Mam nadzieje ze ten film bedzie przynajmniej od 16 lat :D
Jesli, tak to bardzo dobry film sie zapowiada, a nie, taka popierdolka z SM3...
Czekam na film ;)
jeśli to na prawdę będzie film poświęcony tej postaci, to muszę go obejrzeć, choćby za 3 lata. Jedna z moich ulubionych postaci.
Jezeli bedzie z kategoria od 13 lat to mozna sobie darowac...albo z nudow obejrzec:/
Uważam że Venom wypadnie blado przynajmniej dlatego że ma być powiazany z SM4 a filmy o SM są jakoś dla mnie strasznie cieniutkie...
Mam nadzieję, że przedstawią go co najmniej tak brutalnego jaki był w komiksach. Nawet jako bohater (dla tych co nie wiedzą to jak Venom przestał polować już na Spider Man to walczył ze złem tyle, że na swój własny sposób) był brutalny. Taki Punisher przy nim obchodził sie z bandytami jak z kociaczkami :) Do jego repertuaru należało między innymi topienie ludzi poprzez wprowadzania symbiota do ich ciała czy tym samym piękne wyrywanie płuc :)
Jego miastem działania było o ile pamiętam San Francisco.
Ale symbiot opuścił później swojego żywiciela ?? Byla kiedyś u nas wydana seria Venom i tam symbiot opuścił Eddiego ponieważ miał raka...
I jeszcze jedno kiedy zrodził się Carnage na początku Venom nie potrafił się z nim rozprawić ale pozniej jak zdarzylo mi się trafić na jakiś komiks to venom bez problemowo pokonał "czerwonego" wiesz co może na ten temat ? :)
Seria o której mówisz to Spectacular Spider Man. Jest to inne uniwersum niżeli głowne Uniewrsum Marvela. Venom w niej musiał żywić się adrenaliną. W tym celu wykorzystuje żywiciela głównego (w tym przypadku Eddiego) aby wysysać adrenalinę z innych osób. Kiedy uznał, że Eddie jest mu niepotrzebny to go opuścił.
Co do Carnaga to podczas jego pierwszego spotkania ze Spider Manem, Spider dostał niezłego łupnia. Doszedł do wniosku, że tylko Venom może go pokonać, a wtedy Venom z Eddiem byli uwięzieni na bezludnej wyspie (uwięzieni tam zostali przez Fantastyczna Czwórkę). Spider go sprowadził i razem zlikwidowali Carnaga. Tak im sieprzynajmniej zdawało bo Carnage wrócił o wiele silniejszy. Wtedy to już w ogóle rozpętała się walka na cały Nowy Jork. Spider Man+Venom+większość Avengersów+Claok i Dagger+inni bohaterowie, których nie pamiętam vs. Carnage i jego drużyna, czyli złoćzyńcy (między innymi Demo Goblin i Doppelganger), którzy poparli ideę Carnaga wymordowania każdego napotkanego człowieka. To drugie spotkanie zostało wydane na aż 14 komiksów. W Polsce zostały wydane w latach dziewięćdziesiątych w zeszytach po dwa. Tak więc możesz poszukać na allegro.
pozdrawiam :)
To nie prawda. Venom został na wyspie bo myślał, że zabił Parkera. Fajna okładka, jak Venom trzyma czaszkę :D Spiderman jednak uciekł. Później przy pomocy Johnego Storma (Human Torcha) Spider zabiera Venoma do USA. Świetny numer :)
"Seria o której mówisz to Spectacular Spider Man. Jest to inne uniwersum niżeli głowne Uniewrsum Marvela."
Z tego co mi wiadomo jest to własnie Główne universum Marvela.
Eddi miał raka więc symbiot szukał nowego/lepszego żywiciela. Później z tego powodu połączył się z Scorpionem... itp.