PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=567929}
7,5 1,0 tys. ocen
7,5 10 1 1018
Za kulisami: Korea Północna z ukrycia
powrót do forum filmu Za kulisami: Korea Północna z ukrycia

Prawdziwy obraz społeczeństwa przymieranie głodem, uciekając z kraju = dawać wyrok śmierci na całą swoją rodzinę, a i tak chętnych do ucieczki nie brakuje.

WielkaPustka

Ucieczka jest jedyną szansą na normalne życie. To wielkie ryzyko, ale rozumiem ludzi, którzy je podejmują, bo można żyć w Korei Północnej, tylko co to za życie...?
Jest to chyba najlepszy film dokumentalny o tym kraju jaki widziałam, a oglądałam niemalże wszystko co jest dostępne w sieci. Zdecydowanie polecam.
A historia żołnierza, którzy uciekł przez granicę z Koreą Południową niesamowita. To niewiarygodne, że komukolwiek udało się tamtędy uciec... "Niesamowita" była też reakcja wyleczonych ludzi. A raczej szokująca. Bo nikt nie dziękował lekarzowi z zagranicy (którzy w 10 dni przeprowadził ponad 1000 zabiegów), a "umiłowanemu wodzowi". Przerażające.

styropian22

Wejdźcie na stronę internetową ambasady Korei Północnej w Polsce http://www.krld.pl/krld/index
Aż kipi na niej od tej propagandy. Dziwię się, że nikt tej strony nie zdjął. Najlepsza jest zakładka życzenia.

grzesiek811

Czmue mieli by ja zdjac? Korea Połnocna i Polska od PRL nie żyje w jakichs złych stosumnkach.. Maja tu swoja ambasade, my mamy u nich.. Nie lubie ich i nie sa nszymi sojusznikami ale strona to stra.,. Zreszta zadej strony nie powinno sie zdejmowac

ocenił(a) film na 8
styropian22

Zgadzam się w 100%. Mnie to też zadziwiło że nikt nie podziękował lekarzowi tylko od razu oddawał cześć wodzowi. I ta starsza kobieta która chciała widzieć bo najważniejsze było zobaczyć portret władcy, to była jej motywacja by wyzdrowieć, no cóż... Ogólnie przykro patrzeć że jest taki kraj, z którego nie można uciec bez narażania życia rodziny. Straszne. I jeszcze ta matka śpiewająca małej dziewczynce o tym że Amerykanie upadają...

ocenił(a) film na 8
soadhead

Na pewno na tym posiedzeniu byli obecni wysłannicy Kima, którzy obserwowali ludzi. Ludzie nie mieli wyboru, musieli oddać czesć wizerunkowi władcy. Takie zachowanie było dobrze widziane, każde inne mogłoby skutkować czymś nieprzyjemnym ze strony obserwatorów.

soadhead

Pokazany jest na podstawie Korei świetny obraz manipulacji i indoktrynacji. Co drugi polak też ma wyprany mózg tylko w inny sposób, nie tak skrajny. Choć w niektórych aspektach...

ocenił(a) film na 8
kryszti

Polecam Historie z Yodok