PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=334999}
6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 115605
4,9 30 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

Wydaje mi się czy w zwiastunie widzę Ner'zhula?

ocenił(a) film na 9
Mazi1577

Bardzo możliwe :) Za dużo go pewnie nie będzie, ale miło, że się pojawi.

Dentarg

To oznacza watek Lich Kinga i Arthasa :] Pierwotnie powinien sie na ekranie pojawić przy drugiej wojnie...

ocenił(a) film na 9
Mazi1577

Raczej nie bardzo. To oznacza wątek samego Ner'zhula i prawdopodobnie jego powiązania z Radą Cienia wraz z jego rolą podczas pierwszej wojny. Przy drugiej wojnie też raczej nie będzie jeszcze wątku Lich Kinga, tylko nadal Ner'zhula.
Lich King może się pojawić pod sam koniec drugiego filmu, choć równie dobrze może być dopiero na początku trzeciego.

Dentarg

Nie zrozumielismy sie :] Chodzi mi ze w drugiej czesci mozemy zobaczyc juz Arthasa, a w pozniejszych o ile sie sprzedadza na pewno Lich Kinga :]

Mazi1577

Oczywiscie malego Arthasa (3 lata chyba podczas drugiej wojny) oraz Terenasa juz pewnie w jedynce o ile pokaza ucieczke do Lorderon...

ocenił(a) film na 9
Mazi1577

To chyba oczywiste, że w późniejszych częściach zobaczymy Arthasa i Lich Kinga.

ocenił(a) film na 7
Dentarg

A niechże to rozbudują jak Marvel swoje uniwersum. Miałbym na co do kina chodzić. Chyba nie przepuściłbym żadnego sequela, spin-offa itd :D

ocenił(a) film na 9
Buka_8

A pewnie, niechże rozbudują jak tylko się da :) Również biegałbym jak po bułki :D

ocenił(a) film na 7
Mazi1577

Ner'zhul byl pierwszym krolem liczem . A arthasa pewno i tak nie zobaczymy do konca trylogi . Cala trylogia bedzie sie koncentrowac na inwazji orkow ., ktora odbywala sie na przestrzeni kilkudziesieciu lat .

Mazi1577

[spojlery]

To co widać na trailerze to może być:
a) Ner'zhul uwięziony przez Kil'Jaedena po tym jak Gul'dan poinformował Kil'Jaedena o tym że Ner'zhul chce być wierny szamanistycznym tradycjom orków i nie chce paktu z demonami.
b) Ner'zhul w czasie rozmowy z duchami które są na niego wściekłe za to że dał się zmanipulować Kil'Jaedenowi i rozpoczął wojnę z Draenei.

Tak więc na pewno zobaczymy przynajmniej część wydarzeń z czasów wojny Orków z Draenei na Draenorze. Ner'zhul jest postacią kluczową w pierwszej części, ponieważ to on, mając dostęp do dokumentów Rady Cienia, ostrzegł Durotana o planach Gul'dana, przez co Durotan został wygnany z Hordy. Na trailerze Durotan mówi że Draenor umiera i nie da się tam już żyć. Jednak prawdziwe zniszczenie Draenoru nastąpiło przecież dopiero po II wojnie. Tak więc myślę że Durotan ze swym klanem ucieka bo jest wygnany, a Draenor jest nie do mieszkania z powodu wojny z Draenei oraz z powodu porzucenia szamanistycznego życia orków na rzecz paktu z demonami.

Ciekawy jestem ile wydarzeń sprzed I wojny zobaczymy. Może cofniemy się jeszcze wcześniej do Aegwynn i jej walki z Sargerasem.

Obstawiam że początek filmu to może być
- Aegwynn i rozpoczęcie wątku Medivha oraz grobu Sargerasa.
- Draenor - pokazanie szamanistycznych orków, zaprzyjaźnienie się Durotana z Orgrimem
- Potem wojna Orków z Draenei, Ner'zhul, Gul'dan, pakt z demonami
- kontakt Medivha i Gul'dana
- wygnanie Durotana i ucieczka przez portal
- potem powrót do Azeroth i obserwowanie ze strony ludzi pierwszego spotkania ludzi i orków
- wojna ludzi i orków
- Garona łączy Lothara z Durotanem
- Durotan sprzymierza się z Lotharem by powstrzymać Gul'dana
itd

Muruu

Czyli mają strasznie dużo do pokazania :D Ciekawe ile bedzie trwac sam film, jakies info wyszlo juz na ten temat?

Mazi1577

Nie wiem. Masz rację. To by było za dużo. Pierwszy i drugi punkt raczej będą tylko jakoś opowiedziane przez bohaterów lub inaczej przedstawione. Na wycieku z filmu który jest w necie widać sporo akcji z tego jak orki opuszczają upadający Draenor. Wrażenie robi scena jak Gul'dan otwiera portal.

Muruu

Wojna z draenei tez wydaje mi sie ze zostanie pominieta, moze jakas scenka, ale czy pokaza to sie dopiero okaze. Widzialem te scenke, no swietna jest :] mam nadzieje ze film rozniez bedzie...

ocenił(a) film na 9
Mazi1577

"Czyli mają strasznie dużo do pokazania"

Z tematu którego jeszcze nie widzieliśmy, dlatego też bardzo dobrze, że ekranizują czasy War1 :) Będzie fajne widowisko.

Dentarg

Dokladnie, mysle ze kolejne czesci to tak jak pisali fani war2 oraz war3, a pozniej kto wie archimonde i arthas? :D

ocenił(a) film na 9
Mazi1577

A nie lepiej Wojna Starożytnych? Albo książki, które nie dotarły do Polski? Wielu ciągle pisze "Arthas, Arthas", a w gruncie rzeczy to poza jego przemianą w Rycerza Śmierci nic ciekawego nie było z Arthasem.

Dentarg

Arthas to taki trochę lord Vader. W jednej części mógłby być głównym, dobrym bohaterem który zmienia się w złego, a w kolejnej części mógłby być już głównym złym charakterem - królem liszem i wtedy jego przyjaciele z pierwszej części (Jaina, Varian Wrynn, Tirion Fordring, Bolvar Fordragon) walczyli by z nim w drugiej.

ocenił(a) film na 9
Muruu

No dobrze, ale po co? Znamy tę historię od podszewki. Tak, zostanie to zekranizowane w swoim czasie, ale mnie szczerze mówiąc bardziej interesują te fragmenty Warcrafta które z racji tego, że powstały w latach 90-tych nie miały szans być tak dobrze opowiedziane jak War3.
Ja bym na ich miejscu ekranizował trzy warcrafty, a potem brał się za ekranizacje książek. Ciekawym pomysłem byłoby też zekranizowanie fabuły WoWa w postaci serialu w formie jeden dodatek na sezon serialu :P

ocenił(a) film na 8
Mazi1577

Osobiście wolał bym zeby jedynka opowiadała o 1 wojnie a dwójka i trójka o 2 wojnie, poniwaz 2 wojna byla bardziej rozbudowana i warcraft 3 ma potencjal na osobną trylogie, w 1 filmie musieli by sporo pominąć.