PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=317089}
7,2 104 tys. ocen
7,2 10 1 104386
6,5 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

Wypowiedzi odnośnie komiksu bardzo mnie nim samym zainteresowały, w związku z tym mam pytanie: Skąd mogę otrzymać wszystkie tomy, po polsku. Bardzo proszę o szybką odpowiedź.

ocenił(a) film na 9
Bala

ja swoje dorwałem na merlinie, no ale zawsze możesz pogrzebać na forach też można je łatwo znaleźć ;)

bratrunks

komiksy zostały wydane w naszym kraju, więc wydaje mi się, że bez większych problemów znajdziesz w Empiku lub w jakiejś księgarni. A im bliżej premiery filmu tym na pewno będzie bardziej dostępny owy komiks.

bratrunks

ja mam na dysku, ale powiem szczerze, że nie ma to jak papierowa wersja w ręku... to tak samo jak mp3 i legalny album w wysokiej jakości.

Bala

http://merlin.pl/Alan-Moore/browse/search/1.html?offer=O&person=Alan+Moore stąd każda cześć 18,50zł pozostaje tylko CZYTAĆ :]

ocenił(a) film na 8
dYDelf

Wielki dzięki, już zamówiłem:)

ocenił(a) film na 8
Bala

Oczywiście wielkie. (Edit?)

Bala

spoko:) ale patrze teraz już podnieśli cenę do 23.50 a była jeszcze niedawno 18,50 wyczuli chyba zbliżająca się premierę filmu :P

dYDelf

Wszystkie 3 tomy można kupić na www.sklep.gildia.pl za 23 zł. Właśnie odebrałam 1 tom. Niedługo wezmę się za lekturę i zobaczę o co halo ;)

Silva

Trzeba było zamówić od razu trzy ;) Nie sposób docenić tego komiksu po jednym tomie.

ocenił(a) film na 8
Albertino

Docenić można... ale jak się przeczyta to człowiek się wkurza że musi czekać żeby dowiedzieć się co będzie dalej :)

Subterranean

Akurat jak kasy nie ma... może się przed premierą wyrobię...

Bala

http://www.komiks.gildia.pl/komiksy/straznicy/pakiet

właśnie egmont wyda ponownie trzy tomy wiec mozna nadrobic zaległości.
Polecam

ocenił(a) film na 6
Bala

W każdym dużym sklepie się da obecnie je kupić. Może i ja to niedługo zrobię. Szkoda tylko, że inne wielkie dzieło Alan'a Moore'a - V for Vendetta nie jest w Polsce dostępne. Jedyne czym można się zadowolić to ściągnięcie z internetu :(.

Agie

Jak dobrze,że zakupiłem sobie komiks V jak Vendetta przed premier filmu, pewnie teraz na allegro kosztuje krocie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
redman23

nie czytałeś że kolega już zamówił?

LiMiTED_UNCUT

Ale może ktoś inny skorzysta!? :> ehhh...

redman23

czytanie komiksów na ekranie komputera to zwykła żenada :|

Witcher

Zależy jaki masz ten monitor.. a po drugie - zawsze można sobie wydrukować xD

Mithrill

czytanie skanów powinno być potępiane bo to jest zwykłe piractwo.

Witcher

Ocho, kolejny strażnik prawa. Wyobraź sobie, że nie zawsze ;)

Mithrill

co nie zawsze? Ty ściągasz komiks za darmo + rysownik/scenarzysta/wydawca nic z tego nie ma = piractwo

LiMiTED_UNCUT

Nie zawsze... jeżeli posiadam komiks i zrobię sobie skan, żeby mieć go w podróży na laptopie (bo nie chcę niszczyć oryginału itd.), to nie jest piractwo. Jeżeli skany udostępni mi ktoś z najbliższej rodziny - to także nie jest piractwo. Więc przestańcie się tak burzyć wielcy sprawiedliwi, którzy nie macie na kompie ani jednej nielegalnej mp3 itp. ;)

Mithrill

jeśli posiadasz oryginał to oczywiście nie jest to piractwo ;P

zresztą kiedy napisałem że nie mam ani jednej nielegalnej mp3 - jestem świadomy łamania prawa, ale nie lubię gdy ktoś łamie prawo, ale nie ma takiej świadomości ]:->

LiMiTED_UNCUT

Hehe...racja. Też tego nie lubię. Dlatego uświadamiam.

W sumie zaczęło się od tego, że ktoś (Witcher chyba) napisał iż posiadanie skanów komiksów jest piractwem. Dlatego napisałem, że nie zawsze...

Ok, to teraz już tylko czekam na ten film. Jaki by nie był i tak trzeba zobaczyć :P

LiMiTED_UNCUT

Oj, ktoś tu się nie łapie w przepisach prawnych. Polskie prawo pozwala na posiadanie nielegalnyc mptrójek i filmów, które były już udostępnione szerszej publiczności (filmy po premerze w telewizji, mptrójki wszystkie, oprócz dalej nielegalnych leaków). Nielegalnym jest ich rozpowszechnianie. innymi słowy, usuń wszystkie swoje programy p2p czy inne torrenty, nie ślij maili do przyjaciół, nie rób im składanek i nie używaj iPoda w trakcie swojego dj'skiego setu, a twoja kolekcja będzie w stu procentach legalna.