PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=630808}

X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169020
7,1 47 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Dla mnie ta część może być tym czym był Star Trek Abramsa dla całego uniwersum Star Treka, Jak ktoś nie oglądał to zaspoileruje że ten film, choć na pierwszy rzut oka był rebootem, to w istocie był również sequelem oryginalnego Star Treka. Naprawdę jestem pełen podziwu jak tego dokonano.
W X-Men: Days of Future Past scenarzyści mogą postawić na ten sam zabieg. Tyle że tutaj prequel oryginalnej trylogii może być się również sequlem X-men 3. Jako że akcja będzie się toczyła wokół zmian w czasie, to scenarzyści mogą wpaść na pomysł że młodzi X-Meni mogliby całkiem zmienić przyszłość, a co za tym idzie historie późniejsze, czyli te z oryginalnej trylogii. Dzięki temu seria doczekała by się godnego restartu bez strat w ludziach, jak to miało miejsce z takim spider-manem, gdzie wszyscy narzekali że restart.
Jeżeli ktoś chce się dowiedzieć więcej na temat tej historii to polecam komiks oczywiście z historia pod tym samym tytułem, a jeżeli ktoś ma wstręt do komiksów, to serial x-men (nie pamiętam które epy) lub nowszy Wolverine And The-X-men (cała akcja się dzieje wokół tego).
Z pewnością pojawi się Bishop, może Forge. Mam też nadzieję na powrót "starej" gwardii. Czyli Wolverine'a, Wózka i reszty xD
Ta część zapowiada się ciekawiej niż kiedykolwiek ;]

ocenił(a) film na 10
howlet

Nie nowy początek, a raczej nowa czyt. alternatywna przyszłość zostanie pokazana. Gdyż ta, która wydarzyła się naprawdę jest widoczna w trylogii. W X3 X-Men walczą z Sentinelem w Danger Room, a nie na ulicach miasta. Można zatem wnioskować, że Xavierowi w przeszłości (czyt. w latach 60-tych - Days of Future Past) udało się zapobiec dopuszczenia do produkcji Sentinels, i stworzył jedynie wizję takiego robota w Danger Room mając go w pamięci. Taki jest mój tok rozumowania, w filmie zostanie poazana alternatywna przyszłość dla mutantów z lat 60-tych (dla nas teraźniejszość). Xavierowi i spółce uda się zmienić bieg wydarzeń, w związku z czym w przyszłości nie dojdzie do eksterminacji mutantów, a losy potoczą się jak to widzieliśmy w trylogii, czyli będą mieli do czynienia z wirtualnym Sentinelem, a nie w realu.

deamon82

Sentinele prócz tego pojawiły się w grze "X-Men: The Official Game" który był oficjalnym prequelem trzeciej części filmu. Było tam nawet wytłumaczone czemu nie zobaczyliśmy Nightcrawlera w filmie. Ale coś mi się wydaję że scenarzyści nowej części mogą ten spin-off pominąć.

ocenił(a) film na 10
howlet

Nie grałem, ale słyszałem o tym że walka nie idzie w parze z naturą Nightcrawlera, więc odszedł od X-Men, a co było o Sentinelach?

deamon82

Szczerze to jeszcze nie grałem, ale niedługo mam zamiar nadrobić zaległości. Na gameplayach i screenach z gry pokazane były właśnie walki z Sentinelami. Na Wikipedii jest co nieco opisane (po angielsku) http://en.wikipedia.org/wiki/X-Men:_The_Official_Game

ocenił(a) film na 10
howlet

Doczytałem do momentu z Lady Deathstrike i synem Strykera, i przestałem dalej czytać. Całą bazę zalało na koniec X2, a inwalida i napełniona adamantium Yuriko wybrnęli by z tego? Nie brałbym fabuły gry pod uwagę.

deamon82

Też mi się wydaje że raczej to pominą, tym bardziej że gra została zjechana przez krytyków i szału nie zrobiła.
Zastanawia mnie bardziej co będzie motywem napędzającym tę część, bo ważną częścią był w komiksie Senator Kelly, a wiadomo co się z nim stało w filmie.

ocenił(a) film na 10
howlet

Tu zamiast Kelly'ego będzie Kennedy. 22 listopada 1963 dokonano zamachu na prezydenta USA.
Pisano o tym już wielokrotnie, Magneto ma sterować torem lotu kuli.

deamon82

Nie wiem jak fabularnie wytłumaczyli zniknięcie Nightcrawlera (w filmie nie wytłumaczyli z pewnością), ale w rzeczywistości aktor grający tę postać miał zwyczajnie dosyć całej tej zabawy w wielogodzinny body painting i zrezygnował z roli.

howlet

Tu macie streszczenie gry X_Men Official Game mojego autorstwa http://www.filmweb.pl/film/X-Men%3A+Ostatni+bastion-2006-106411/discussion/X-MEN +%3A+The+Official+Game+-+streszczenie+fabu%C5%82y+prequela,2097672
Jestem skłonny stwierdzić że autorzy filmu chyba pominą ten wątek bo w zbliżającym się "The Wolverine" pojawia się Silver Samurai...