Niestety nie dotrwałam do końca filmu. Jednakże ciekawa jestem zakończenia. Czy Sayuri była ze swoją miłością? Jak się potoczyły dalej te losy? Proszę o odpowiedź, jeżeli nie chce ktoś tutaj to ja podaję e-maila : madlline@op.pl Gdyby ktoś tam pisał to i tak proszę o potwierdzenie tego pod tym tematem. Z góry dziękuję. (interesują mnie wydarzenia po bójce z drugą gejszą i spaleniu pokoju)
ja też zasnęłam niestety.ja obejrzałam do momentu jak ona szla na lotnisku.i juz nie wiem z kim ona sie tam spotkala.(kurcze nie wiem czy to juz mi sie nie przysnilo)chodzi mi o to co sie z nia działo juz jak wrocila do zawodu;-)
tak sajóri była z tym prezesem, spotkali się na moście i w końcu wyznała mu miłość, on od początku kiedy kolejny raz ją spotykał wiedział o tym kruszonym lodzie, tylko udawał że nie wie. i tak się właściwie zakończyło
No cóż, moi drodzy!!
Ja dotrwałam do końca, bo film był przepiękny!
Końcówki nie da się wyjaśnić bez odrobiny znajomości kultury wschodu, więc najkrócej jak się da: Gejsza może stać się czyjąś żoną, ale wtedy przestaje buyć już Gejszą, mieszka gdzieś na odludziu, wychowuje dzieci. Nie moze sie nigdzie pokazać u boku męża. Bo on na oficjalnych bankietach w tygodniu moze pojawiać się tylko i wyłącznie z Gejszą, a im wyżej ta stoi, tym bardziej jest on poważany, bo świadczy to o jego statucie społecznym i majątkowym. Więc: Prezes stał się Danna naszej głównej bohaterki i teoretycznie razem byli, nie wątpię, ze się kochali, ale na warunkach Gejsza-Danna. Nie stali się małżeństwem, bo wtedy Suryko utraciłaby pracę i wydywała prezesa tylko w weekendy, wedle tamtejszej kultury.
Musze przyznać,że ogólnie kultura wschodu niesamowicie mnie fascynuje. Jeśli ktoś chce dokąłdniejsze wyjaśnienia co do tej kultury i gejsz, to się odezwijcie, buźka:*
No cóż, moi drodzy!!
Ja dotrwałam do końca, bo film był przepiękny!
Końcówki nie da się wyjaśnić bez odrobiny znajomości kultury wschodu, więc najkrócej jak się da: Gejsza może stać się czyjąś żoną, ale wtedy przestaje buyć już Gejszą, mieszka gdzieś na odludziu, wychowuje dzieci. Nie moze sie nigdzie pokazać u boku męża. Bo on na oficjalnych bankietach w tygodniu moze pojawiać się tylko i wyłącznie z Gejszą, a im wyżej ta stoi, tym bardziej jest on poważany, bo świadczy to o jego statucie społecznym i majątkowym. Więc: Prezes stał się Danna naszej głównej bohaterki i teoretycznie razem byli, nie wątpię, ze się kochali, ale na warunkach Gejsza-Danna. Nie stali się małżeństwem, bo wtedy Suryko utraciłaby pracę i wydywała prezesa tylko w weekendy, wedle tamtejszej kultury.
Musze przyznać,że ogólnie kultura wschodu niesamowicie mnie fascynuje. Jeśli ktoś chce dokąłdniejsze wyjaśnienia co do tej kultury i gejsz, to się odezwijcie, buźka:*
Dlaczego napisałaś drugi raz tego samego posta o tej samej treści z takim samym (albo nawet identycznym ) komentarzem? ://
oni zostali na warunkach Gejsza-Danna, ponieważ Prezes miał już żone i dzieci, dlatego nie mógł być nikim więcej dla Sayuri jak Danna.tak wynika na podstawie książki:)
Wybaczcie, zawiesił się internet, jakiś mały błąd najwyraźniej, można zgłosić jedno do usunięcia:)
Jak zwykle: książka pewnie dokłądniej wszystko wyjaśnia i potwierdza moją teze, dlatego chylę głowę przed autorem:)
a tak wogóle, to nie wiedziałam, ze istnieje książka. Musze koniecznie ją dorwać. Czy ktoś będzie tak miły i poda mi autora i tytuł, o ile jest inny niż filmu?
Buźka:*