Jestem wielkim fanem Igrzysk śmierci, czytałem książki, widziałem filmy, czy Wiezień labiryntu Dashnera jest tak samo dobry?
Szukam czegoś podobnego do czytania, warto sięgnąć po tą serię?
Dla mnie to jest o niebo lepsze od Igrzysk, co prawda trochę podobne, ale jednak pod wieloma względami ciekawsze i mniej ckliwe.
Chyba przeczytam, bo film był jak dla mnie tragicznie nudny i przewidywalny.
Już filmowe igrzyska stoją na wyższym poziomie, a i tak im do książki bardzo daleko...
Igrzyska jako film mi się nie podobały, a książka to dno totalne, Więzień Labiryntu, zarówno książka jak i film u mnie o oczko wyżej, ale to tylko moje zdanie :)
Moim zdaniem jest o wiele słabszy od Igrzysk , jeżeli chcesz coś podobnego do Igrzysk to polecam obejrzeć divergent , albo przeczytać.
Ja najpierw widziałem film, potem zabrałem się za książkę. Niestety się rozczarowałem, ponieważ baaaaaaaaardzo dużo rzeczy, opisów, sytuacji z filmu nie było w książce i na odwrót.
Jest też sporo różnic. Z tego co zapamiętałem z filmu, Alby był pierwszym człowiekiem w Strefie i był tam od 3 lat. Wg książki był tam od 2 lat, i nie był pierwszy... Tak czy inaczej czyta się dobrze, polecam!
Miałem tak samo. Najpierw trafiłem na film a potem książkę. Film średnio mi się podobał, jak dla mnie skierowany głównie do nastolatek. Nie wykorzystany w pełni potencjał. Jednak książkę czyta się bardzo szybko i jest o niebo lepsza niż ekranizacja firmowa. Tak jak wspomniał rofihackero sporo różnić. Osobiście zdenerwowała mnie ta z wątkiem Teresy. W filmie obudziła się niemal od razu, potem wskoczyła na jakąś wieżę i rzucała kamieniami a w książce śpi przez długi czas itp. Teraz jestem w trakcie lektury drugiego tomu i ciekaw jestem jak wyjdzie film choć cudu się nie spodziewam.
Akurat jeśli chodzi o książki dystopijne dla młodzieży to Igrzyska są najlepsze.
A mnie Igrzyska znudziły kompletnie, dotrwałam do 1/3 drugiej części i odłożyłam. To chyba jedyny przypadek, w którym film polubiłam bardziej.
Co do Więźnia, książka warta przeczytania.
Mi się film podobał i po jego obejrzeniu sięgnęłam po książkę, która spodobała mi się jeszcze bardziej. Nie mogłam się od niej oderwać i zarwałam prawie całą noc żeby ją przeczytać. W filmie dużo rzeczy pozamieniali. Niektóre wyszły na korzyść inne nie, ale tak jest zawsze przy ekranizacji. Teraz wzięłam się za czytanie 2 tomu. Jeśli film się komuś spodobał polecam bardzo książkę, która na pewno wyjaśni więcej rzeczy. Pozdrawiam :D
Przeczytałam całą trylogie i muszę powiedzieć, że już dawno nie czytałam tak dobrej serii. Każda część trzyma w napięciu do ostatniej strony. Po przeczytaniu całości jeszcze bardziej polecam do nich sięgnąć. Na pewno nie pożałujecie. Teraz się wzięłam za lekturę Igrzysk zobaczę jak to będzie. Pozdrawiam :D