PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11841}

Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 546 tys. ocen
8,4 10 1 546286
7,9 70 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

Według mnie Drużyna i Powrót Króla to różnorzędnie najlepsze części - "jedynka" znakomicie przedstawia świat Hobbitów oraz nie gardzi humorem; "trójka" natomiast sprowadziła mnie na brzeg fotela i niesie niesamowity ładunek emocji.

ocenił(a) film na 10
giewus_2

Wg mnie najlepsza część to Powrót Króla, zapierające dech w piersiach sceny + świetnie pokazany Mordor (polecam rozszeżoną wersję = Usta Saurona:D)+ piękne zakończenie... potem na 2m. Drużyna Pierścienia za to, ze jest taka hobbicka;) a na końcu Dwie Wieże...

Jackie_Sparrow

Osobiście najbardziej lubię "Drużynę pierścienia." Możemy dobrze poznać bohaterów, przez co są bliżsi niż w kolejnych częściach. I same ich losy wydają mi się najciekawsze w kolejnych częściach więcej czasu poświęca się bitwom.Tutaj efekty specjalne nie opanowują tak filmu, łatwiej jest się skupić na samej historii.

ocenił(a) film na 10
Bilbo

Pod względem klimatu (którego nie udało się powtórzyć w kolejnych częściach) pierwszeństwo ma Drużyna Pierścienia, zresztą darzę ją wielkim sentymentem, jako film, który wywarł na mnie najsilniejsze wrażenie.
Pod względem rozamachu i niedosytu oraz kunsztu: Powrót Króla.
Dwie Wieże jakoś najmniej mni przypadły do gustu, nie wiem czemu...

ocenił(a) film na 6
Bilbo

Uważam, że "Drużyna pierścienia" jest najlepsza. Najbardziej urzekająca i wciagająca.

ocenił(a) film na 10
giewus_2

W zasadzie potwierdzam zdanie rosarium, klimat i postaci- "Drużyna", rozmach i tzw "wciśnięcie w fotel"- "Powrót Króla", a Gandalf Szary podoba mi się bardziej niż biały, a zwłaszcza jego broda.