Heh, i wkoncu po 6 miesiącach doczekalem sie ekranizacji japońskiego Anime - Yattaman! Powiem wprost film wyprodukowany w Japoni, przez japonskiego rezysera, z japonskimi aktorami, to jest to czego oczekiwalem. Po porażce jaką okazal sie "DragonBall: Ewolucja", na Yattaman czekalem z niecierpliwoscią do tej pory. I powiem szczezrze...Nie rozczarowal mnie, film zawiera praktycznie wszystko co wielu z nas widzialo w latach 90-tych na kanale Polonia 1, ktory w tamtym czasie emitowal wiele anime np: Yattamana, Generała Daimosa, Kapitana Tsubase itp. Polecam film tym co czekali na niego z niecierpliwoscia. Zapewnia ze film nie okarze sie szajsem jak DBE. Film ma wiele smaczków i wiele wątków ktore wielokrotnie widzielismy w Anime takich jak wysadzanie Drużyny Drombo. Po napisach tez jest smaczek ktorego jakos nie kapuje...
Aktorzy również byli świetnie mimo że troche tylko znam Japonski jezyk to i tak mi sie ogladalo go z zapartym tchem. Aktorki ktore grały Ai-Chan oraz Doronjo były jak dla mnie w porządku (czytaj przez seksowne:P). Jedyne co mnie razio to momęty takiego złego traktowania kobiet, jak bicie ich czy odpychanie. A no i jeszcze dwie postaci ktorych w Anime nie bylo ale to przezyc mozna. Yatta-pies i Yatta-król byli świetni, moznabylo ich łatwo rozpoznac bo wyróżniali sie kolorami i wielkością. Końcowa piosenka Belive grupy Arashi jest bombowa.
Tak więc polecam wszystkim ktorzy wspominają tę bajkę z łezką w oku. Yattaman jak dla mnie to jeden z najlepszych filmów roku. Zasłużenie daję tej produkcji 9/10. Pozdrawiam!!!
Włoski dubbin kolego byl w Anime które polska wykupila od włochów, dlatego tam byl jezyk włoski, a mało tego serial byl skrócony i ocenzurowany. Film mam w orginalnym jezyku Japońskim.
no to chyba oczywiste jest. dlatego pisze o tym, bo mowicie ze polonia puszczała, to ja odpowiadam- puszczala ale z wloskim dubbingiem
/SPOILER////////
'Po napisach tez jest smaczek ktorego jakos nie kapuje... '
Jest to swoiste odniesienie się do serialu - wyglada to jakby film byl jednym odcinkiem a kolejny bedzie za tydzien;) Widzimy tu Dokurobeia ktory zwraca sie do swojego brata zeby zajał sie Yattamanem, widzimy Biala Doronjo (i pojawia sie pytanie kim ona jest) oraz widzmimy Yattapelikana xD - sadze ze jest to mocna zapowiedz dwójki i na to czekam.
PS: Wiem to bo wystarczylo chwile poczekac na angielskie napisy ;)
Yatta Yatta Yaaaattaaamaaaan ^^
W końcu, nareszcie. Miike to porządny gość, ide w zakład w ciemno że film jest przegenialny!
Ponoć na premierze która odbyła się w Nowym Jorku, film miał tak pozytywne opinie że zaczęto coś mówić o sequelu. Nie wiem jednak na ile była to prawda a na ile luźne pomysły twórców/życzenia widzów. Ja póki co scenę po napisach traktuję właśnie jako kolejne nawiązanie do serialu czyli zapowiedź kolejnego odcinka ;p Co do samego sequela, prawdę mówiąc wolałbym żeby powstało jeszcze kilka filmów ale nie z Yattermanem a z innymi bohaterami serii Time Bokan (a tych było pięć czy nawet więcej, dokładnie już nie pamiętam). Byłoby to znacznie ciekawsze niż wałkowanie historii tych samych bohaterów.
Będzie następna część, nie wiem czy nie wiadome bylo to już przed nakręceniem filmu, dawno temu czytałem wzmiankę o kontynuacji. Pozatym sam koniec filmu daje już trochę do myślenia ;)
hahaha ;D i Tu jestes?? ROOSTER?? Z Torrenty.org :)
tu bubu12001 ;)
Mam nadzieje, ze zrobia kontynuacje to wystawie znowu :)
zgadzam sie rowniez 9/10 :)
klimat bajki i przypomina sie dziecinstwo i polonia 1 :)
ogolnie to :
"Jeśli pochwalisz świnie to wejdze nawet na drzewo"
hehehhehee
Nie bede sie powtarzac... ogolnie jestem sceptycznie nastawiona do
ekranizacji anime, ale ten film mnie rozwalil, pieknie odzwierciedlil caly
idiotyzm serialu, a powiedziany tekst gdzies pod koniec: "minal czas
wkroczenia do akcji", zestawiony z dana sytuacja - miszczostwo :)
Mysle jednak, ze spodoba sie tylko tym, ktorzy wychowali sie na P1, reszta
moze to uznac za kicz i badziew, czym wlasciwie jest, ale calkowicie
zamierzenie.