PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=561957}

Woda dla słoni

Water for Elephants
2011
7,1 104 tys. ocen
7,1 10 1 103794
5,4 20 krytyków
Woda dla słoni
powrót do forum filmu Woda dla słoni

Jak wam sie podobal pattinson mówiący, a wlasciwie starajacy sie mowic po polsku? On sam powiedzial w jednym z wywiadów, że bylo mu ciezko.

ocenił(a) film na 9
moviemoments

To było słodkie :)

ocenił(a) film na 8
moviemoments

Dżoana mogłaby się od niego uczyć;p a poważnie to wiadomo, że było to dość zabawne, co nie zmienia faktu, że dało się go zrozumieć, a nie jak czasem naszą "rodaczkę".

moviemoments

Mi się podobało jak mówił, chociaż było słychać, że to nie jest polski akcent. Ale prawda jest taka, że j. polski jest trudny, więc można przymknąć oko :)

moviemoments

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/najtrudniejszy_jezyk_swiata_105405.html hahaha :D
Dla mnie nieźle sobie radził. Angielski akcent mi nie przeszkadzał, bo wiadomo - jak Jacob mieszkał w Stanach to trudno, żeby umiał mówić doskonale po polsku (języku, z którym na co dzień spotykał się tylko w domu).
To było... urocze i momentami zabawne :)

ocenił(a) film na 9
moviemoments

Radził sobie jakoś chłopak.

ocenił(a) film na 6
moviemoments

za te polskie wstawki plus dla pana P. Radził sobie dobrze, nawet z tak trudnym słowem dla obcokrajowca, jak "dookoła"

ocenił(a) film na 8
hhmm30

Dla mnie to bylo świetne i nadało "smaczku" temu filmowi, zabawnie. :D
I to "Jakub Jankowsky", tak słodko to było wypowiadane, czy te jego komedy w języku polskim, przeurocze (;

ocenił(a) film na 8
moviemoments

Podobał mi się pomysł, z tym całym polskim w tym filmie, jednak mowa aktorów, którzy grali polaków była okropna . Skoro biorą się za taki film to powinni jakoś to poćwiczyć a tu wcale nie było słychać jakby było ćwiczone. Mimo to bardzo się cieszę, że coraz więcej filmów za granicą jest powiązanych z Polską. Film mi się bardzo podobał, rewelacja. No tylko ten polski ;(

ocenił(a) film na 8
Alllice

Moim zdaniem też rewelacja, film sam w sobie magiczny, książka to już wgl musi być niesamowita.
Mnie tam polski nie raził osobiście, wręcz bawiło mnie to

ocenił(a) film na 7
kilmenyy

trzeba tylko pamietac ze Jakub Jankowski byl z pochodzenia polakiem ale wychowywal sie w stanach , a jego glownym jezykiem byl angielski, a w jezyku polskim porozumewal sie najprawdopodobniej tylko z rodzicami.

ocenił(a) film na 8
moviemoments

jednak to jak jego filmowa matka mówi "pożegnaj sięęę" - masakra. jakby to mówiła grażyna z translatora. jednak sam pattinson i waltz - superurocze. "módl się" - ahahahhahah

ocenił(a) film na 7
dorota_456

Chłopak dał radę trzeba przyznać. Mówił lepiej, niż pozostali. Fajnie że w filmie był spory motyw polaków. W ubiegłych latach ze świecą szukać filmów z tyloma polskimi dialogami.

ocenił(a) film na 7
moviemoments

No , a mnie wkurzało to, że oni wszyscy mówili tak przesadnie(jego matka zwłaszcza) CIĘĘ , to ,,ę'', gdy my mówimy kocham cię, spóźnisz się wymawiamy normalnie bez ,,ę''....

ocenił(a) film na 8
moviemoments

normalne takie, nie wiem czym wszyscy sie podniecaja mowiac "ooo to takie slodkie". Wtf? o.O

ocenił(a) film na 10
MeMarie

Ej ludki, spokojnie :) są gusta i gusciki! :) Kazdy wypowiada swoją opinie ...

ocenił(a) film na 8
tosia90

Ok, to ja wypowiem swoją. Dla mnie to nie jest słodkie tylko żenujące...

asiabolly

fajne bylo to ze slonica reagowala na polskie komendy:)rozprawila sie z tym lajdakiem wspaniale

ocenił(a) film na 7
moviemoments

polski - żenada, aktorzy do roli tyją, chudną, miesiącami ćwiczą na siłowni, zamykają się w domach dla wariatów żeby być wiarygodnym.
nauczenie się 15 słów w języku obcym, nie powinno być trudne dla młodego człowieka. Po prostu położyli na to zwis, w sumie ile osób na świecie zna język polski :-(

ocenił(a) film na 7
moviemoments

Dla mnie było to całkiem zabawne. :) Właściwie to wymowę miał całkiem niezłą; jedynie mógłby popracować nad akcentem (ale to już jest zdecydowanie trudniejsze zadanie, można mu to wybaczyć). Według mnie R.Pattinson dobrze poradził sobie z rolą Polaka.

ocenił(a) film na 8
aviatorka

Ja zgadam się w 100% z rexela.

ocenił(a) film na 7
asiabolly

jeszcze raz przypomne ze filmowy Jakub byl polakiem ale jego pierwszym jezykiem byl angielski ! polacy tez porozumiewaja sie po angielsku ale nigdy nie bedziemy mieli takiego akcentu jak ktos kogo pierwszym jezykiem jest wlasnie angielski. zrozumcie to .

ocenił(a) film na 7
moviemoments

podnieś nogę! :)

martynab

Ciekawe jaki macie akcent mówiąc po angielsku. Znajomość języka, a akcent to spora różnica :) Przy okazji dało się zrozumieć wszystko co mówi więc brawa się należą zwłaszcza, że nasz jeżyk nie należy do najłatwiejszych wręcz przeciwnie.