PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=317089}
7,2 104 tys. ocen
7,2 10 1 104388
6,5 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

Mam takie pytanie. Jaka jest aktualnie najdłuższa wersja ,,Strażników''?

countdooku86

Ja oglądałem reżyserską wersję, która była dłuższa o 23 czy 24 minuty...
były w niej dłuższe scenki i parę dodatkowych, na przykład scenka w której ginie drugoplanowa postać...

pozdrawiam!

ocenił(a) film na 9
Przeemek

obecnie najdłuższą wersją (i ostateczną) jest Ultimate Cut, zawiera ona sceny z wersji reżyserskiej i wklejoną zgodnie z komiksem animację "tales of black freighter". Zdecydowanie polecam najdłuższą wersję, to po prostu geniusz sam w sobie.

ocenił(a) film na 8
G_R_Z_3_C_II_U

Oczywiście nie została wydana w Polsce ani wersja Directors cut ani ultimate cut co bardzo mnie smuci. Ciekawe czy w ogole planuja jej wydanie. 2h 44 min to dla mnie za malo :P przydalo by sie te 3h 30min

ocenił(a) film na 9
OskarOskar

na 99% nie zostanie wydana, ale jeśli chcesz obejrzeć wersję rozszerzoną poszukaj przez google "watchmen ultimate filmy online", z pewnością znajdziesz do obejrzenia (z limitami niestety).

ocenił(a) film na 7
G_R_Z_3_C_II_U

Dzięki, szukałem ,,Ultimate Cut'' na DVD gdzieś w Polsce, ale jedyne co znalazłem to zakończona limitowana aukcja na Allegro.

ocenił(a) film na 9
countdooku86

film również do obejrzenia na ekino.tv (niestety nie wersja ultimate)
pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
countdooku86

Na bank niezle spóźnienie, ale co tam. Na piracie siedzi wersja ultimate cut, 7.95 gb.

ocenił(a) film na 9
androgenius

strasznie dużo waży, pewnie Blue Ray?

ocenił(a) film na 9
deserving

Tak, jest tez taka, która ma coś ponad 3 gb :) (ultimate cut oczywiście). No i zawsze zostaje ebay, tam nietrudno o fizyczną kopię tej wersji i to nawet nie za straszne pieniądze. A ultimate cut jest genialna, m.in, te wstawki z "Tales of the Black Freighter" powodują, że klimatem dużo bardziej zgadza mi się z komiksem, niż kinówka, która jest zwyczajnie mocno okrojona...

ocenił(a) film na 9
countdooku86

Pełna, a w zasadzie rozszerzona wersja - bo jest to reżyserska plus animowane wstawki przedstawiające historię komiksu 'tales of black freigher' - to 3 h 35 min. bez napisów 3h 25 min. W każdym razie polecam i nie tylko tu, zawsze wersje reżyserskie, czy te dłuższe sa ciekawsze.