PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10059300}
5,7 3,0 tys. ocen
5,7 10 1 2970
5,9 18 krytyków
Wujek Foliarz
powrót do forum filmu Wujek Foliarz

Kto z nas nie ma w rodzinie kogoś, kto wierzy w teorie spiskowe lub w ręce, które leczą?
No właśnie – to, co najbardziej mnie poruszyło, to ciepłe podejście do odmienności Wujka Foliarza (świetny Woronowicz w tej roli). Odmienności, która, mimo wszystko, działa… o dziwo -uzdrawiająco na innych członków rodziny. Bo kto tak naprawdę jest „normalny”? Kto ma „rację”, a kto ma „serce (atomowe)”?
Wyszedłem z kina rozluźniony i z uśmiechem na twarzy, po tym obrazie nostalgii za czasami dzieciństwa na wsi.
Fajnie było zobaczyć taką obsadę! Na plus zasługują również zdjęcia, kolorowa-przaśna scenografia i świetna muzyka.
Jest kilka naprawdę zabawnych fragmentów i tekstów, które zapadną mi w pamięć. Dla mnie kultowy moment to scena z maską gazową i dyskusja o sensie jej używania.
A i postać Adama „z CBŚ” – po prostu ekstra!

ocenił(a) film na 9
Anicca_2022

Zgadzam się w 100,%

nowakowska_marta_997

dystrybutor wam chociaz solidnie placi za takie wyzyłowane oceny i sztuczne pochwały? że tez portal toleruje takie slabe sztuczki

ocenił(a) film na 1
Anicca_2022

Ten film to najgorzej zmarnowane 80 minut mojego życia w tym roku. Skąd te opinie, poziom jest żenujący, tego nie da się poprostu oglądać. Scenariusz prawdopodobnie napisany po solidnej dawce THC.

ocenił(a) film na 1
cezary_marecki

Zgadzam się. Takiej tragedii dawno nie widziałam. Tą komedie można przyrównać do filmów z Karolakiem Ciacho itp.

ocenił(a) film na 9
cezary_marecki

idź na brutalistę,albo nosferatu, zmarnujesz więcej czasu. Fanatyk wiadomo jaki był, spodziewałem się czegoś podobnego i to dostałem, ja jestem zadowolony z seansu.