PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331270}
6,9 46 tys. ocen
6,9 10 1 46265
4,9 12 krytyków
U Pana Boga w ogródku
powrót do forum filmu U Pana Boga w ogródku

pokazywane są w polskich serialach i filmach, jako regiony, gdzie mieszkają głupi i prości ludzi nie wiedzący co się dzieje na świecie czy w Polsce. Trochę mnie to denerwuje, bo ja akurat bardzo dużo po tych rejonach jeżdżę i takich ludzi jest garstka, jak wszędzie w Polsce. Potrafię śmiać się sam z siebie, ale nagminne porównywanie Polski wschodniej jako tej zacofanej, dla mnie przynajmniej przestało być śmieszne.

taipan

słuszna uwaga. pochodzę z tych terenow i nie uwazam sie za glupiego ani zacofanego. najważniejsze to umieć się śmać ze swoich przywar. osobiściwe uważam ze w każdym z nas jest troche z prostego człowieka. miejmy nadfzieję ze trzecia częśc bedzie jeszcvze lepszaq.

ocenił(a) film na 9
taipan

Do tego tekst Michała Burszta "Właśnie do tego idyllicznego miasteczka (lub, jak kto woli, zadupia)" jest kompletnie nie ma miejscu...

taipan

Nie tylko podlasie i lubelszczyzna. Akcja "Wesela" toczy się na podkarpaciu. ;)

taipan

ja mieszkam na podlasiu ale w Bialymstoku i nie uwazam ze ludzie sa zacofani sorry . jesli kazdy np mowi ze to zadupie to zapraszam do bialego i niech zobaczy ile rzeczy teraz sie tam buduje . a co do wiosek na podlasiu , ludzie nie sa tam zacofani ;/ i tak podlasie to najczysztrzy region w polsce , a nie jak zjechana warszawa gdzie nie mozsz znalesc dla siebie kata , pfff ;/ lubelszczyzna tez jest spoko :D

mojakochana

to mialybyc recenzje filmu a nie waszych kompleksów.. wyluzujcie ludzie... pozaty ja kocham Warszawe

ocenił(a) film na 10
taipan

niech sobie myślą ja mieszkam na Podkarpaciu i nie zamieniłbym się z nikim na jakąś Warszawę lub inny region w którym mieszkają "mądrzy" ludzie:)
Pozdrawiam wszystkich Polaków z wschodniej prawdziwej Polski.