Mogą wyczulać ludzi na wszelkiego rodzaju "czerwone flagi" w związku, na które należy zwrócić uwagę. A kluczową jest nadmierna kontrola, która oznacza brak zaufania, najczęściej wynikający z niskiej samooceny i oczywiście dążenie do odizolowania partnera od jego środowiska rodzinnego czy przyjaciół. Stąd już krótka droga do przemocy psychicznej i ekonomicznej!
Film doskonale przedstawia dynamikę takiej relacji. To film dla każdego, ale przede wszystkim jako ostrzeżenie dla młodych ludzi. Powinien być omawiany w szkołach.
Aktorzy, a szczególnie Virginia Efira spisała się w tej roli bardzo dobrze.
W punkt, ale jednak zabrakło mi w tym filmie detalów, szczegółów dochodzenia do tej patologicznej sytuacji. Obraz mógłby spokojnie być o pół godziny dłuższy, a być nieco mniej oczywisty i pokazywać pełzająca powoli ścieżkę do tyranii
Dla mnie był wystarczający, ale ponieważ już któryś raz czytam taką opinię, być może byłoby to bardziej czytelne.
(Spoiler) Nie rozumiem czemu po duszeniu, a nawet wcześniej po gwałcie nie zgłosiła się na policję. Rozumiem, że go kochała, ale już wcześniej widziała, że ze strony męża to chora miłość (?). Sama Virginie zagrała w końcu rolę nie w jakiejś głupawej komedyjce
Wiem że się powtarzam, ale u pani jak zwykle trafnie i zwięźle,nic dodać nic ująć.