PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570957}

Ujrzałem diabła

Ak-ma-leul Bo-ass-da
2010
7,4 13 tys. ocen
7,4 10 1 12933
6,9 14 krytyków
Ujrzałem diabła
powrót do forum filmu Ujrzałem diabła

Film Ji-woon Kima porusza widza wieloma argumentami, a już szczególnie widza zakochanego w azjatyckim kinie. Tutaj niemal wszystko dopięte jest na ostatni guzik...mimo kilku nieistotnych wad. Według mojej oceny to jedna z ciekawszych pozycji azjatyckiego kina w tym kończącym się roku. Urzekające zdjęcia i muzyka wysuwają się na pierwszy plan. Ale nie tylko to przekonało mnie do tej produkcji. Bezkompromisowość bije w twarz przez cały seans. Reżyser nie bawi się w niedopowiedzenia. Jesteśmy świadkami kilku całkiem ciekawych, mocnych scen. Fabuła nie jest może nazbyt skomplikowana, ale wciąga widza niczym bagno. Bardzo pozytywnie oceniam również grę aktorów. Nie będę na siłę przekonywał do seansu, ale jeśli wpadnie Wam w ręce ten film, obejrzyjcie i przekonajcie się. Nawet mojej dziewczynie przypadł do gustu, co wydaje się dziwne, patrząc na jej gust filmowy (melodramaty, nieskomplikowane komedyjki itd:). Szczerze polecam.

ocenił(a) film na 9
pablo82

CÓŻ KOLEJNY FILM KOREAŃSKI STARAJĄCY SIĘ ZGŁĘBIĆ PROBLEM ZEMSTY , CZYNI TO JEDNAK W SPOSÓB TAK NAMACALNY I WYPRZEDZAJĄCY NASZE WŁASNE ODCZUCIA, ŻE NIEMAL SAMI NA OPUSZKACH NASZEJ PERCEPCJI ODCZUWAMY - LEKKĄ GORYCZKĄ PODSZYTY SMAK KRWAWEGO ZADOŚĆUCZYNIENIA , PODANEGO W PIĘKNIE DYNAMICZNY SPOSÓB, ZARAZEM PROSTY WYRAZISTY JAK SAMO UCZUCIE KTÓRE NIE DAJE NAM SPOKOJU I WYKOPUJE SIĘ Z NAJGŁĘBSZYCH I ZARAZEM NAJBARDZIEJ PRAWDZIWYCH WARSTW NASZEJ ŚWIADOMOŚCI. SZCZERZE POLECAM I Z DZIEWCZYNĄ TEŻ OBEJRZE JESZCZE RAZ ;)