Mam takie pytanie. Jaka jest aktualnie najdłuższa wersja ,,Strażników''?
Ja oglądałem reżyserską wersję, która była dłuższa o 23 czy 24 minuty...
były w niej dłuższe scenki i parę dodatkowych, na przykład scenka w której ginie drugoplanowa postać...
pozdrawiam!
obecnie najdłuższą wersją (i ostateczną) jest Ultimate Cut, zawiera ona sceny z wersji reżyserskiej i wklejoną zgodnie z komiksem animację "tales of black freighter". Zdecydowanie polecam najdłuższą wersję, to po prostu geniusz sam w sobie.
Oczywiście nie została wydana w Polsce ani wersja Directors cut ani ultimate cut co bardzo mnie smuci. Ciekawe czy w ogole planuja jej wydanie. 2h 44 min to dla mnie za malo :P przydalo by sie te 3h 30min
na 99% nie zostanie wydana, ale jeśli chcesz obejrzeć wersję rozszerzoną poszukaj przez google "watchmen ultimate filmy online", z pewnością znajdziesz do obejrzenia (z limitami niestety).
Dzięki, szukałem ,,Ultimate Cut'' na DVD gdzieś w Polsce, ale jedyne co znalazłem to zakończona limitowana aukcja na Allegro.
film również do obejrzenia na ekino.tv (niestety nie wersja ultimate)
pozdrawiam.
Na bank niezle spóźnienie, ale co tam. Na piracie siedzi wersja ultimate cut, 7.95 gb.
Tak, jest tez taka, która ma coś ponad 3 gb :) (ultimate cut oczywiście). No i zawsze zostaje ebay, tam nietrudno o fizyczną kopię tej wersji i to nawet nie za straszne pieniądze. A ultimate cut jest genialna, m.in, te wstawki z "Tales of the Black Freighter" powodują, że klimatem dużo bardziej zgadza mi się z komiksem, niż kinówka, która jest zwyczajnie mocno okrojona...