Już po samych zdjęciach, bez oglądania trailera, dało się domyślić, co się wydarzy w tym filmie.
Jackowski 2.0? To jest gatunek, który opiera się na czymś innym niż zakończenie i scenariusz, które zapiszą się w historii kina.
Skoro wiedziałaś co będzie to rozumiem, że oglądałaś po to żeby się przekonać że może jednak nie masz racji?
Tak. Chciałam, żeby mnie zaskoczyło; ale rozczarowało, że od pierwszej do ostatniej minuty było jak po sznurku. W zeszłym roku chyba kilka filmów o takim klimacie obejrzałam i jednak nowości mogłyby dawać od siebie cokolwiek świeżego.
hej Wattpad_Missudi, możesz mi proszę zaspojlerowac jaki jest finał tej historii? serio pytam. nie chce mi się oglądać ale jestem ciekawy jak to się skończyło.
**spoiler**
**
*
*
*
*
*
*
*Postać graną Zaca zagryzły psy (czy co to tam było), gdy sam długo czekał na powrót tego drugiego z dźwigiem do złota, a ten drugi jak już dumny chciał sam zgarnąć złoto to dostał strzałą w serce od kogoś trzeciego.
no to bez sensu wypowiadać się na temat filmu jak się go przewijało w dużej mierze xd najlepiej powiedzieć "nudny i przewidywalny film, końca nie skumałam a środka nie widziałam" XDDDDDDDD
Pomyślałam, że albo to zwidy, albo to scavengerka, a nie lubię takich tematów. No i z tego co widzę z posta niżej to bym dużo nie zyskała na oglądaniu.
Ta babka po prostu przechodziła tamta drogą, możliwe że była z jakiegoś pustynnego ludu, ponieważ gadała coś o tym, że Oni (W sensie główny bohater i jemu podobni) przychodzą tu i zabierają to co nie jest ich, a to jej każą się wynosić. Ale dostaje szpadlem od Zaca Efrona i pada na ziemię. Później on ją spala, ale ciągle ma wyrzuty sumienia, które go prześladują i łączą się z omamami, ogólnie bardzo nudny fragment filmu. W sumie ona była tylko po to, żeby pokazać jak główny bohater odchodzi od zmysłów, no i powiedziała mu, że kilka kilometrów dalej jest studnia i jakieś lepsze schronienie, więc zaczyna podejrzewać, że tamten drugi zrobił go w chu*a.
Dodam, że ten drugi przypatrywał się z niedalekiej odległości, jak Zac Efron umiera w agoni, popijając wodę i paląc szlugi. Miał schowany cały sprzęt za górką tak, żeby główny bohater go nie zobaczył i czekał, aż padnie. Nie wiadomo ile tam siedział, ale całkiem możliwe, że najbliższe miasto nie było dzień czy 2 dni drogi dalej, ale jakieś kilka kilkadziesiąt kilometrów dalej. Tylko zastanawia mnie to co by zrobił ten zły jakby Zac Efron zgodził się pojechać po sprzęt. Może od razu by go zabił.
On by go skierował gdzieś na manowce, a sam by śmignął tam gdzie trzeba po koparkę
Kim była ta druga kobieta ? To było tylko przywidzenie głównego bohatera czy to jakaś kolejna wędrowniczka ? Dlaczego wtedy tak podobna do pierwszej ? A jeśli to jednak tylko przywidzenie to kto zabił drugiego bohatera ? Ponadto jaki był motyw zabójstwa tego drugiego ? To jakiś lokalny Lud który pilnuje bryły złota ? Ale po co skoro nic z nim nie robi ( złoto zalegające w ziemi w tej postaci nie może być spieniężone ) . Z drugiej strony pojedynczemu człowiekowi w ogóle bardzo trudno byłoby taka złota wielka bryle charakterystyczna gdziekowliek sprzedać .