Wysłałem pare ciekawostek ale widze że patroni tej stroni są zajęci:)
Jestem fanem gry Dynasty Warriors na PS2 i okresem historii Chin w którym będzie sie toczyć akcja filmu. Przeczytałem też książke i jeśli film będzie w połowie dobry jak dzieło Guanzhong Luo to powinno być dobre kino. Będzie to superprodukcja z Chin- wkońcu będą ekranizować swoja epopeje narodową, i nie powinni szczędzić pieniędzy i pracy. W tamtych latach Chiny były w stanie wojny domowej i wielcy trzej wodzowie Cao Cao, Liu Bei i Sun Jian walczyli o panowanie nad starożytnymi Chinami. Był to okres wielkich walk i potyczek, spisków, zdrad, zemst, niewiarygodnych rozwiązań taktycznych, heroicznych czynów (np powstrzymanie całej armi Cao Cao przez Zhang Feia który stanął na moście i wycinał każdego kto probowal przez niego przejść), a także rozwoju techniki-wynaleziono katapulte. A co najlepsze wszystko zdarzyło się naprawde:)Film będzie dotyczył walki na rzece Chi Bi (po chinsku czerwone klify). Trzymam kciuki za ta produkcje-naprawde warto wzrócić na ten film uwage, chociażby ze względu na obsade.