pokazywane są w polskich serialach i filmach, jako regiony, gdzie mieszkają głupi i prości ludzi nie wiedzący co się dzieje na świecie czy w Polsce. Trochę mnie to denerwuje, bo ja akurat bardzo dużo po tych rejonach jeżdżę i takich ludzi jest garstka, jak wszędzie w Polsce. Potrafię śmiać się sam z siebie, ale nagminne porównywanie Polski wschodniej jako tej zacofanej, dla mnie przynajmniej przestało być śmieszne.
słuszna uwaga. pochodzę z tych terenow i nie uwazam sie za glupiego ani zacofanego. najważniejsze to umieć się śmać ze swoich przywar. osobiściwe uważam ze w każdym z nas jest troche z prostego człowieka. miejmy nadfzieję ze trzecia częśc bedzie jeszcvze lepszaq.
Do tego tekst Michała Burszta "Właśnie do tego idyllicznego miasteczka (lub, jak kto woli, zadupia)" jest kompletnie nie ma miejscu...
ja mieszkam na podlasiu ale w Bialymstoku i nie uwazam ze ludzie sa zacofani sorry . jesli kazdy np mowi ze to zadupie to zapraszam do bialego i niech zobaczy ile rzeczy teraz sie tam buduje . a co do wiosek na podlasiu , ludzie nie sa tam zacofani ;/ i tak podlasie to najczysztrzy region w polsce , a nie jak zjechana warszawa gdzie nie mozsz znalesc dla siebie kata , pfff ;/ lubelszczyzna tez jest spoko :D
to mialybyc recenzje filmu a nie waszych kompleksów.. wyluzujcie ludzie... pozaty ja kocham Warszawe