Wypowiedzi odnośnie komiksu bardzo mnie nim samym zainteresowały, w związku z tym mam pytanie: Skąd mogę otrzymać wszystkie tomy, po polsku. Bardzo proszę o szybką odpowiedź.
ja swoje dorwałem na merlinie, no ale zawsze możesz pogrzebać na forach też można je łatwo znaleźć ;)
komiksy zostały wydane w naszym kraju, więc wydaje mi się, że bez większych problemów znajdziesz w Empiku lub w jakiejś księgarni. A im bliżej premiery filmu tym na pewno będzie bardziej dostępny owy komiks.
ja mam na dysku, ale powiem szczerze, że nie ma to jak papierowa wersja w ręku... to tak samo jak mp3 i legalny album w wysokiej jakości.
http://merlin.pl/Alan-Moore/browse/search/1.html?offer=O&person=Alan+Moore stąd każda cześć 18,50zł pozostaje tylko CZYTAĆ :]
spoko:) ale patrze teraz już podnieśli cenę do 23.50 a była jeszcze niedawno 18,50 wyczuli chyba zbliżająca się premierę filmu :P
Wszystkie 3 tomy można kupić na www.sklep.gildia.pl za 23 zł. Właśnie odebrałam 1 tom. Niedługo wezmę się za lekturę i zobaczę o co halo ;)
Docenić można... ale jak się przeczyta to człowiek się wkurza że musi czekać żeby dowiedzieć się co będzie dalej :)
http://www.komiks.gildia.pl/komiksy/straznicy/pakiet
właśnie egmont wyda ponownie trzy tomy wiec mozna nadrobic zaległości.
Polecam
W każdym dużym sklepie się da obecnie je kupić. Może i ja to niedługo zrobię. Szkoda tylko, że inne wielkie dzieło Alan'a Moore'a - V for Vendetta nie jest w Polsce dostępne. Jedyne czym można się zadowolić to ściągnięcie z internetu :(.
Jak dobrze,że zakupiłem sobie komiks V jak Vendetta przed premier filmu, pewnie teraz na allegro kosztuje krocie.
co nie zawsze? Ty ściągasz komiks za darmo + rysownik/scenarzysta/wydawca nic z tego nie ma = piractwo
Nie zawsze... jeżeli posiadam komiks i zrobię sobie skan, żeby mieć go w podróży na laptopie (bo nie chcę niszczyć oryginału itd.), to nie jest piractwo. Jeżeli skany udostępni mi ktoś z najbliższej rodziny - to także nie jest piractwo. Więc przestańcie się tak burzyć wielcy sprawiedliwi, którzy nie macie na kompie ani jednej nielegalnej mp3 itp. ;)
jeśli posiadasz oryginał to oczywiście nie jest to piractwo ;P
zresztą kiedy napisałem że nie mam ani jednej nielegalnej mp3 - jestem świadomy łamania prawa, ale nie lubię gdy ktoś łamie prawo, ale nie ma takiej świadomości ]:->
Hehe...racja. Też tego nie lubię. Dlatego uświadamiam.
W sumie zaczęło się od tego, że ktoś (Witcher chyba) napisał iż posiadanie skanów komiksów jest piractwem. Dlatego napisałem, że nie zawsze...
Ok, to teraz już tylko czekam na ten film. Jaki by nie był i tak trzeba zobaczyć :P
Oj, ktoś tu się nie łapie w przepisach prawnych. Polskie prawo pozwala na posiadanie nielegalnyc mptrójek i filmów, które były już udostępnione szerszej publiczności (filmy po premerze w telewizji, mptrójki wszystkie, oprócz dalej nielegalnych leaków). Nielegalnym jest ich rozpowszechnianie. innymi słowy, usuń wszystkie swoje programy p2p czy inne torrenty, nie ślij maili do przyjaciół, nie rób im składanek i nie używaj iPoda w trakcie swojego dj'skiego setu, a twoja kolekcja będzie w stu procentach legalna.