjną.
Znajoma jest "pro Unijna, tak dla jasności."^^ Jak można pozwolić obcym mocarstwom sobą pomiatać.
Zgadzam, się - bardzo dobrze; to co się dzieje z jakością kina jest żenujące- gusta współczesności są (...)?
Stygmatyzowanie ludzi mianem "lewaki" to idiotyzm. W dzisiejszych czasach każdy o poglądach nie-prawicowych staje się lewakiem. A wy bezmyślnie ten slogan powtarzacie bo na fejsie kolega rzucił linka. Porzuć smartfon'a , zacznij myśleć samodzielnie, bez słów typu lewak itp. bo to Ci zniekształca percepcję.
No tak oczywiście, bo podboje Wielkich Mogołów obracające dosłownie w pustynię Mezopotamię nigdy nie miały miejsca. Ani masakra w Nankin, ani żadne wojny w Indiach.
Azja i Azjaci, to pacyfistyczna oaza pokoju i idylli. Kolejna ofiara tresury umysłowej.
Nie, wzorowanie się na innym okresie historii najwyraźniej. Sam masz kompleks widocznie i szukasz go tam, gdzie go nie ma. Takie usilne wyszukiwanie problemów jest żałosne.
To chyba raczej nie kompleks, to jakaś mania prześladowcza i chęć ubiczowania się pomimo czy to ma sens czy nie.
We współczesnym świecie rolę się odwróciły. Chiny, Indie, U.S.A. i Rosja to najwięksi producenci zanieczyszczeń na tej planecie i za nic nie ponoszą odpowiedzialności, bo kto im podskoczy? Unia Europejska ze swoimi zakazami, armią urzędników i kolorowymi kredkami?
Państwa UE konsekwentnie ograniczają emisję CO2... oprócz Polski. Mam patrzeć na USA i Chiny? Niby dlaczego?
UE(Niemcy, Francja, Holandia) to destrukcyjna organizacja, która pod pozorem pomocy niszczy mniejsze i słabsze państwa członkowskie. Przekształca na swoją modłę i uzależnia. Neutralizują albo kupują rodzime firmy, wprowadzają własne korporacje. Współpracują tylko z tymi przedsiębiorcami, rolnikami, którzy są im przychylni i oddani. Z polski chcą zrobić rolniczą prowincję Europy. Wprowadzają mnóstwo absurdalnych restrykcji, które większym mocarstwom nie zaszkodzą, a mniejsze kraje udupią. Z resztą często nie przestrzegają własnych praw np. o emisji ww. CO2. Przenoszą fabryki produkujące toksyczne odpady do biedniejszych krajów albo do Afryki i puszą się jacy to oni nie są postępowi i ekologiczni. Nie mówi się o tym bo sieją propagandę za pomocą wszelakich mediów. Mam nadzieję, że ludzie otrząsną się z tej lewacko-liberalnej hipokryzji zanim będzie za późno. Czas przejżeć na oczy i przestać zadzierać nos do nieba.
"Zapatrzeni w siebie egoiści widzą wszędzie tylko czubek własnego nosa nawet tam, gdzie go nie ma."
@skalp_el A to ciekawe, bo Niemcy produkują więcej CO2 od Polski i jakoś nikt ich się tak bardzo nie czepia. To samo jeśli chodzi o wycinanie lasów, nikt się ich nie czepia, a jak my coś zrobimy to hurr durr Polska zła, nieekologiczna. Raz się Polska próbowała doczepić do Niemiec, to zaraz odpowiedzieli, że to ich własna sprawa i nie mamy prawa się wcinać. No ciekawe tylko dlaczego decyzje Polski to nie nasza własna sprawa i musimy się słuchać UE ale Niemcy mogą decydować o sobie. Hipokryzja.
To oczywiste, że Niemcy produkują więcej CO2, bo mają o wiele większą gospodarkę. Jednak Niemcy równocześnie ograniczają emisję CO2, a Polska nie. Skoro jesteśmy razem w UE, to solidarnie też powinniśmy to robić.
Piszesz jak ćwok. Chcę ci powiedzieć, że Polska też ograniczyła i to bardzo emisję co2,
I chcę przypomnieć, ze agitkę polityczną rób sobie na odpowiednim forum, a tu pisze się o filmie.
Bez odbioru
Po internecie należy poruszać się rozważnie bo bardzo łatwo można zostać zmanipulowanym. Tu lubią naciągać fakty. Często trzeba czytać między wierszami.
Wydaje mi się, że w USA zarabia się więcej niż w przeciętnym kraju UE. Zresztą do tego całego ,,poziomu życia'' dochodzą bzdury typu przesadna tolerancja (czytaj chora polityczna poprawność) i inne mało znaczące rzeczy. Chiny niby komunistyczne, a dużo większa wolność gospodarcza od prawdziwej komuny czyli UE.
Poziom życia to nie tylko to ile $ czy € mamy w portfelach. Ja przez wysoki poziom życia rozumiem: czyste otoczenie (i to bliższe: brak psich kup na chodnikach, gum do żucia, paczkach po papierosach i chipsach, plastikowych butelek w rowach i szklanych małpek po wódce; i to dalsze: brak smogu, czyste lasy z czystą płynącą przez nie wodą w kanałach i strumykach); miejsca zieleni; brak nadmiernego hałasu od kół ciężarówek i sam. osob.; brak zanieczyszczenia światłem (tzn. w nocy ma być ciemno, a nie że biją po oczach neony reklam i innego badziewia); brak agresji na ulicach, bezpieczeństwo; życzliwi uśmiechnięci ludzie.
No bo cóż z tego, że każdego dnia będę miał w portfelu 10 000 €, kiedy nie będę mógł się przejść po mieście, żeby nie wdepnąć w psie gówno, czy nie będę mógł przejechać samochodem przez miasto bez stresu, stłuczek czy prowokacji tak jak to jest w Rosji.
No chyba, że miałbym 10 000 000 € każdego dnia to mógłbym otoczyć swój dom szczelnym murem, zatrudnić ochroniarzy a do pracy do biura w biurowcu na 100 piętrze latać helikopterem bez kontaktu z całym tym przyziemnym syfem. Po prostu odciąć się od tego coraz bardziej gnijącego świata. I faktycznie bogaci już tak robią.
Rządy chcą by była większa dzietność ze względu na padające systemy emerytalne i niewolników, którzy mają pracować na utrzymanie rządzących. Tylko że większa liczba ludności = przeludnienie, wzrost nierówności społecznych i ekonomicznych, wzrost zanieczyszczenia środowiska. I o ile nie jest się bajecznie bogatym, to klasie średniej i niższej żyje się coraz gorzej --> poziom życia spada, mimo, że może kupić sobie więcej niż kiedyś.
Studiuję w większym mieście, mieszkam w dość małym (niedawno otrzymało prawa), bardzo dużo chodzę w równe miejsca, nigdy w życiu nie wdepłem w psie gówno i nie spotkałem się żeby na środku chodnika owe gówno było nasrane. Nie wiem gdzie ty łazisz