PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38575}
7,2 157 tys. ocen
7,2 10 1 156926
6,0 22 krytyków
Underworld
powrót do forum filmu Underworld

To możliwe tylko w tym filmie, rozbawił mnie ten bajer do bólu. Film średni ale że jako moja ukochana, najpiękniejsza Kate występuje daję 8

Qui_Gon_2

Obiektywna ocena.
I ten temat, ku.wa, gdybym ja miał tylko takie problemy...

ocenił(a) film na 5
Qui_Gon_2

No cóż, chyba że ona tak szybko palcem pracowała, że to wyglądało jak seria buhahahaha... dobra to niebyło śmieszna.

Qui_Gon_2

niektóre modele gnatów owszem mogą strzelać seriami po kilka pocisków za każdym naciśnięciem spustu. To akurat jest możliwe.

ocenił(a) film na 10
lalas2

Przynajmniej coś nowego w filmie :) nie podobało mi się tylko to że przypuszczalny zwykły pistolet ma 7 pocisków.
A jej się te pociski nie kończyły :-)

romanmarczyk1906

Większość współczesnych pistoletów posiada około 12 do 17 naboi(9mm) w magazynku. Zdarzają się również bardziej pojemne magazynki pistoletowe. Do glocka 18 na przykład:)

ocenił(a) film na 8
romanmarczyk1906

tak jak napisal poprzednik, pistolety maja przeważnie od 12 do 17 naboi w magazynkach. To nie byl rewolwer ;)

ocenił(a) film na 9
Qui_Gon_2

Nie tylko w tym filmie występuje taki pistolet -_- ....poza tym, pomyśl - Selana (zabójczyni) musi mieć coś podrasowanego nie sądzisz?

ocenił(a) film na 10
Tuiq

Zna ktoś może nazwę pistoletów wykorzystanych w filmie? (chodzi mi właśnie o te strzelające seriami - automatyczne) Pod warunkiem że to nie atrapy :P bo tego nie wiem.

użytkownik usunięty
Pokemon108

She (Selene) is proficient with many weapons, both medieval and modern. Modern firearms that she uses include the Walther P99 and a variety of automatic machine pistols. In both movies, she is seen jumping from a ledge from at least 100 feet in the air and landing without injury.

Wikipedia

ocenił(a) film na 10
Pokemon108

To tak Berretta 92FS i zmodernizowany Walter P99 Compact.

ocenił(a) film na 7
Qui_Gon_2

seria strzelają między innymi glock 18 czy beretta 93R. Morfeusz też miał

ocenił(a) film na 10
stefan_999

Właśnie też szukałem, informacji na ten temat, tzn. to też znalazłem, ale konkretnie o Underworld nie znalazłem, ale dzięki za odpowiedz.

ocenił(a) film na 10
Pokemon108

Takie pistolety są tylko w filmach, ale fajnie to wykombinowali. Tak jak w filmie Resident Evil - nemezis nie ładował pocisków do bazooki.

romanmarczyk1906

Pistolety, których używała ta wampirzyca to chyba USP, ale one nie są automatyczne. Przyanjmniej tak mi się wydaje.

ocenił(a) film na 7
Niraziel

film jest o wampirach i wilkolakach ktorych raczej sie nie spotyka na co dzien a Wy sie martwicie czy istnieja pistolety strzelajace seria... :P:P

ocenił(a) film na 10
Niraziel

Niektore wersje USP są ale w pełni automatyczne (nie strzelają seriami) a tu za każdym razem były trzy strzały więc odpada.

ocenił(a) film na 8
Qui_Gon_2

Skoro ludzie wierza w wampiry to czemu maja nie uwierzyc w pistolety strzelajace seria.... Ktos to sobie wymyslil ..Ludzie to jest FILM !!! w filmie moze zdarzyc sie wszystko co sobie wymarzy rezyser..HeH

Norie420

Bardziej zabawne jest to, że wszystkie wilkołaki i inne postacie tutaj ruszają się zawsze 10 razy wolniej niż główna bohaterka..... To jest naprawdę śmieszne, zwłaszcza w scenie, w której wilkołaki tak bardzo zamulają z atakiem, że nasza wampirzyca ma dość czasu żeby spokojnie wystrzelać sobie dziurę w podłodze i zwiać przez nią :D A, film należy do tego gatunku horrorów, które nie straszą ani przez minutę, nie ma też klasy "Wywiadu z wampirem" czy "Drakuli". To po prostu film akcji, nic więcej. Ale ogląda się dość miło, dla mnie 7/10. Pozdrawiam wszystkich.

użytkownik usunięty
thadoggfather

Nie znam się na broni, ale gdy w pierwszej części Kahn prezentuje Selene nowe pociski z azotanem srebra coś na gnacie jest napisane. Jak już pisałem troszkę wyżej angielska wikipedia pisze o Walterze P99, Selene używała go chyba dość często, na 90 % gdy strzelała do Williama i Markusa.

Qui_Gon_2

Z tego co mi wiadomo to po pierwsze - produkuje się seryjnie pistolety z trybem krótkich serii, które za jednym naciągnięciem spustu wystrzeliwują po kilka (zwykle 3) naboi. Dodatkowo pistolet półautomatyczny można przerobić na automatyczny. Taką broń pokazano chociażby w 3. części Terminatora. Z reguły charakterystycznym elementem jest wydłużony magazynek (strzelanie serią z 12-nabojowego magazynka jest lekko pozbawione sensu).

Filo_20

Niektóre modele Glocka (o ile wiem np. 45) też da się przestawiać na strzelanie seriami. Jest to dobrze widoczne w II części "Matrixa" jak Morfeusz rozwala samochód bliźniaków. Strzelanie z Glocka seriami z wydłużonym magazynkiem jest również widoczne pod koniec filmu "Revolver" jak Sorter nagle zaczyna bronić dziewczynki i odstrzeliwuje swoich kompanów. Polecam i pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
Qui_Gon_2

Istnieją pistolety, ze slotem mgazynkowym w rękojeści i krótką lufą, które strzelają serią, idealnym przykładem jest Glock 18, a także niektóre modele beretty, zczaj na youtubie. Aczkolwiek trzeba przyznać że bohaterka ma niesamowicie pojemne magazynki, (albo pominięto sceny ładowania xD) jeśli chodzi o sceny walki w tym filmie to jak dla mnie są beznadziejne, tak scena w której odcina kawałek podłogi, a tamte psioki biegną po ścianach też ;]. Podobał mi się za to motyw ze związkiem srebra w naboju ^^. I fajna była ta rozróba w pociągu ^^, mimo to lubie ten film, fajnie przedstawia strony, tu jakieś bogacze a tu jakieś majlochy ^^

ocenił(a) film na 8
Qui_Gon_2

Pistolety strzelajace seriami sa i nie sa nowoscia :) Chociazby Beretta 93R, ktora oddana do urzytku zostala w drugiej polowie lat 70-tych. Naboje to standardowe 9mm co wyklucza przestrzelenie podlogi jak bylo to pokazane w filmie :) "Underworld" nie jest pierwszym filmem w ktorym wykorzystana taka bron, chociazby "Matrix" oraz "Bez twarzy" i kilka innych, ale musialbym poszukac dokladnie :)
Pozdrawiam
G.

Qui_Gon_2

mnie tez zaciekawily te automatyczne pistolety (wczoraj ogladalem czesc 2)
pamietacie ta scene w lesie nieopodal kopalni kiedy Selene strzela do Marcusa przy pierwszym spokaniu.patrzac na dlugosc broni to nie jest to ani Berretta 92FS i ani Walter P99. Tak dluga lufe moze miec tylko Desert ale on nie jest automatem (przynajmniej w rzeczywistosci)

ocenił(a) film na 10
omegadoom

to była berretta 93R jestem tego pewien. łufa była długa bo zastosowano kompresator odrzutu (jest to nakładka na lufe zmniejszająca odrzut broni)

Qui_Gon_2

Jeśli wierzyć Wikipedii - przykładowy pistolet strzelający seriami (cytat)

Glock 18 - pistolet automatyczny.

Jest to model bardzo podobny do Glocka 17 z tą różnicą, że posiada przełącznik rodzaju ognia pozwalający na strzelanie seriami. Istnieją przedłużone wersje magazynka do tego modelu (31 i 33 naboje), która wystaje z chwytu pistoletowego. Aby zmniejszyć podrzut podczas strzelania seriami, zastosowano kompensator. Szybkostrzelność wynosi 1200 strz./min. Jest używany przez dużą liczbę formacji antyterrorystycznych