PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=334999}
6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 115605
4,9 30 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

Czy macie jakieś informację na temat tego czy powstać ma WarCraft IV?? Osobiście nic na ten temat nie mogę znaleźć, a byłbym bardzo zawiedziony gdyby coś takiego miało nigdy nie powstać... WoW jest świetny, ale chętnie pograłbym w kolejną strategię ze świetną fabułą...

ocenił(a) film na 7
Gregg92

jestem przekonany, ze Warcraft 4 albo nigdy nie powstanie albo przynajmniej nie w kolejnych 5 latach. powody:
1. Trwaja zaawansowane prace nad Starcraftem 2
2. Ludzie czekaja na kolejne diablo, ktore pewnei bedzie mmo
3. WOW ciagle ma olbrzymia ilosc fanow, wiec po co go zmieniac? Teoretycznie ma tyjsc jeszcze masa dodadtkow do wowa.

ocenił(a) film na 7
Sturm

Pozostaje tylko nadzieja, że powstanie 4 część Warcrafta. WOW jest grą nie wyjaśniającą wielu ważnych dla świata Warcrafta wątków, m.in. o Arthasie. Wiadomo, że stał się nowym królem Liszem i że planuje podporządkować świat Pladze. Sylvanas poprzysięgła sobie zemstę na Arthasie. Z kolei Iliidan uciekł na Pustkowia ze strachu przed jego zemstą. Trwa wojna domowa w Kraju Plagi pomiędzy Opuszczonymi Sylvanas a Plagą pod dowództwem Khel'Thuzada. Dla mnie Warcraft zawsze będzie kojarzył się ze strategią. Trzymam kciuki, aby podczas nadchodzącego konwentu fanów gier Blizzarda, BlizzCon 2007, 3-4 sierpnia, w Anaheim, w Kalifornii być może zostanie ogłoszony projekt gry nad Diablo III, lub Warcraft IV.

ocenił(a) film na 7
Brudny_Harry

ja daje 0% szans, ze cokolwiek oglosza. Nie licze oczywiscie Starcrafta 2

ocenił(a) film na 7
Sturm

To prawda. Są małe szanse na to, że w ogóle coś ogłoszą. Ale kto wie..

Sturm

"Nie licze oczywiscie Starcrafta 2"

Jak to? Przecież SC2 powstanie, jest oficjalna strona z mnóstwem fotek i filmikami ;P

ocenił(a) film na 7
HuntMocy

chodzilo mi o to, ze nie Starcraftra do tych, ktorym daje 0% szans. Troche zagmatwalem :)

Sturm

Zgadzam się z kolegą...WoW dla ścisłości, nic nie wyjaśnia... Pozostają nie zakończone wątki z III, a szkoda jeśli miałby nie powstać IV, bo można by je świetnie rozwinąć...

ocenił(a) film na 7
Gregg92

W wywiadzie dla serwisu GameDaily, Rob Pardo wspomniał o Warcrafcie IV:

"Moim zdaniem jednym z czynników, który czyni nas odnoszącą sukcesy firmą jest fakt, że myślimy o nowych grach w kategoriach chęci i zapału, a nie pod względem decyzji biznesowych, co wyjaśnia liczne pytania dotyczące Starcrafta, zadawane nam niegdyś. W czasach kiedy wydaliśmy Starcrafta, a później dodatek Brood War wszyscy uważali, że są to niesamowite gry; cieszyły się one ogromną popularnością, a ja byłem zasypywany pytaniami: "Dlaczego tworzycie nowego Warcrafta, nie powinniście robić kolejnego Starcrafta?". Odpowiedź brzmi: Warcraft był tym projektem, którym chcieli się zająć programiści, poza tym byli już wypaleni uniwersum Starcrafta, a Warcraft był grą, którą chcieli zrobić i jak długo będzie kontynuowany, będziemy kochać to uniwersum. - To zadziwiająco sukcesywny świat. Jeśli chcemy do niego wrócić i zrobić to, może to zrobimy, a może nie. - wyznał Pardo

Jako kolejną ciekawostkę, warto dodać, że w ów wywiadzie Rob Pardo zdradził, iż po wydaniu Starcrafta 2 a potem dodatku doń, Warcraft IV będzie jednym z pomysłów rzuconych na stół, na kolejną grę."

Żródło: www.diablo.phx.pl

ocenił(a) film na 7
Brudny_Harry

Plotki dotyczące sztandarowych produktów studia Blizzard Entertainment towarzyszą nam niemalże od początków istnienia legendarnej ?Zamieci?. Polityka firmy odpowiedzialnej za serie Diablo, StarCraft i WarCraft skłania ku temu, by informacji o jej nowych tytułach szukać nie w oficjalnych oświadczeniach prasowych, lecz w prywatnych rozmowach z pracownikami zespołu.
Tak też uczynili na minionych targach Games Convention dziennikarze niemieckiego magazynu PC Action, którzy w krótkim wywiadzie z jednym z przedstawicieli Blizzarda, Samwisem Didierem, niezobowiązująco zapytali go o to, kiedy światło dzienne ujrzy WarCraft IV. Ku ich zaskoczeniu, deweloper stwierdził: ?Opracowujemy go równocześnie ze StarCraftem II?.
Wypowiadając powyższą kwestię, człowiek sprawujący w Blizzardzie funkcję dyrektora artystycznego, gromko się jednak zaśmiał, toteż nie wiadomo, czy jego zdanie było jedynie ironicznym ukłonem w stronę wszelakich spekulantów czy też oznaczało może ni mniej, ni więcej, tylko pierwszą zapowiedź kolejnego RTS-a w znanym wszystkim graczom uniwersum fantasy. Jakkolwiek by w tym temacie nie było, o kalifornijskim zespole znowu zrobiło się głośno. Tym niemniej wygląda na to, że przez najbliższe miesiące szczegóły odnośnie czwartego WarCrafta będą istniały bardziej w naszej wyobraźni aniżeli w rzeczywistym świecie.

Źródło: www.gry-online.pl

Gregg92

O ludzie jak niczego nie wyjasniono jak sie nie umie angielskiego Do WoWa powstał dodatek Burning Crusade w kturym powrucił Ilidan a za rok powstanie dodatek Northtrend gdzie powruci Arthas po zjednoczeniu z Królem Liszem... www.battlenet.pl kliknijcie w zakladke WoW i mozecie poczytac o Ilidanie, Arthasie i kazdej innej rasie i zobaczyc Trailery z WoWa lub filmy robiony w Wowie przez Blizza gdzie wszystko jest wyjasnione!

Gregg92

I szczerze wątpiem w postanie Warcrafta IV Blizz zakonczyl serie Warcrafta jesli cos zwiazne z Warcraftem to nastepne dodatki do WoWa a teraz Blizz zajmuje sie Northtrendem do WoWa

Gregg92

I jeszcze jedna zecz widzem ze zadna z osub z was nie grała w WoWa i nie ma pojecia o tej grze jak ktos ma jakies pytanie niech napisze na mojim blogu.

ocenił(a) film na 7
Deidara

ja akurat jestem naleze do tych "osub", ktore w wowa graly dlugo a nawet za dlugo :)

ocenił(a) film na 10
Sturm

Hehe no to teraz fani Wow'a maja na co czekac (w tym ja ) ;]
Nowy dodatek World of Warcraft: Wrath of the Lich King i film na który przeznaczono 100 mln dolarów(Budżet podano na Hyperze)...Oj będzie sie działo, będzie...

ocenił(a) film na 8
Sumi

nie cierpię wowa. lubię starcrafta, kocham warcrafta III i to w niego gram tylko. jednak patrząc w przyszłość nie jestem pewien czy chciałbym w najbliższych 4-5 latach ujrzeć War4. Bałbym się strasznie, że zrąbią go. Co jak co spróbować zrobić kontynuację najlepszej gry w historii (prócz SC, nie jestem jednym z fanów SC, ale szanuję ich gust, więc wymienię SC jako najlepszego RTS wraz z W3) to nielada wyzwanie. Starcraft 2 mnie ciekawi, ale podejrzewam, że pogram krótko, nie zagłębiając się w szczegóły multi to jeszcze zależy sporo od tego jak rynek e-gamingu się zmieni wraz z wyjściem SC2.
P.S. w War4 mogli by zrobić statki wodne :D i np. misje w których bitwy morskie będą odgrywać duże znaczenie na zwycięstwo. jeśli dobrze by to wykonali mogłoby to znacznie podwyższyć ciekawość gry i dodać nowe strategie.

ocenił(a) film na 9
Satch

Mam podobnie :P chociaż w wowa miałam okazję pograć z godzinę u chłopaka xD Do starcrafta mnie nie ciągnie ale WarCraft III to arcydzieło ^^ Co do niewyjaśnionych wątków, chyba się nie doczekamy ich rozwiązania. Jedyna co nam pozostaje to 7 książek z cyklu WarCrafta, które polecam. Czytałam jak dotąd 4 i są genialne ^^

Deidara

Znasz coś takiego jak "ó" zamknięte? Z reguły takich żeczy się nie czepiam, no ale wszystko ma swoje granice!

Gregg92

Chybe jednak powstanie bo ostatnio było coś o tym mówione ,że po skończeniu prac nad innymi projektami ma zostać przeprowadzona rozmowa o dalczych losach warcrafta...

ocenił(a) film na 4
Gregg92

Wydaje mi się że Warcraft IV musi powstać, chociażby po to żeby wyjaśnić w nim pojawienie się nowych terytoriów. Po premierze Wrath of the Lich-King (kurcze, a ja jeszcze nie mam Burning Crusade nawet ;) ) skończą się nowe terytoria dla kolejnych dodatków do WoW.
O los tego ostatniego jestem spokojny, World of Warcraft to dla Blizzarda niewyczerpane źródło dochodów. Policzcie sobie, 12 milionów graczy, każdy płaci 15$ miesięcznie (są też inne metody opłat) daje 180.000.000$ miesięcznego przychodu dla Blizzarda. Duuużo. ;)

ocenił(a) film na 8
Hordeman89

gralem w w3 przeszlo 2 lata. znudzilo mi sie i teraz postanowilem zakupic WoWa namowiony przez kolege, bo fakt - jak sobie tak obliczylem to za miesiac grania zaplace dwoma wyjsciami do knajpy, wiec bez przesady, ale to nie tak duzo, a zauwazylem, ze coraz wiecej gier ma wychodzic, co beda oplacane abonamentem i ze staje sie to chlebem powszednim. licze na to, ze sie nie zawiode, a nawet jak mi sie nie spodoba to pogram troche i przestane :)

p.s. glownym powodem dla ktorego kupuje wowa to fabula ;)

p.s.2 licze na to, ze nie zrobia filmu na podstawie Wladcy Klanow, bo troche by to bylo marne, ogolnie wyobrazam sobie ten obraz jako troche z W3, troche z WoWa historii wydanej w dwoch, a moze nawet trzech czesciach (trylogii), pasuje mi nawet jako rezyser Jackson (peter)

pozdrawiam fanow swiata Warcrafta (czy to graczy w3, czy wowa)

ocenił(a) film na 9
Satch

Na podstawie Władcy Klanów raczej nie zrobią bo podobno fabuła ma być obsadzona między WoW-em a W3, jeśli już mówimy o podparciu się książką to bardziej prawdopodobne jest to że będzie to Krąg Nienawiści.

Zastanawia mnie też powrót Illidana, czy ten nie zginął czasem z Arthasem w walce o Tron Mrozu??

starfire_2

Moim zdaniem WoW, mimo tego, co pisał tam wcześniej ten analfabeta, nie wyjaśnia wielu wątków. A grając w trójkę byłem oczarowany światem Azeroth! Szkoda, żeby tak epicka fabuła miała się spalić. W końcu mmo nie jest po to, żeby przedstawiać nam nie wiadomo jaki scenariusz!

Hordeman89

WC4 ma szanse wyjsc dopiero wtedy gdy WoW szczeźnie w zalewie kolejnych casualowych patchy ułatwiających gre do tego stopnia ze bedzie mozna w nia grac na komorkach. Prawdopodobniejsze jest to ze kolejny rts o WC bedzie jakims prequelem do tego co juz bylo.

ocenił(a) film na 7
Gregg92

Nie będzie Warcrafta 4.Blizzard po wydaniu 3 oficjalnie to ogłosił.

SirHunter

Mi sie bardzo spodobal i Warcraft III i World of Warcraft. Chociaz gram od 20 dni juz kupilem obydwa dodatki i
przyznam ze gra jest naprawde fajnie zrobiona, szkoda tylko ze nie ma jakiejs glebszej fabuly.
Mam nadzieje ze kolejny dodatek Cataclysm doda jakas okreslone fabule, a jak nie ten to ktorys z nastepnych.
To by naprawde dobrze zrobilo WoW'owi.

messina

"głębsza fabuła" - wymyśl bardziej nowatorskie i wciągające Uniwersum :/