PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=515048}

Wolverine

The Wolverine
2013
6,7 133 tys. ocen
6,7 10 1 133021
5,6 41 krytyków
Wolverine
powrót do forum filmu Wolverine

Chcę poznać historię Wolverina, ale nie wiem w jakiej kolejności oglądać produkcje z nim związane.
Robić to wg lat wydania czy inaczej. Może mi ktoś pomóc?

ocenił(a) film na 6
brudna91

kolejnosc nie jest az tak wazna jesli skupiasz sie na jednym bohaterze, chronologicznie - wolverine geneza, pozniej xmeni, dalej wolverine z 2013 . Dalej xmen dzien ktory nadejdzie.
Jesli obejrzysz wg daty prod filmow tez bedzie dobrze.

sumik13

Wolałam zacząć oglądać chronologicznie, żebym mogła wszystko ogarnąć, bo o wolverinie niestety mało wiem...

ocenił(a) film na 8
brudna91

nie ogląda się nigdy filmów chronologicznie za pierwszym razem bo to psuje cały efekt i dreszczyk tego co nie poznane! najpierw obejrzyj według dat, a potem po jakimś czasie powtórz sobie sesje chronologicznie...
jakbyś gwiezdne wojny oglądała chronologicznie to od najnowszych super efektów specjalnych doszłabyś do miernych słabo wyglądających laserów! nie mówiąc już o tym ze oglądając IV część z kolei będziesz patrzeć na Vadera nie jak na tajemnicza osobę tylko na kogoś o kim wszystko już wiesz! pozdro

wladcamaterii

Okej dzięki :) dlatego też założyłam ten temat, żeby poradzić się kogoś jak to oglądać :)

ocenił(a) film na 8
brudna91

A ja tam wolę oglądać chronologicznie xD... A leci to tak:
X-Men Geneza: Wolverine
X-Men: Pierwsza klasa (tu jest tylko przez moment)
X-Men
X-Men 2
X-Men: Ostatni bastion
Wolverine
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

ocenił(a) film na 8
Arch_Angel

Tak się zastanawiam. Koniec Genezy pokazuje Profesora X starszego niż Pierwsza klasa. Nie powinna być Pierwsza Klasa pierwsza czy w sumie i tak to bez różnicy, bo Wolverine jest pokazany tylko przez moment, jak jest napisane? ;D
I właściwie dlaczego Profesor X chodzi?

ocenił(a) film na 8
devil1994

Napisałem tak bo Geneza się wcześniej zaczyna niż Pierwsza klasa...

ocenił(a) film na 8
Arch_Angel

No w sumie racja ;D

wladcamaterii

Jeżeli chcę obejrzeć wg dat to wystarczy, że wejdę na filmy Hugh Jackman a i tam brać tytuły od najstarszych? Czy były filmy, w których nie wystąpił a są ważne? Z braku czasu widziałam tylko X mena :)

ocenił(a) film na 6
brudna91

To na pewno nie oglądaj genezy ;) Nie dowiesz się z niej niczego mądrego, sensownego, tudzież zgodnego z prawdą ;)

Dealric

Zgodnego z prawdą? Przecież to fikcja.

ocenił(a) film na 6
generalrobert

skrót myślowy.

ocenił(a) film na 6
Dealric

"skrót myślowy" - popularne hasło ostatnio przy okazji "taśm wprost" :P

Dealric

Co wy macie z tą Genezą? Była na równi z innymi X-Menami.

ocenił(a) film na 6
filmowy_laufer

nope.
Była mierna jako standalone movie, a jako ekranizacja komiksu wręcz żałosna.

ocenił(a) film na 1
brudna91

''Geneza'' została wyrzucona z kanonu, ponieważ nijak nie dało się jej wpasować do kontinuum. Obecnie można traktować tą produkcję jako taką alternatywną wizję/ co by było gdyby. Ani ''Geneza'' ani ''Wolverine'' nie są według mnie filmami najwyższych lotów, ale jeśli jesteś fanką Rosomaka, to przynajmniej na tym pierwszym powinnaś się dobrze bawić :) (po wyłączeniu mózgu, co prawda, ale to i tak lepsze,bo po wyłączeniu mózgu na ''Wolverinie'', usnąłem xD).