Ben Foster potwierdził w wywiadzie, że zagra Medivha. Szczerze mówiąc bardziej pasuje na
Khadgara/Lothara.
Ja to liczę że będzie ponad Władcą. Najgorsze jednak jest to, że mogę spodziewać się za dużo.
Moim zdaniem nie ma opcji na taki poziom... Myślę, że coś na 6-8 wyjdzie. Chociaż pewnie jako fan WC zawyżę o oczko :o
Nie oszukujmy się, do tej pory rozmachem nic na razie nie przebiło LOTR :)
Sądząc po opisie postaci albo będzie to jakaś alternatywa do gier, albo facet nie do końca jeszcze czuje postać. Medivh jako mag-obrońca, który się wycofał, a teraz wyrusza z grupą przyjaciół? Po tym jak Medivh się wycofał, grupa przyjaciół wpadła zrobić z niego szaszłyk. Potem spędził parę lat emerytury w niebycie, by ostatecznie powrócić w niewyjaśnionych okolicznościach. Ciężko tą historię przypasować do tego, co mówił na temat swojej postaci Foster.
Na tegorocznym Blizzconie mowili ze ma byc to alternatywna wersja Pierwszej Wojny, ze wzgledu na to, ze kazdy zna historie :P
A odnosnie obsady i ról:
Travis Fimmel - Lothar
Ben Foster - Medivh
Toby Kebbell - Durotan
Rob Kazinsky - Orgrim Doomhammer
Clancy Brown - Blackhand
Ben Schnetzer - Khadgar
Paula Patton - Garona
Dominic Cooper - Krol Llane
Jesli chodzi o porownanie z Wladca Pierscieni to rezyser sam stwierdzil ze efektow specjalnych bedzie wiecej niz w LOTR i Avatarze razem wzietych. Film bedzie pokazywal 50% hordy i 50% alliance i ponoc nie ma byc podzialu na "zlych" i "dobrych" :P