PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=630808}

X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169207
7,1 58 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Mystique

ocenił(a) film na 10

Witam,

Jak wygląda sprawa ze starą paczką X-menów? mam na myśli co się stało z Jean Grey i Cyclopem?
O ile mi wiadomo Mystique ochraniając Magneto straciła swoją moc, więc co ona tutaj robi? jak dla mnie lepiej, bo to moja jedna z ulubionych postaci, aczkolwiek bardzo mnie intryguje czy wróci Jean Grey. Z X3 można było wywnioskować że
Xavier wrócił, a Magneto odzyskał moc.

ocenił(a) film na 9
Hommie

Film dzieje się w dwóch ramach czasowych :)''Stara paczka'' jak to określiłeś jest w przyszłości zawładniętej przez Sentinelów xd Mutanci są w większości w tzw; Obozach dla Mutantów . Inni walczą o przeżycie(Blink,Sunspot,Warpath).Wolverin dzięki mocy Shadowcat/Kitty Pryde zostaje wysłany w przeszłość by naprawić przyszłość. Niestety Kitty dostaje urazu i nasi X-meni musza znaleźć inny sposób by przywrócić Logana do przyszłości, w originale bohaterowie czyli Iceman i Magneto mieli uwolnić Rogue która jest w Obozie aby użyła swoich mocy do przywrócenia Logana ale Singer wyciął ją z filmu , albo puścił plotę by zagłuszyć spoilery dotyczące fabuły ;) . Miatique w filmie to Raven z przeszłośći która działa na własną rękę , najpierw wrabiając Magneto w zamach na prezydenta Kennedy'ego, a następnie próbując zamordować prezydenta Francji.Temu właśnie musi zapobiec Logan bo inaczej Mistique doprowadzi do wojny między mutantami a ludźmi a Seninely bd budowane na dużą skalę co doprowadzi do okropnej wizji przyszłości.
Co do Jean i Cyclopa jest prawdopodobieństwo że wrócą ale nie jest to pewne , w scenie po napisach ma być scena wprowadzająca do X-men Apocalypse.Tam mogą powrócić Jean i Scott w alternatywnej przyszłości .

ocenił(a) film na 10
Ola1234567899

Ale pododawałaś od siebie.
Mystique nie wrobiła Magneto, ani nie ma zabić prezydenta Francji.
Musisz jeszcze raz przeczytać BentBullet oraz historię roku 1973.

ocenił(a) film na 8
deamon82

Co ty dajesz ?!
W oryginale to właśnie Mistique ( przemieniając się w Gambita i będąc pod jego postacią ) działając na usługach Apokalipsa miała zabić prezydenta ( tyle że USA, a nie Francji ), czym doprowadziła by do powstania obozów pracy dla mutantów, a władzę przejęły by Sentinele. Żeby temu zapobiec Bishop został cofnięty w czasie, ale w wypadku tego częściowo stracił pamięć. I na początku oskarżał każdego z X-Menów o zdradę, potem Xavier sprawdził go, czy nie opowiada bajeczek sondując mu umysł i się okazało, że Bishop naprawdę jest z przyszłości. A cała ta historia ogólnie kończy się porwaniem prezydenta przez Magneto.
http://www.youtube.com/watch?v=yRjm4V1W8ck - część 1
http://www.youtube.com/watch?v=bcJLrWT3yuw - część 2

ocenił(a) film na 8
Flinston1987

Porwaniem nie prezydenta, tylko senatora Kelly'ego przez Magneto. Zresztą zobaczysz w tym dwuczęściowym odcinku, do którego masz linki w Moim poprzednim poście. Odcinki są po angielsku jakby co.

ocenił(a) film na 10
Flinston1987

W oryginale nie było, ani Gambita, ani Bishopa, to co opisałeś to kreskówka z lat 90-tych.

ocenił(a) film na 8
deamon82

Ja dobrze wiem, z kiedy jest ta kreskówka, bo to na niej jest oparta w 85% moja wiedza na tema X-Men.
I gwarantuje Ci, że spora ilość ludzi kojarzy z tej sagi Bishopa cofającego się w czasie, a sami twórcy wyjaśniali, dlaczego to nie Bishop się cofa, tylko Wolverin.

ocenił(a) film na 10
Flinston1987

Twórcy wyjaśnili czemu cofa się umysł Logana, a nie Kitty. Bishop to inna para kaloszy.

ocenił(a) film na 8
deamon82

Może i pomyliłem postacie, o której mówili twórcy, nie będę się upierał.

ocenił(a) film na 10
Flinston1987

wpisz sobie w google X-Men days of the future past i dodaj pdf albo cbr. Ściągnij sobie komiks i przeczytaj. Będziesz miał jako takie pojęcie o oryginale fabuły. Bo ta kreskówka to taka bajeczka dla dzieci i nic więcej.

Deamon, czytałeś już Wolverine Origin II?

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

Rzadko kiedy coś czytam, nawet pierwszego Originu w całości nie przeczytałem, mam trochę na dysku.
Teraz sobie kupiłem w wersji analogowej God loves, man kills, źródło dla X2.

ocenił(a) film na 10
deamon82

analogowo nie kupuję - i tka nie mam gdzie składować polskiego towaru i zalega w skrzynkach w piwnicy łapiąc kurz.
A wybrane tematy przerabiam w wersji cyfrowej.
Origin I to dla mnie jedna z lepszych mini serii jakie w ogóle wyszły Piekny materiał na nietuzinkowy i nieschematyczny film o Wolverinie. Do tego jako częśc drugą daliby Weapon X i mogliby zakończyć tą przygodą japońską i Logan miałby swoją trylogię. Tymczasem wyszła sieczka i pop-kulturalna papka. Szkoda,

Origin II zapowiada się nieźle po pierwszej części. Chyba Quesada chce raz na zawsze zająć stanowisko na temat skąd wzięły się te wyczulone zmysły u Logana - czy to mutacja czy wyuczenie. Widzę też że niejaki N. Essex będzie tam maczał paluchy oraz oczywiście Sabretooth.

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

Essex był tam w którymś komiksie przy Weapon X razem z Gambitem, dlatego dali Gambita w filmie.