Ktoś czytał książkę i może się podzielić wiedzą na temat postaci - Newt ? Kim był? Jaką rolę odgrywał? Czy często pojawiał się w książce? <UWAGA> poniższe odpowiedzi mogą zawierać spoilery!
Newt jest jednym z "przywódców". przynajmniej do momentu w którym ja obecnie jestem na książce :) i pojawia się dosyć często :)
Planuję także przeczytać książkę i myślę że zanim film wejdzie do kin "więźnia labiryntu" przeczytam:) Obecnie jednak jestem w trakcie czytania "Po drugiej stronie mnie" S. Sheldon i muszę dobrnąć do ostatniej strony, więc o "więźniu labiryntu" na razie szukam inf. w necie. Żałuję, że wcześniej ta książka nie dostała się w moje ręce, bo przez wspomnienia Sheldona trudno mi się przebić, a nie lubię odkładać nieprzeczytanych książek. Dzięki bardzo za odpowiedź:)
Jest go bardzo dużo w książce i bardzo się cieszę, bo to moja ulubiona postać zdecydowanie :D Jestem bardzo ciekawa jak wypadnie w filmie :D i jak Dylan poradzi sobie z rolą Thomasa :D
Już przeczytałem. Całość zajęła mi kilka nocy, strasznie wciągająca książka. A Newt, fajna postać. Momentami taki troskliwy, że aż to rozczulało. :] Chociaż większość uwagi skupiała się na Thomasie, główni bohaterowie nie za bardzo mnie interesowali, oprócz ślicznej Teresy, która po przebudzeniu przykleiła się do T. (szkoda że w książkach przeważnie jest tak że główni bohaterowie zawsze są razem- trochę nuda). Zastanawia mnie ile osób czytało książkę wyobrażając sobie podanych na filmweb aktorów?:D Ja tak miałem, ponieważ w pierwszej kolejności dowiedziałem się o książce z strony filmwab i "imiona" bohaterów trochę powiązałem z aktorami. Ale jakoś mi to nie przeszkadzało. Po przeczytaniu ostatniej strony wiem jedno - na pewno zabiorę się za kontynuację... jestem ciekaw jakie przeszkody w cz.2 pojawią się na ich drodze i czy pozostali oprócz Thomasa też będą mieć dziewczyny...;]]]]
Czytałam pierwsze dwie części książki. Jeszcze czekam na trzecią, jeśli chodzi o postać Thomasa to ten w żadnej z części aż tak bardzo się nie zbliża do Teresy. Faktycznie są przyjaciółmi zwłaszcza w drugiej części i nie ma żadnego wątku miłosnego. Teresa prawie w jedynce się nie pojawia. Wysłana zostaje windą, potem jest w śpiączce przez długi czas i w myślach rozmawia z Thomasem. Gdy się budzi też niewiele się pojawia. Rozmawia z Thomasem faktycznie, potem dopiero na końcówce. W drugiej części książki już gra bardzo dużo. Ponadto z Teresą planowali wejście do labiryntu dużo wcześniej gdyż byli jego twórcami jak Gally i już przez to przechodzili. Trójka faktycznie może być zaskakująca jeśli jednak Teresa i Thomas nie będą razem. Książki przeczytałam z jednego powodu- brak miłości w książce i skupiają się i wyłącznie na fabule. Już sobie wyobrażam jak będą wyglądać buldożercy oraz labirynt.
Aż mam ochote ci zaspoilerować :p Osobiście po przeczytaniu trzeciej części, a w szczególności zakończenia chciałam wyrzucić mojego kindla przez okno.
trójki jeszcze nie widziałam, ale spodziewam się jakiejś wielkiej bitwy z buldożercami
zakończenie to była miazga xD miałam w głowie kilka scenariuszy jak to się skończyć może, ale tego się nie spodziewałam :D
ja też nie mam zastrzeżeń, teraz tylko pozostaje czekać na zwiastun (bo chyba się jeszcze nie pojawił?) i film...
Newt jest jednym z głównych bohaterów,jest we wszystkich trzech częściach i odgrywa naprawdę ważną rolę