To możliwe tylko w tym filmie, rozbawił mnie ten bajer do bólu. Film średni ale że jako moja ukochana, najpiękniejsza Kate występuje daję 8
No cóż, chyba że ona tak szybko palcem pracowała, że to wyglądało jak seria buhahahaha... dobra to niebyło śmieszna.
niektóre modele gnatów owszem mogą strzelać seriami po kilka pocisków za każdym naciśnięciem spustu. To akurat jest możliwe.
Przynajmniej coś nowego w filmie :) nie podobało mi się tylko to że przypuszczalny zwykły pistolet ma 7 pocisków.
A jej się te pociski nie kończyły :-)
Większość współczesnych pistoletów posiada około 12 do 17 naboi(9mm) w magazynku. Zdarzają się również bardziej pojemne magazynki pistoletowe. Do glocka 18 na przykład:)
tak jak napisal poprzednik, pistolety maja przeważnie od 12 do 17 naboi w magazynkach. To nie byl rewolwer ;)
Nie tylko w tym filmie występuje taki pistolet -_- ....poza tym, pomyśl - Selana (zabójczyni) musi mieć coś podrasowanego nie sądzisz?
Zna ktoś może nazwę pistoletów wykorzystanych w filmie? (chodzi mi właśnie o te strzelające seriami - automatyczne) Pod warunkiem że to nie atrapy :P bo tego nie wiem.
She (Selene) is proficient with many weapons, both medieval and modern. Modern firearms that she uses include the Walther P99 and a variety of automatic machine pistols. In both movies, she is seen jumping from a ledge from at least 100 feet in the air and landing without injury.
Wikipedia
Właśnie też szukałem, informacji na ten temat, tzn. to też znalazłem, ale konkretnie o Underworld nie znalazłem, ale dzięki za odpowiedz.
Takie pistolety są tylko w filmach, ale fajnie to wykombinowali. Tak jak w filmie Resident Evil - nemezis nie ładował pocisków do bazooki.
Pistolety, których używała ta wampirzyca to chyba USP, ale one nie są automatyczne. Przyanjmniej tak mi się wydaje.
film jest o wampirach i wilkolakach ktorych raczej sie nie spotyka na co dzien a Wy sie martwicie czy istnieja pistolety strzelajace seria... :P:P
Niektore wersje USP są ale w pełni automatyczne (nie strzelają seriami) a tu za każdym razem były trzy strzały więc odpada.
Skoro ludzie wierza w wampiry to czemu maja nie uwierzyc w pistolety strzelajace seria.... Ktos to sobie wymyslil ..Ludzie to jest FILM !!! w filmie moze zdarzyc sie wszystko co sobie wymarzy rezyser..HeH
Bardziej zabawne jest to, że wszystkie wilkołaki i inne postacie tutaj ruszają się zawsze 10 razy wolniej niż główna bohaterka..... To jest naprawdę śmieszne, zwłaszcza w scenie, w której wilkołaki tak bardzo zamulają z atakiem, że nasza wampirzyca ma dość czasu żeby spokojnie wystrzelać sobie dziurę w podłodze i zwiać przez nią :D A, film należy do tego gatunku horrorów, które nie straszą ani przez minutę, nie ma też klasy "Wywiadu z wampirem" czy "Drakuli". To po prostu film akcji, nic więcej. Ale ogląda się dość miło, dla mnie 7/10. Pozdrawiam wszystkich.
Nie znam się na broni, ale gdy w pierwszej części Kahn prezentuje Selene nowe pociski z azotanem srebra coś na gnacie jest napisane. Jak już pisałem troszkę wyżej angielska wikipedia pisze o Walterze P99, Selene używała go chyba dość często, na 90 % gdy strzelała do Williama i Markusa.
Z tego co mi wiadomo to po pierwsze - produkuje się seryjnie pistolety z trybem krótkich serii, które za jednym naciągnięciem spustu wystrzeliwują po kilka (zwykle 3) naboi. Dodatkowo pistolet półautomatyczny można przerobić na automatyczny. Taką broń pokazano chociażby w 3. części Terminatora. Z reguły charakterystycznym elementem jest wydłużony magazynek (strzelanie serią z 12-nabojowego magazynka jest lekko pozbawione sensu).
Niektóre modele Glocka (o ile wiem np. 45) też da się przestawiać na strzelanie seriami. Jest to dobrze widoczne w II części "Matrixa" jak Morfeusz rozwala samochód bliźniaków. Strzelanie z Glocka seriami z wydłużonym magazynkiem jest również widoczne pod koniec filmu "Revolver" jak Sorter nagle zaczyna bronić dziewczynki i odstrzeliwuje swoich kompanów. Polecam i pozdrawiam.
Istnieją pistolety, ze slotem mgazynkowym w rękojeści i krótką lufą, które strzelają serią, idealnym przykładem jest Glock 18, a także niektóre modele beretty, zczaj na youtubie. Aczkolwiek trzeba przyznać że bohaterka ma niesamowicie pojemne magazynki, (albo pominięto sceny ładowania xD) jeśli chodzi o sceny walki w tym filmie to jak dla mnie są beznadziejne, tak scena w której odcina kawałek podłogi, a tamte psioki biegną po ścianach też ;]. Podobał mi się za to motyw ze związkiem srebra w naboju ^^. I fajna była ta rozróba w pociągu ^^, mimo to lubie ten film, fajnie przedstawia strony, tu jakieś bogacze a tu jakieś majlochy ^^
Pistolety strzelajace seriami sa i nie sa nowoscia :) Chociazby Beretta 93R, ktora oddana do urzytku zostala w drugiej polowie lat 70-tych. Naboje to standardowe 9mm co wyklucza przestrzelenie podlogi jak bylo to pokazane w filmie :) "Underworld" nie jest pierwszym filmem w ktorym wykorzystana taka bron, chociazby "Matrix" oraz "Bez twarzy" i kilka innych, ale musialbym poszukac dokladnie :)
Pozdrawiam
G.
mnie tez zaciekawily te automatyczne pistolety (wczoraj ogladalem czesc 2)
pamietacie ta scene w lesie nieopodal kopalni kiedy Selene strzela do Marcusa przy pierwszym spokaniu.patrzac na dlugosc broni to nie jest to ani Berretta 92FS i ani Walter P99. Tak dluga lufe moze miec tylko Desert ale on nie jest automatem (przynajmniej w rzeczywistosci)
to była berretta 93R jestem tego pewien. łufa była długa bo zastosowano kompresator odrzutu (jest to nakładka na lufe zmniejszająca odrzut broni)
Jeśli wierzyć Wikipedii - przykładowy pistolet strzelający seriami (cytat)
Glock 18 - pistolet automatyczny.
Jest to model bardzo podobny do Glocka 17 z tą różnicą, że posiada przełącznik rodzaju ognia pozwalający na strzelanie seriami. Istnieją przedłużone wersje magazynka do tego modelu (31 i 33 naboje), która wystaje z chwytu pistoletowego. Aby zmniejszyć podrzut podczas strzelania seriami, zastosowano kompensator. Szybkostrzelność wynosi 1200 strz./min. Jest używany przez dużą liczbę formacji antyterrorystycznych